Liigacupissa tasaisen ottelun tuloksena tappio Jarolle

07.03.2012

Kauden ensimmäinen Jyväskylässä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen kannalta mollivoittoisesti, kun FF Jaro vei pisteet tasaisen pelin jälkeen lukemin 0-1. Ottelun ainoan maalin teki Papa Niang, kun peliä oli takana 50. minuuttia.

Ensimmäisellä puoliajalla ottelu oli varsin tasainen, eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. JJK hallitsi tapahtumia hienokseltaan, mutta varsinaisia vaarallisia maalipaikkoja Kettupaidat eivät saaneet Jaro-maalille luotua. Paikat syntyivät molemmille joukkueille lähinnä kaukolaukauksista ja vapaapotkuista, jotka sekä JJK-maalille hienon paluun tehnyt Mihály Szeróvay että kollega Artur Kotenko selvittivät vaikeuksitta.

Kun toista puoliaikaa oli takana viisi minuuttia, siirtyi vierasjoukkue Jaro 0-1- johtoon: Papa Niang ohjasi todella komeasti pallon JJK-maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Puoliaika jatkui Jaron otteessa ja Jaron kenttäpuoliskolle pääseminen meinasikin tuottaa kotijoukkueelle vaikeuksia.

JJK suoritti kolme vaihtoa, kun 64. minuuttia oli pelattu ja vaihtojen myötä kotijoukkuekin pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Kettupaitojen paras paikka nähtiin 67. minuutilla, kun Tamás Gruborovics kokeili vapaapotkusta reilusta kahdestakymmenestä metristä suoraa vetoa – laukaus kuitenkin kolahti vain tolppaan.

Ottelun loppupuolella piristynyt JJK sai vielä rakennettua tilanteita Jaro-maalille. Kokeilemaan pääsivät muun muassa vaihdosta tulleet Mikko Innanen ja Patrick Poutiainen, mutta Jaro-puolustus ja viimeistään maalivahti Kotenko hoitivat tilanteet, eikä JJK päässyt tolppaa lähemmäksi maalintekoa. Kun vieraatkaan eivät enää maalinteossa onnistuneet, loppui peli lukemiin 0-1.

Lauantaina vastassa VPS, mukana testipelaaja

JJK:n seuraava ottelu on lauantaina 10.3., kun ketturyhmä matkaa Vaasaan VPS:n vieraaksi. Ottelu on Liigacupin alkulohkon viimeinen. Alkulohkosta jatkoon pääseminen vaatii JJK:n voiton lisäksi suotuisia tuloksia lohkon muista otteluista.

JJK:n mukana Vaasassa on näyttöjä antamassa beniniläinen testimies Damien ”Koffi” Chrysostome. Vuonna 1982 syntyneellä topparilla on vyöllään yli sata maajoukkue-esiintymistä, ja aikaisempiin seuroihin lukeutuvat muun muassa ranskalainen Metz ja Turkin pääsarjajoukkue Denizlispor.