Martonen: Ollaan väärässä päässä sarjataulukkoa

23.10.2010
Martonen: Ollaan väärässä päässä sarjataulukkoa

Päävalmentaja Kari Martonen toteaa kauden päättävän ja suuria panoksia sisältävän Haka-ottelun alla, että joukkue pelaa aivan vääristä sijoituksista.

– Mun mielestä meillä on niin hyvä joukkue, että me ollaan ihan väärässä päässä sarjaa. Mutta itse ollaan itsemme tähän pelattu ja nyt mennään tämän mukaan, hän sanoo.

Päävalmentaja ei hae syitä ja selityksiä joukkueen vaikeaan tilanteeseen kovin kaukaa.

– Kuten sanoin, ollaan väärässä päässä sarjaa eikä valmentaja silloin voi olla tyytyväinen työhönsä. Melkein kaikki meidän tappiopelit on tulleet yhden maalin erolla. Valmentaja ei ole ollut hereillä tiettyjen pelien ratkaisuhetkillä ja vastustaja on tehnyt voittomaalin silloin kun me ollaan itse haettu sitä.

– Tällaiset asiat kertautuvat ja siirtyvät sitten itseluottamuksen puolelle. Paljon on käytetty energiaa siihen, että löydettäisiin ne keinot joilla asiat saataisiin kuntoon. On käytetty niin keppiä kuin porkkanaa, Martonen toteaa.

Syitä joukkueen loppukauden vaikeuksiin on haettu julkisuudessa muun muassa liian vaikeasta pelitavasta tai työskentelyn tason romahtamisesta hienon kauden alun jälkeen.

– Selvää on, että tekemisen taso on laskenut jos pisteitä ei enää tule. Ja mitä pelitapaan tulee, ollaan jouduttu loppukaudesta menemään liikaa peliin, jota en halua. Paineita on tullut sarjasijoituksen kautta, mikä on vaikuttanut. Mutta me ei olla monissa peleissä pystytty rytmittämään peliä niin kuin olisin halunnut.

Yksi joukkueen keväällä määrittämistä tavoitteista oli pelaajien kehittäminen ja kehittyminen. Martonen näkee onnistuneensa tässä tavoitteessa etenkin nuorten pelaajien osalta, mutta muistuttaa samalla realiteeteista.

– Tämä on pääsarja ja pääsarjatasolla tulos määrittelee. On ihan sama mitä tehdään päivittäin treenikentällä, jos tulosta ei tule. Silloin sitä työtä ja pelaajien kehittämistä ei saa missään ympäristössä tehdä kovin kauaa, Martonen toteaa.

Samalla pitää muistaa, että JJK:lla on kierros ennen maalia viisi voittoa ja 11 pistettä enemmän kuin viime kaudella kaikkiaan. Tämän kauden ennätystasaisessa Veikkausliigassa ero mitali- ja putoamistaisteluun joutumisessa oli opulta hiuksenohut.

– TamU- ja VPS-pelit Harjulla olivat ratkaisevia. Ne kääntyivät vastaiskumaaleilla vastustajalle, mutta ne hoitamalla me oltaisiin lennossa ja pelattaisiin nyt ihan eri sijoista. Mutta se on jossittelua. Nyt kaikki työ ja keskittyminen tähtää tiukasti Haka-peliin ja siihen, että säilytään sarjassa.

 

JJK-Haka Harjulla tänään kello 14.
Tule kannustamaan JJK ja Martsi Veikkausliigaan myös ensi kaudeksi!

Martsi