Mahtava kotivoitto sarjajohtajasta

16.07.2014

2014-07-16_jjk-ktp_0028

JJK otti toisen perättäisen voittonsa – ja komean päänahan ottikin, sillä sarjakärki KTP joutui taipumaan kauden ennätysyleisön edessä kettulauman käsittelyssä kauden toiseen tappioonsa!

Vierasjoukkue aloitti maalinteon jo kolmannella minuutilla Samuli Kaivonurmen maalilla, mutta upeasti koko sydämellään taistellut JJK nousi rinnalle ja ohi Antto Hilskan ja Robert Taylorin osumilla!

Vieraiden salama-alku

Komeassa säässä nähtiin kaikin puolin hieno ottelu, josta ei vauhtia ja taistelua puuttunut.  Molemmat joukkueet olivat aktiivista ja saivat tilanteita luotua vastapään maalille.

Peli alkoi kuitenkin yksipuolisesti, KTP:n väkivahvalla hallinnalla. Kirjaimellisesti avauspotkusta lähtien peliä vyörytettiin JJK:n maalille ja isännillä oli vaikeuksia saada omaa peliään järjestykseen.

2014-07-16_jjk-ktp_0025

Kärkijoukkue iskikin avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Pallo jäi hetkiseksi pyörimään JJK:n rangaistusalueella ja kun kukaan kotijoukkueesta ei saanut palloa purettua, tempaisi Samuli Kaivonurmi kauden kymmenennellä osumallaan vieraat 0-1-johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kolisi puolestaan ylärima Teppo Marttisen takana, mutta sitä lähemmäs maalintekoa ei vierasjoukkue lopulta päässyt.

Alkuhetkien ajan ehti jo näyttää siltä, että KTP marssii ottelussa vaivattomaan voittoon. JJK on viime kierroksilla osoittanut kuitenkin ensiluokkaista määrätietoisuutta takaiskujenkin kohdatessa, eikä tämäkään ottelu tehnyt poikkeusta. Pikku hiljaa Kettupaidat saivat rivinsä koottua alkuminuuttien pyörityksestä ja paine alkoi vähitellen siirtyä kohti Kert Küttin vartioimaa KTP-maalia.

2014-07-16_jjk-ktp_0011

Huimat tehominuutit

Kotijoukkueen tehohetki nähtiin puolen tunnin kohdalla. 28. minuutilla loisto-ottelun oikealla laidalla pelannut Topi Järvinen laittoi maailmanluokan pitkän syötön kärjessä kirmanneelle Antto Hilskalle. Hilska kiitti maukkaasta tarjoilusta osoittaen, että jyvä on nyt todellakin kohdillaan ja räjäytti suurilukuisen kotiyleisön riemuun viimeistelemällä vuorenvarmasti 1-1-tasoituksen!

Kettulauma ei kuitenkaan hellittänyt jalkaa kaasulta, vaan jatkoi painostusta. Ja tuskin olivat edelliset maalijuhlat ehtineet vaimeta, kun oli aihetta jo uuteen juhlaan!

31. minuutilla keskikentän keskustassa raatanut Janne Kuhmonen kiskaisi napakan kaukovedon kohti KTP:n maalia.  Kütt sai juuri ja juuri torjuttua vedon ja tilanteesta seurasi kulmapotku, joka pelattiin lyhyenä. Pallo ajautui Robert Taylorille, joka päätti väläyttää hyvä laukaustaan. Taylorin kuti otti KTP-pelaajasta kimmokkeen jättäen Küttin maalillaan täysin aseettomaksi: pallo painui vastustamattomasti yläkulmaan ja Harju repesi riemuun jo toistamiseen!

2014-07-16_jjk-ktp_0015

Puoliajan loppu mentiin tasaväkisen vauhdikkaasti päästä päähän. Lisämaaleja ei nähty ja tauolle mentiinkin näin kotijoukkueen 2-1-johtoasemassa.

