Liigacup: Vaasasta tuomisina kolme pistettä!

10.03.2012

JJK päätti omalta osaltaan Liigacupin alkulohkon voittoisasti, kun vierasottelusta VPS:aa vastaan oli tuloksena 1-2-voitto. Isäntien hetkittäisestä painostuksesta huolimatta Kettupaidat olivat ottelussa parempia ja voitto olikin ansaittu. Maaleista vastasivat vierailta Mikko Innanen ja Antto Hilska, kotijoukkueelta Steven Morrissey.

 

JJK aloitti ottelun vahvasti. Jani Virtanen karkasi vaasalaispuolustukselta jo neljännellä minuutilla – ollen kuitenkin paitsiossa. Virtasen ja hänen kärkiparinaan aloittaneen Lasse Linjalan yhteistyö toimi varsin mallikkaasti jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana, mutta Virtanen ei kuitenkaan aivan saanut jatkettua Linjalan hänelle tiputtamia palloja maaliin asti. Myös testissä ollut Damien Chrysostome oli vapauttaa Linjalan maalintekoon komealla pitkällä avauksellaan, mutta tämäkin tilanne oli paitsio. Chrysostome esitteli myös vahvaa pääpelaamistaan jo alkuminuuteila.

 

Vieraiden vahvan alun jälkeen ottelu tasoittui ja myös VPS pääsi paremmin peliin mukaan. Puoliaika jatkui tasainena eikä todella vaarallisia maalipaikkoja nähty ennen avausmaalia. 39. minuutilla vieraat saivat pallon kuin lahjana VPS-puolustukselta: Linjala vapautti Innasen nokikkain VPS-vahti Bouna Coundoulin kanssa eikä Innanen erehtynyt, vaan sijoitti pallon maaliin. Lisäosumia ei ensimmäisellä puoliajalla nähty ja näin tauolle mentiin vieraiden johtoasemassa.

 

Toiselle puoliajalle kotijoukkue VPS tuli piristyneenä ja vaihdosta kentälle tullut kärkimies Steven Morrissey oli heti aiheuttamassa kiirettä JJK-puolustukselle. Vieraat olivat kuitenkin edelleen hyvin pelissä mukana ja vaihdosta kentälle tullut Mikko Manninen olikin erittäin lähellä maalintekoa, kun tunti oli pelattu. VPS-vahti Coundoulin pelasti kuitenkin isännät vielä toistaiseksi takaiskulta.

 

Testimies Chrysostome jouduttiin ottamaan kramppien takia vaihtoon reilun tunnin pelin jälkeen ja keskikentän keskustassa vahvaa ottelua pelannut Tamás Gruborovics tippui Juha Pasojan pariksi keskuspuolustukseen – hoidellen myös topparintonttia varsin mallikkaasti.

 

Ottelun toinen maali nähtiin 71. minuutilla. – jälleen vieraiden toimesta. Viime kaudelta tuttu tehokas tutkapari – Virtanen ja Manninen – petasi Hilskalle loistopaikan, josta jälleen kerran hienon ottelun pelannut nuorukainen kiitti lisäämällä komealla viimeistelyllä Kettupaitojen johdon jo 0-2-lukemiin.

 

VPS haki aktiivisesti avausmaaliaan ja pyrki ahdistelemaan vieraiden maalia. Talvikauden ensimmäistä otteluaan pelannut kapteeni Janne Korhonen oli kuitenkin mies paikallaan ja piti maalinsa varmasti puhtaana.

 

Vartti ennen loppua nähtiin varsin ikävä tilanne, kun O’Brian Woodbine taklasi myöhässä ja rumasti Kettupaitojen laitapakkina viilettänyttä Niko Markkulaa sillä seurauksella, että Markkula joutui kinkkaamaan suoraan vaihtopenkille. Woodbine selvisi kovista otteistaan kortitta.

 

Isäntien maalijahti tuotti tulosta vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua. Morrissey pyörähti karkuun JJK-puolustukselta ja tuikkasi kavennusosuman 82. minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin sama mies oli jo tuoda kotijoukkueen tasoihin puskemalla Sebastian Strandvallin kierteisen vapaapotkun kohti maalia – Korhoselta nähtiin kuitenkin jälleen loistava torjunta ja näin seurauksena oli vain kulmapotku. Kettupuolustus sai tämän jälkeen venyä vielä kertaalleen, kun Janne Turpeenniemi siivosi pallon maaliviivalta rajaheitoksi. Maaliin asti VPS ei palloa saanut ja näin pisteet matkasivat vieraiden mukana Keski-Suomeen.

 

 

VPS – JJK 1-2 (82′ Morrissey – 39′ Innanen, 71′ Hilska)

 

Korhonen; Markkula (76′ Tapaninen), Nieminen (46′ Pasoja), Chrysostome (65′ Poutiainen), Turpeenniemi; Innanen, Tuomanen, Gruborovics, Hilska; Virtanen (92′ Markkanen), Linjala (57′ Manninen).

 

 

TM