Liigacup: Markkasen toisen jakson hattutemppu kaatoi Interin!

29.01.2013

jjk-mifk_erzin_tuuletus

JJK otti kauden avausvoittonsa Turussa komealla tavalla nousemalla FC Interin vieraana takaa-ajoasemasta lopulta 2-3-voittoon Eero Markkasen toisen puoliajan hattutempulla! Babacar Diallon vei Interin johtoon jo 6. minuutilla, mutta JJK nousi toisella jaksolla ohi 1-2-lukemiin. Inter tuli vielä tasoihin Pim Bouwmanin rangaistuspotkuosumalla, mutta Markkanen lopulta osoittautui isännille liian vaikeaksi pideltäväksi ja iski 84. minuutilla illan kolmannen osumansa, joka jäi myös ottelun viimeiseksi.

Ottelu sai JJK:n kannalta varsin kehnon alun, kun kotijoukkue karkasi johtoon. Inter sai kulmapotkun, jonka JJK selvitti kunnialla ja oli lähdössä vastaiskuun. Inter kuitenkin sai katkaistua hyökkäyksen keskikentällä ja pallo pelattiin Irakli Sirbiladzelle, joka pudotti sen rinnallaan maalin edustalle, jonne kulmapotkun jäljiltä vapaaksi unohtunut Diallo pääsi tökkäämään pallon ohi kettukapteeni Janne Korhosen.

JJK ei kuitenkaan antanut maalin sekoittaa peliään vaan jatkoi määrätietoisesti etenkin pitämään pakan tiiviinä puolustussuuntaan. Kun peliä oli pelattu parikymmentä minuuttia, hätyytteli JJK ensimmäisen kerran Inter-maalia toden teolla. Hyökkäus rakentui JJK:n oikean laidan kautta, kun Mikko Manninen ja Tuomas Latikka pelasivat hyvin yhteen laidallaan. Markkanen jatkoi keskityksen Mikko Innaselle, jonka napakka veto muutti puolustuksesta suuntaa ja näin seurauksena oli vain kulmapotku, jonka Inter hoiteli ongelmitta.

25. minuutilla Markkanen oli jo puskea pallon ensimmäisen kerran Inter-maalia vartioineen Magnus Bahnen selän taakse. Bahne kuitenkin sai puskun nostettua yli riman ja niin seurauksena oli jälleen kulmapotku, jonka Inter jälleen selvitti.

JJK:n yritykset tuntuivat kuitenkin löytävän aina vain lähemmäs Interin maalia – puolen tunnin kohdalla Jani Virtasen veto viuhui aivan maalipuita hipoen ohi kohteensa.

Kaiken kaikkiaan maalin jälkeen ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista peliä. Interin aseena olivat etenkin vastaiskut, joissa Sirbiladzen härkämäisyyttä hyödynnettiin varsin hyvin. Viimeinen vastaiskun paikka tuli aivan jakson loppuhetkillä, kun JJK:n vaparin jälkeen juuri Sirbiladze vapautti Solomon Duahin juoksuun laidalta. Manninen kuitenkin näytti uhrautuvan puolustuspelaamisen mallia ja otti pitkän spurtin omaan pähään, riisti pallon ja näin tilanne kuivui kasaan

Toiselle puoliajalle pukukopista tuli entistä vahvempi ja voitonhaluisempi JJK. Tilanteet pelattiin loppuun entistä tiukemmin ja joukkueen intensiteetti kentällä oli selvästi muutaman asteen ensimmäistä jaksoa korkeammalla – JJK hallitsikin toista puoliaikaa alusta alkaen ja paine Interin päädyssä kasvoi kasvamistaan. 52. minuutilla varsin hyvän ottelun pelannut Innanen oli jälleen hätyyttelemässä Bahnen maalia, kun mies niittasi kulmapotkusta komean puskun, joka ikävä kyllä suuntautui hieman ohi takatolpalta.

Painostus tuotti tulosta lopulta 59.minuutilla, kun JJK sai luotua Interin rangaistusalueelle sekasortoa, joka päättyi Eero Kortteen vetoon ja lopulta pallo vietiin yhteentoista metriin käsivirheen seurauksena. Pallon taakse asteli viime kauden hyökkääjäsensaatio Eero Markkanen, joka ei erehtynyt – pallo maaliin ja taululle 1-1! Näin oli JJK:n kauden 2013 avausmaali nähnyt päivänvalon.

JJK sai maalista vielä lisävirtaa peliinsä ja jatkoi painostustaan. Seuraava maali syntyi kymmenen minuutin kuluttua: vasempana laitapakkina jälleen ansiokkaasti luutinut Benno Hanslian väläytti kovaa osaamistaan hyökkäyspäässä ja nakkasi laidaltaan kauniin kauniin keskityksen, joka löysi oivallisesti Markkasen pään Interin puolustuksen keskeltä: 1-2!

Interin oma peli koki samalla kovan kolauksen, kun jo ensimmäisellä puoliajalla polveaan loukannut Sirbiladze tuli vaihtoon ja näin isäntien hyökkäyspelin suurin syömahammas poistui kentältä.

JJK:n peli puolestaan kulki todella hyvin ja lisäosumat näyttivät olevan vain ajan kysymys. Seuraava maali nähtiin kuitenkin JJK:n päässä, kun illan toinen rangaistuspotku vihellettiin 79. minuutilla, kun Interin vastaiskun päätteeksi Guy Gnabouyou päätyi kentän pintaan. Pim Bouwman laittoi pilkun varmasti maaliin ja niinpä tilanne oli jälleen tasan.

JJK ei kuitenkaan tästäkään takaiskusta hämmentynyt, vaan jatkoi loistavaan vauhtiin päässyttä peliään. Ottelun ratkaisumaali nähtiinkin kuusi minuuttia ennen loppua ja se oli lähes identtinen JJK:n toisen maalin kanssa: Benno Hanslian lähetti nappikeskityksen laidalta, eikä Inter-puolustus onnistunut pitämään Markkasta kurissa, vaan tämä viimeisteli hattutemppunsa ja sinetöi loppulukemiksi 2-3!

Niinpä Kettupaidat ottivat vuoden 2013 avausvoittonsa – ja lisäksi ensimmäisen voittonsa Interistä vieraskentällä. Liigacupin alkulohko on nyt JJK:n osalta puolessa välissä ja seuraavaksi vastassa on 5.2. jälleen FC Lahti. Tuo JJK:n ”kotiottelu” tullaan pelaamaan säästä riippuen joko Lahden Kisapuiston tekonurmella tai Seinäjoen Wallsport Arenalla – pelipaikka varmistuu myöhemmin.

FC Inter – JJK 2-3 (1-0) (Diallo 6′, Bouwman 78′ (rp) – Markkanen 59′ (rp), 69′, 84)

Korhonen; Hanslian, Reintam, van Gelderen, Latikka; Innanen (83′ Järvinen), Tuomanen (v), Korte, Manninen (90+1′ Virén); Virtanen (79′ Poutiainen), Markkanen.

Viljala, Nieminen, Järvinen, Kuhmonen, Virén, Ahola, Poutiainen.