Liigacupin välierä TPS – JJK keskiviikkona!

12.03.2013

JJK raivasi viime viikolla tiensä Liigacupin jatkopeleihin kahdella varsin väkevällä esityksellä: ensin kaatui kotipelissä vaisu Inter selvästi lukemin 3-0 ja sitten vakuuttavan puolustustyönäytteen jälkeen hallitseva mestari HJK lopulta rangaistuspotkuilla, kun varsinainen peliaika päättyi maalittomana. Seuraavaksi vastaan asettuu keskiviikkoisessa välierässä kevään aikana jo tutuksi tullut TPS.

 

Sekä JJK että TPS olivat alkulohkovaiheessa ykköslohkossa, jonka TPS voitti – ilman yhtäkään tappiota. Turkulaiset ovat myös ainoita, jotka ovat Kettupaidat onnistuneet kuluvan vuoden aikana nujertamaan: sekä Turussa Javenture Areenalla että Seinäjoella Wallsport Areenalla pelatut alkulohko-ottelut päättyivät TPS:n yhden maalin voittoon. Nyt JJK:lla onkin mahdollisuus maukkaaseen revanssiin, kun panoksena on paikka 6.4. pelattavassa finaalissa joko FC Lahtea tai aina rakasta KuPS:aa vastaan.

 

Marko Rajamäen luotsaama TPS on tullut tutuksi tarkasta puolustuspelaamisestaan ja kun myös JJK:n peli on alkuvuoden aikana toiminut erityisen hyvin puolustussuuntaan, on Javenture Areenalla tuskin odotettavissa maalijuhlia. Kettuleirin luotsi Kari Martonen on keskittynyt alkuvuoden aikana etenkin viime kaudella vuotaneen puolustuspään tilkitsemiseen – varsin onnistuneesti, sillä JJK on toistaiseksi päästänyt vähemmän maaleja kuin koskaan aiemmin Liigacupissa.

 

Babatunde Wusun hakiessa rauhassa täyttä pelikuntoa viimevuotisen alavatsavamman jäljiltä on Kettupaitojen hyökkäyksen kärkenä ja tehomiehenä ihastuttanut viime kaudella vahvan läpilyönnin Veikkausliigaan tehnyt Eero Markkanen, joka jälleen lauantaisessa puolivälieräottelussa HJK:ta vastaan esitti vahvaa target-pelaamistaan vieden Klubin toppariparilta pääpallon toisensa perään. Myös maalivainu on kunnossa, sillä toistaiseksi pelatuissa seitsemässä Liigacup-ottelussa Erzi on paukuttanut jo viisi täysosumaa.  

 

Markkaselle rakennellaankin maalipaikkoja niin oikealta kuin vasemmaltakin, kun oikealla Mikko Manninen on löytänyt mainion pelivireen sekä yhteisen sävelen niin Tuomas Latikan kuin Jani Virtasenkin kanssa ja vasemmalla taas niinikään hyvän pelihuumorin löytäneen Mikko Innasen ja loistavaa kevättä pelaavan Benno Hanslianin yhteispeli on loksahtanut kohdalleen. 

 

Vaikka joukkueessa onkin hyökkäystaitoa roppakaupalla, on alkuvuoden peleissä JJK:n valttina ollut etenkin koko joukkueen yhtenäinen ja tiukka prässi ja järkevyys puolustussuuntaan – ja samaa tullaan varmasti näkemään jälleen myös Tepsiä vastaan. Pitkäaikaisia loukkaantumisiaan vielä parantelevia Wusua ja Janne Sakselaa lukuunottamatta JJK on alkuvuonna säästynyt suuremmilta loukkaantumistakaiskuilta, vaikka joitain väistämättömiä pikkuvaivoja ja sairasteluita onkin ollut – viimeisimpinä Inter-ottelun sairasteluiden takia huilanneet Latikka, Virtanen ja Eero Korte palasivat lauantaina pelivahvuuteen. 

 

 

Välieräpaikka Liigacupissa tarkoittaa myös paikkaa Suomen cupin 6. kierroksella – eli JJK on jo varmistanut paikkansa cupissa kuudentoista parhaan joukossa. 6. kierroksen otteluiden runkopelipäivä on torstaina 25.4. ja peliparien arvonta suoritetaan 11.4.

 

 

 

Liicacupin välierä: TPS – JJK, keskiviikkona 13.3. kello 19:00, Javenture Areena, Turku

 

 

 

lc_jjk-tps_wallsport_2013-02-08

    Edellisen kerran joukkueet kohtasivat helmikuussa Wallsport Areenalla Liigacupin alkulohko-ottelussa. Tuolloin TPS vei pisteet Petteri Pennasen toisen jakson 0-1-osumalla.