Toisen jakson taistelu

JJK aloitti  toisen puolikkaan terävästi, kun Tommi Kari lähti heti avauspotkun jäljiltä viilettämään nousuun vasenta laitaa pitkin. Kari ehti miltei maalinkulmalle asti, ennen kuin kotkalaiset saivat väkkärän kuriin ja tuloksena oli JJK:n kulmapotku.

KTP selvitti kulman ja lähti puolestaan vaarallisesti iskemään hyökkäyksillään kohti JJK-päätä. Muutamia paikkoja kotkalaiset saivatkin luotua jo toisen puoliajan alussa, mutta tasoitusta ei kuitenkaan nähty – viimeistään mainion ottelun tolppien välissä pelannut Marttinen piti torjunnoillaan JJK:n johdossa. Etenkin 48. minuutilla nähty yhden käden venytys Kevin Sawchakin vetoon ja myöhemmin Jussi Aallon kovan, matalan vapaapotkun poimiminen alakulmasta olivat oivia näytteitä nuoren liimanäpin taidoista.

2014-07-16_jjk-ktp_0020

86. minuutilla kotiyleisö henkäisi syvään, kun KTP:n Tuomo Turunen pyssytti hurjan vedon kaukaa keskikentältä. Kokeneen puolustajan tykitys kilpistyi kuitenkin kettuleirin onneksi vain ylärimaan.

Vaikka toista puolikasta mentiin pääosin vieraiden komennossa, oli JJK:llakin omat paikkansa. Paras niistä aukeni lopulta aivan lisäajan loppuhetkillä Karille ja vaihtomies Aleksis Lehtoselle, jotka pääsivät kahdestaan karkumatkalle tasoitusta ahneesti hakevilta vierailtaan. Kütt sai tilanteen kuitenkin torjuttua – eikä missattu paikka lopulta jäänyt Harjun lehtereillä harmittamaan, tuloksena kun oli joka tapauksessa komea 2-1-voitto vahvasti kärjessä koko kauden porskuttaneesta KTP:sta!

Nuoret ja nälkäiset seuraavaksi Joensuuhun

Tämän kauden JJK:ta on kuvailtu ennen kaikkea nuoreksi ja nälkäiseksi ja KTP-ottelukin oli tästä hyvä esimerkki.  JJK oli liikkeellä varsin nuorekkaalla ryhmällä, Karia ja vaihdosta lisäajalla tullutta Antto Tapanista lukuunottamatta kun kaikki kentälläolleet pelaajat olivat 90-luvulla syntyneitä. Jos ei ketturyhmällä kokemusta niin mittavasti ollutkaan, piisasi asennetta ja taistelutahtoa senkin edestä – ja vaikka loppua kohti hurja työmäärä alkoikin verottaa liikettä, väänsi jokainen Kettupaidoista loppuvihellykseen asti täydellä sydämellä.

Sarjakärjen kaataminen viimeistään osoitti, että taistelevaa Kettulaumaa ei ole kenenkään syytä aliarvioida. Hyvävireinen JJK on jäänyt viimeksi pisteittä yli kuukausi sitten ja lisäpisteitä lähdetään hakemaan jo tulevana sunnuntaina 20.7., kun JJK suuntaa Joensuuhun Jipon vieraaksi.

JJK - KTP 2-1 (2-1)

Maalit:

0-1 3' Samuli Kaivonurmi

1-1' 28' Antto Hilska

2-1 31' Robert Taylor

 

JJK:n kokoonpano: Marttinen; Hanslian, Itkonen, van Gelderen, Maltsin; Abahassine, Taylor, Kuhmonen (90' Kuhmonen), Järvinen; Kari, Hilska (70' Lehtonen).

 

Vaihdossa: Korhonen (mv), Leppänen, Lehtonen (70'), Hasanzada, Tapaninen (90'), Kosunen.

 

Veikkauspörssin 1x2-pelaajat:

1. Antto Hilska 2. Robert Taylor 3. Topi Järvinen

Yleisöä: 2285