Maalirikas tasapeli FC Jazzin kanssa

07.06.2015

20150607_195157

JJK:n tappioton putki sai jatkoa, kun Kettupaidat tasasivat pisteet FC Jazzin kanssa Porissa 2-2-tuloksella.

JJK meni kahteen kertaan johtoon, kun ensin Jasin Abahassine teki kauden toisen maalinsa ja sitten Iiro Järvinen avasi oman maalitilinsä Ykkösessä. Jazz kuittasi kuitenkin niinikään kahteen kertaan tilanteen tasoihin, maalintekijöinä Elias Ahde ja Ilkka Santahuhta.

Ottelu alkoi hyvin samankaltaisesti kuin vuosi sitten Porissa pelattu kohtaaminen: JJK meni tuolloin johtoon jo toisella minuutilla Topi Järvisen maalilla, nyt Jasin Abahassine puolestaan osui, kun meneillään oli viides minuutti. Pallo jäi tilanteessa hetkeksi pyörimään Jazzin maalin edustalle ja Abahassine luuti pallon takatolpalta sisään.

JJK jatkoi suvereenia hallintaansa maalin jälkeenkin ja vierasjoukkueen maalissa Teppo Marttinen oli täysin työtön miltei parikymmentä minuuttia. Kuitenkin kun Jazz sitten hyökkäsi, se hyökkäsi vaarallisesti: tasoitus nähtiin 23. minuutilla, kun kommunikaatio Kettupaitojen puolustuspäässä katkeili ja Elias Ahde pääsi nostamaan pallon maaliin yli vastaan tulleen Marttisen.

Tasoitus ei säikäyttänyt JJK:ta, vaan painostus jatkui – ja tuotti tulosta puolen tunnin kohdalla, kun loistavaa kautta pelaava Iiro Järvinen avasi ansaitusti myös maalitilinsä ja vei Kettupaidat johtoon jo toistamiseen!

JJK:n juhlat eivät kuitenkaan kauaa kestäneet, sillä Jazz kuittasi takaiskun salamannopeasti: punapaidat pelasivat välittömästi nopean hyökkäyksen ja tällä kertaa Ilkka Santahuhta iski pelin jälleen tasoihin.

Vielä jakson loppuhetkillä maalipuut kolisivat JJK:n päässä ja Mikko Manniselle aukeni puolestaan loistopaikka viedä Ketut jälleen johtoon, mutta Lauri Pirhonen Jazzin maalilla pystyi pitämään lukemat tasoissa. JJK hallitsi ottelua ensimmäisellä puoliajalla, mutta Jazz iski vaarallisesti vastaan ja niin tauolle mentiinkin tasalukemissa.

Toinen jakso alkoi ensimmäistä tasaisempana. JJK:n ensimmäinen vaihto nähtiin 52. minuutilla, kun mainiota alkukautta pelaava Saku Leppänen sai tällin jalkaansa ja joutui tulemaan vaihtoon. Leppäsen tilalle kirmasi Aleksis Lehtonen, joka palasi näin tositoimiin muutaman pelin huilin jälkeen.

Vaikka toinen puoliaika oli avausjaksoa tasaisempi, oli JJK:lla silti paremmat paikat lisämaaleihin. Paikkansa 2-3-osumaan oli useammallakin Kettupaidalla, mutta viimeistelyn epätarkkuus tai Pirhonen esti maalien syntymisen.

JJK painosti rajusti loppuun asti ja saikin vielä aivan lisäajan loppuhetkillä loistavan paikan voittomaaliin – pallo pyöri jo aivan Jazzin maaliviivalla, mutta viimeistä niittiä ei kukaan saanut annettua ja näin Kettupaidat joutuivat tyytymään tasapelipisteeseen. Tappioton putki kuitenkin jatkuu edelleen ja on nyt jo viiden ottelun mittainen.

Seuraavaksi vuorossa on kolmen kotiottelun putki. Viikon päästä sunnuntaina 14.6. Harjulle saapuu todellisessa kärkikamppailussa PK-35 ja juhannuksen jälkeen Haka ja MP 25. ja 28.6. pelattavissa otteluissa.

FC Jazz - JJK 2-2 (2-2)

Maalit:

0-1 5' Jasin Abahassine

1-1 23' Elias Ahde

1-2 30' Iiro Järvinen

2-2 31' Ilkka Santahuhta

JJK:n kokoonpano: Teppo Marttinen; Joona Itkonen (85' Benno Hanslian), Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula; Saku Leppänen (52' Aleksis Lehtonen); Jasin Abahassine, Iiro Järvinen, Robert Taylor, Mikko Manninen (c) (v); Antto Hilska.

Vaihdossa: Janne Korhonen, Aleksis Lehtonen (52'), Jarkko Kosunen, Janne Kuhmonen, Benno Hanslian (85'), Teemu Vaarakallio, Arjan Goljahanpoor.

Tähtipelaajat

*** Jasin Abahassine

** Teemu Penninkangas

* Lauri Pirhonen

jjk-pk35_www1