Lauantaina vieraaksi arvaamaton sarjanousija Kainuusta

14.06.2018

Viime viikonloppuna kauden avausvoittonsa Valkeakoskelta taistellut JJK isännöi lauantaina AC Kajaania. Kajaanilaisten ottelut ovat olleet Ykkösen alkukauden maalirikkaimpia.

JJK kohtaa lauantaina kesäkuun toisessa kotiottelussaan tuoreen tuttavuuden Kainuusta, AC Kajaanin. Kaiken kaikkiaan kyseessä on molemmille joukkueille Ykkösen kauden kahdeksas ottelu.

AC Kajaani nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen kaadettuaan nousukarsinnoissa Kotkan KTP:n yhteismaalein 6-3. Kaksiosaisessa karsinnassa Kajaani haki ensin Kotkasta 1-3 vierasvoiton ja varmisti sen jälkeen nousun 3-2 kotivoitolla. Lopultahan myös KTP nousi Ykköseen, kun OPS menetti paikkansa lisenssikomitean päätöksellä.

AC Kajaani piipahti Ykkösessä jo kauden 2013, mutta tuolloin visiitti sarjatasolla jäi yhden kesän mittaiseksi. Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi uskoo joukkueensa parempiin menestymismahdollisuuksiin tällä kertaa Ykkösessä.

– Kun olimme viisi vuotta sitten Ykkösessä, niin silloin oli kaikkien aikojen kovin Ykkönen, emmekä pärjänneet. Nyt olemme huomattavasti kokeneempia. Lähtökohtaisesti meillä on parempi joukkue ja sarja on tasaisempi, kommentoi Lumijärvi Palloliiton kausiennakossa.


Myös viime kaudella AC Kajaani vieraili Jyväskylässä Viitaniemen tekonurmella, tuolloin joukkue kohtasi Kakkosen C-lohkossa JJK:n reservijoukkue Villiketut..

Jo talvella kainuulaiset osoittivat potentiaalinsa, sillä joukkue kaatoi Veikkausliigan porukat PS Kemin (Suomen Cupissa) ja RoPS:n (harjoitusottelussa).

Nyt Ykkösen alkukauden ajan AC Kajaani on ollut melkoinen hurlumhei-joukkue. Se on päästänyt sarjassa eniten maaleja (14), mutta myös tehnyt toiseksi eniten (11). Kajaani on muun muassa hävinnyt FF Jarolle 5-0, mutta toisaalta voittanut JJK:n kaataneen Klubi 04:n 5-1. JJK saa tänään siis vastaansa arvaamattoman joukkueen, joka varmasti osaa viimeistellä tehokkaasti, jos kettupaidoilla ei ole aivan terävin päivä.

AC Kajaanin tehokkaimmat pelaajat löytyvät joukkueen pitkältä ulkomaalaisvahvistusten listalta. Kokenut meksikolainen, Alberto Ramirez, on osunut kahdesti. Keskikenttäpelaaja Ramirez toimii AC Kajaanin kapteenina. Kahdesti ovat maalanneet myös brasilialainen Lukas Brambilla, nigerialaiskärki Michael Ibiyomi sekä namibialainen Willy Stephanus. Viime kaudella Ibiyomi paukutti Kakkosessa 18 maalia ja voitti sarjan maalikuninkuuden.


JJK valmistautui AC Kajaanin kohtaamiseen keskiviikkona Hippoksen nurmella.

Saiko JJK avausvoitostaan ryöpyn itseluottamusta?

Myös JJK on kamppaillut alkukauden epätasaisuuden kanssa. Toisaalta vaikeudet ovat täysin ymmärrettäviä, kun otetaan huomioon joukkueen nuorten debytanttien määrä ja kauden alla vaihtunut valmennusjohto. FC Hakaa vastaan viime lauantaina otteisiin löytyi vihdoin varmuutta, ja tuloksena oli heti komea 0-2 vierasvoitto.

Puolustuslinjassa nuoret Jarkko Heimonen ja Väinö Vehkonen ovat esiintyneet kokemukseensa nähden jopa vakuuttavasti. Maalivahti Aati Riihimäki pelasi Hakaa vastaan uransa ensimmäisen nollapelin Ykkösen tasolla. Kettulauman ikänestoreihin kuuluva Tomi Petrescu teki lauantaina näyttävän paluun pienen loukkaantumisen jäljiltä syöttämällä Saku Leppäsen 0-1 osuman ja viimeistelemällä itse 0-2 voittolukemat.

Toivotaan ja uskotaan, että viime viikonlopun avausvoitto toi entistä enemmän itseluottamusta JJK-pelaajien tekemiseen ja Kajaania vastaan saadaan nauttia ensimmäisestä täydestä pistepotista kotiyleisön edessä.

Tervetuloa Harjulle!

PS. Lauantaina Harjulla vietetään myös pelipaitapäivää eli kannustamme kaikkia vetämään päälleen itselleen tärkeän joukkueen tai maan värit. Voit pukeutua vaikkapa junioriseurasi tai MM-kisoissa kannustamasi maan pelipaitaan! Ja koska väreistä kaunein on JJK:n viininpunainen, on myynnissä edellisen kotiottelun tapaan vanhoja JJK:n peliasuja, edullisin hinnoin!