Liigacup: FC Lahti ja JJK jakoivat pisteet

16.01.2013

JJK ja FC Lahti avasivat kauden 2013 ottelut maalittomalla tasapelillä, kun Kisapuistossa päädyttiin vauhdikkaan ottelun jälkeen 0-0-tasapeliin. 

 

Isännät aloittivat ottelun vahvasti ja saivat aivan alkuminuuttien aikana erikoistilanteita JJK:n päätyyn. Kettupaidat kuitenkin selvittivät tilanteet kunnialla ja pääsivät myös pian hyvin peliin mukaan. Ottelu jatkui varsin tasaisissa merkeissä.

 

Avausjakson vaarallisin paikka nähtiin parinkymmenen minuutin jälkeen, kun Lahti sai painettua vaarallisen hässäkän JJK:n maalille. Loppujen lopuksi pallo päätyi myös maaliin, mutta tilannetta edelsi selkeä paitsio.

 

Vieraiden ensimmäisen puolikkaan paras paikka tuli muutaman minuutin tämän jälkeen, kun JJK:n oikean laidan komea höykkäys päättyi Tuomas Latikan napakkaan keskitykseen – keskitys oli kuitenkin hitusen liian korkea ja viuhui Eero Markkasen pään sijaan Lahti-maalia vartioineen Juha Tuomen hanskoihin. Puolen tunnin kohdalla JJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta, kun mainiossa vireessä ollutta Mikko Mannista rikottiin – vaparikin kuitenkin päätyi Tuomen käsiin.

 

Ensimmäisen jakson loppua kohden mentäessä Lahti alkoi saada otetta pelistä, mutta todellisia vaaranpaikkoja Kuhnurit eivät saaneet enää luotua.

 

JJK tuli toiselle jaksolle vahvasti ja rakenteli näppärästi hyökkäyksiään kohti Lahti-maalia. Reilun kymmenen minuutin jälkeen Tuomi joutui toden teolla venymään Mannisen laukauksen eteen ja pallo lipui hivenen ohi takatolpan. Pian tämän perään aukesi JJK-päässä isännille vaarallinen paikka, mutta Janne Korhonen oli jälleen mies paikallaan ja piti lukemat nollilla!

 

JJK teki ensimmäisen vaihtonsa hieman yli tunnin pelin jälkeen, kun keskuspuolustuksessa mallikkain ottein luutinut Jordi van Gelderen sai kolhun nilkkaansa ja joutui tekemään tilaa Samu Niemiselle. Kettupaidat jatkoivat vahvasti ja etenkin Markkanen ja vasemman laitapuolustajan tontilla loistavasti pelannut Benno Hanslian olivat kotijoukkueen puolustuksen riesana – ja myöskin Hanslianin ja Mikko Innasen yhteistyö sujui paikoin todella nätisti.

 

Lahti kävi lähellä maalintekoa jälleen vajaa vartti ennen loppua, kun Mika Mäkitalon vapaapotku kolahti tolppaan. JJK kuitenkin painosti ottelun lopussa ja sai luotua useita paikkoja – niin erikoistilanteiden jälkimainingeista kuin pelitilanteistakin. Lahden puolustus ja viimeistään Tuomi viimeisenä lukkona kuitenkin piti, eikä näin maalitiliä vielä vuoden ensimmäisessä ottelussa saatu avattua. Kaiken kaikkiaan ottelu oli ajankohtaansa nähden laadukas ja Kettupaitojen peli etenkin puolustussuuntaan vaikutti olevan lupaavasti raiteillaan. Ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa edustusjoukkueen avauksessa ollut Hanslian ja niinikään virallisen debyyttinsä keskikentällä tehnyt Santeri Ahola näyttivät olevansa tulevaisuutta ajatellen miehiä paikallaan. Tasapelipiste takataskussa on hyvä lähteä tulevan viikon perjantaina kohti Turkua ja TPS:aa!

 

 

 

FC Lahti – JJK 0-0 (0-0)

 

Korhonen; Hanslian, Reintam (v), van Gelderen (v) (62′ Nieminen), Latikka; Innanen (v), Ahola, Korte (72′ Tuomanen), Manninen; Virtanen (88′ Poutiainen), Markkanen.

 

Viljala, Nieminen, Tuomanen, Wusu, Poutiainen, Virén, Itkonen.