Lauantain paikalliskamppailussa vastassa JPS

21.02.2020

JJK jatkaa kauteen valmistautumistaan harjoitusotteluiden merkeissä huomenna lauantaina, kun se isännöi Vehkahallissa paikallisvastustaja JPS:ää klo 19:30 alkavassa kamppailussa.

Kettupaidat saavat talven viidennessä harjoitusottelussa vastaansa Kolmosessa tulevallakin kaudella pelaavan ja Yari Jahadin luotsaaman jyväskyläläisjoukkue JPS:n. Viime kaudella joukkueet pelasivat samassa sarjassa ja varsin värikkäät kamppailut niin koti- kuin vieraskentälläkin vei lopulta nimiinsä JJK: kesäkuussa Viitaniemessä pelattu vierasottelu päättyi Kettupaitojen 4-1 -voittoon ja Harjulla syyskuun lopulla käyty nousutaistelunkin kannalta tärkeä kamppailu taas JJK:n hyväksi lukemin 3-0.

Syyskuussa Harjulla pelatussa joukkueiden välisessä kamppailussa ottelun ensimmäisen osuman pääsi iskemään viime kauden Kolmosen maalikuningas, kettukapteeni Robin Saastamoinen. Tänä talvena pelatussa neljässä harjoitusottelussa Saastamoinen on osunut jo kolmesti, vaikka kokonaisuutena joukkueen viimeistely onkin jättänyt vielä hieman toivomisen varaa.

– Niitä asioita, joita ollaan nyt treenikentällä käyty läpi on alkanut koko ajan näkymään paremmin myös pelatuissa peleissä.  Pääosin meidän pallollinen tekeminen on ihan ok tasolla, vaikka vielä toki siinäkin on petrattavaa. Tarvitsemme lisää selkeyttä, kaksinkamppailukovuutta sekä vähän aggressiivisuutta koko joukkueen puolustamiseen. Maalinteko on ollut myös vähän vaikeaa, mutta toisaalta hyökkäyskolmanneksen asioita me ei olla vielä juurikaan käyty yhdessä tarkemmin, Saastamoinen arvioi joukkueen kehityskohteita ennen kauden alkua.

JJK:lla on talven neljästä harjoitusottelusta saldonaan yksi voitto, kaksi tasapeliä sekä tappio. Huhtikuun lopulla käynnistyvään Kakkosen alkuun on aikaa reilut kaksi kuukautta ja JJK:n miehistö alkaa olla julkaistun 23 pelaajasopimuksen myötä pääosin jo hyvin kasassa. Saastamoinen on tyytyväinen joukkueen tekemiseen ja on varsin luottavainen tulevan kauden suhteen.

– Positiivisin mielin kyllä odotellaan kauden alkua. Meillä on kopissa hyvä ilmapiiri ja tekemisen taso on korkea. Joka peliä lähdetään tietysti voittamaan ja tavoitteena on olla siellä kärkikahinoissa, kapteeni toteaa luottavaisena.

Harjoitusottelu: JJK – JPS  la 22.2.2020 klo 19:30, Vehkahalli

Kettupuolustus Sami Nissisen johdolla piti JPS:n nollilla joukkueiden edellisessä kohtaamisessa syyskuussa. Kuvat: Mari Nokelainen