Latikka: Rasismi on syvältä

22.10.2010
Latikka: Rasismi on syvältä

JJK pelaa lauantaina Hakaa vastaan sarjakauden viimeisen ottelunsa, jossa panokset ovat suurimmat mahdolliset: sarjapaikka Veikkausliigassa. Suurten pelillisten panosten ohessa ottelussa on esillä muutakin tärkeää: JJK kampanjoi rasismia vastaan ja kerää leluja Jyväskylän seudun vähävaraisten perheiden lasten auttamiseksi.

Puolustaja Tuomas Latikka on mielissään seuran tahdosta vaikuttaa asioihin myös kentän ulkopuolella.

– Mun mielestä se on mielettömän hienoa. Urheilulla on paljon media-arvoa, ja mikä keino tahansa, jolla saadaan tuotua näitä asioita esiin, pitää käyttää. On hienoa, että JJK haluaa osoittaa että urheiluseuran toiminnassa voi olla muutakin sisältöä kuin pelkkä urheilu.

Jalkapallomaailmassa ihonväriin kohdistuva rasismi on nostanut viime vuosina huolestuttavasti päätään. Latikka ei peittele harmiaan eikä säästele sanojaan aiheesta.

– Onhan se ihan perseestä. Mun mielestä se kertoo siitä, että ihmisillä on huono olla ja sitä pitää purkaa johonkin. Mutta kyllähän se purkautuu aivan vääriin asioihin, jos käyttäydytään rasistisesti. Älyttömän valitettavaa.

 

Lauantaina taistelupeli

Joukkueen kannalta lauantain tärkein asia on kuitenkin itse ottelu. Hakallakin on sarjapaikka varmistettavana, joskin sille riittää Veikkausliigan jatkosopimukseen tasapeli Harjulta. Latikka odottaa pelistä panosten mukaista taistelua.

– Varmasti panokset näkyvät siinä, että aikamoista vääntöä tulee. Mutta me pyritään pelaamaan siten kuin koko kausi on yritetty, ollaan kotikentällä ja halutaan kontrolloida peliä. Paljon kaksinkamppailuja tulee ja niitä pitää pystyä viemään.

Sunnuntaina Oulusta haettu voitto oli tärkeä paitsi sarjataulukon, myös joukkueen henkisen tilan kannalta.

– Kyllähän se antoi lisää uskoa ja itseluottamusta, kun pystyttiin voittamaan. Olisi lauantain peliin aika erilaiset lähtökohdat, jos oltaisiin lopussa vielä ryssitty se johto, Topi toteaa.

 

JJK-Haka Harjulla lauantaina kello 14.
Kello 12.30-14 kerätään leluja, harrastusvälineitä, vaatteita ja muita lastentarvikkeita Jyväskylän seudun apua tarvitsevien perheiden lapsille yhdessä Jyväskylän kaupungin sosiaalitoimen kanssa.

topi