Lähitie, Goljahanpoor ja Peltonen JJK:hon – kettulauma koossa

05.03.2015
Harjoituskentän laidalta löytyi hyväntuulinen kolmikko.

Harjoituskentän laidalta löytyi hyväntuulinen kolmikko.

Ketturyhmä sai Matti Lähitien, Arjan Goljahanpoorin ja Oskari Peltosen myötä kolme uutta, mutta varsin tuttua jäsentä. Kolmikon myötä Juha Pasojan palapeli tulevaa kautta varten on valmis.

Porilaissyntyinen 30-vuotias Lähitie on edustanut JJK:ta jo useamman kauden ajan ollen nostamassa Kettupaitoja edellisen Ykkösen visiitin päätteeksi Veikkausliigaan vuonna 2008. Kauden 2010 jälkeen Lähitie suuntasi Seinäjoelle – ja sielläkin ”Masse” pääsi juhlimaan niin nousua Kakkosesta Ykköseen ja edelleen Ykkösestä Veikkausliigaan kuin liigan hopeamitaliakin.

Vuonna 1995 syntyneet Goljahanpoor ja Peltonen puolestaan ovat JJK:n omia kasvatteja, jotka nuorten peleissä ovat hurmanneet kettukannattajia jo useamman kauden ajan – Arjan vauhdikkaana laitapelaajana, Peltsi puolestaan huimana maalitykkinä. Kaikkien kolmen sopimukset kattavat ensi kauden.

Valmennuspäällikkö kapteenistossa

Lähitie palasi aiemmin talvella Pohjanmaalta Keski-Suomeen aloittaessaan JJK:ssa seuran valmennuspäällikkönä ja päätti jatkaa myös peliuraansa Kettupaidoissa. JJK:ssa aiemmin keskikentän keskustassa luutinut Lähitie kotiutui SJK:ssa myös topparin tontille ja Pasoja onkin syystäkin tyytyväinen saatuaan joukkueeseen vankasti kokemusta.

– Saatiin seuraan ikään kuin valmennuspäällikön pestin kylkiäisenä myös kova pelaaja edustusjoukkueeseen. Hyvä, että riittää virtaa myös pelata!

– Onhan Masse meille todellinen vahvistus – ja monipuolinen, pystyy pelaamaan niin topparina kuin keskikentän puolustavassa roolissakin.

Talven mittaan  joukkueen mukana harjoitellessaan Lähitie ehti vakuuttaa paitsi valmentajansa, myös joukkuetoverinsa niin, että nämä äänestivät Massen varakapteeniksi.

– Masse tulee olemaan ihan selvästi yksi johtavista pelaajista. Kyllähän siitä kertoo sekin, että jätkät valitsivat hänet suoraan kapteenistoon, vaikkei hän ole tämän kauempaa ehtinyt olla joukkueen mukana.

Hyökkäysvoimaa omista kasvateista

Jos Lähitie tuli vahvistamaan Kettupaitoja puolustussuuntaan, tarjoavat Peltonen ja Goljahanpoor puolestaan ennen kaikkea vauhtia ja tehoja hyökkäyssuuntaan. JJK:n omina kasvatteina molemmat ovat Pasojalle jo varsin tuttuja nuorten ja Villikettujen peleistä.

– Kumpaakin olen jo useamman vuoden ajan ehtinyt seurata ja pojat ovat nuorten puolella kyllä näyttäneet, että homma kentällä toimii. Syksyllä he tulivat sitten edustuksen treenirinkiin näyttämään osaamistaan ja talven peleissä he osoittivat ansaitsevansa mahdollisuuden näyttää sitä osaamistaan myös tulevalla kaudella Ykkösessä.

Goljahanpoor on monipuolinen laitapelaaja, jolta luonnistuu pelaaminen niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin – eikä kärjen tonttikaan ole vieras.

– Arjan pelaa laidalla hyvin molemmissa rooleissa. Hän on myös nuoresta iästään huolimatta vahva jässikkä, jonka voi heittää kyllä huoletta miesten peleissäkin kentälle.

Peltonen taas on täysiverinen maalintekijä, joka on mättänyt huikealla tahdilla maaleja nuorten sarjoissa ja ihastuttanut yleisöään etenkin maalivainullaan ja viimeistelyllään.

– Pelillisesti Peltsi on vielä raakile – mutta silti hän tekee hyvin maaleja. Ominaisuudet hänellä ovatkin aivan loistavat – etenkin nopeus, vaikka isokokoinen kaveri onkin.

– Toivon mukaan niitä ominaisuuksia päästään nyt sitten jatkossa käyttämään ja kehittämään.

23 vahvasti paikallista kettua

JJK:n joukkueenrakennus on jo pitkään ollut ajankohtaan nähden varsin valmiilla mallilla. Nyt palikat ovat koossa ja Pasoja on tyytyväinen toukokuun alussa alkavalla sarjakaudella luotsaamaansa katraaseen.

– Kasassa on varsin optimaalinen joukkue meidän resursseillemme. Pelaajatyypit ja persoonat ovat mielestäni sellaisia kuin ryhmädynamiikan kannalta pitääkin olla.

– Mukana on monenlaista tyyppiä, mutta ennen kaikkea jokainen osaa pelata hyvin jalkapalloa ja se on tietenkin kaikkein tärkeintä.

Varsin erityislaatuista nyt koossa olevassa joukkueessa on sen paikallisuus: Goljahanpoorin ja Peltosen myötä joukkueeseen tuli kaksi omaa kasvattia lisää ja näin Lähitie onkin 23 pelaajasta ainoa, joka ei ole edustanut JJK:ta juniori-iästä lähtien. Vuonna 2006 21-vuotiaana ensimmäisen kerran JJK:n värit ylleen vetäneelle ja Jyväskylässä opiskelleelle Massellekin tuleva kausi on kuitenkin jo viides Kettupaidassa.

Pasoja itse tuli JJK:hon kaudeksi 2010 ja on sittemmin pelaamisen lisäksi ollut mukana valmennuksessa niin junioripuolella kuin nyt edustusjoukkueen vastuuvalmentajanakin. Paso onkin ehtinyt seurata varsin monen pelaajan nousua junioreista nykyiseen edustusjoukkueeseen.

– Kyllähän tämän joukkueen paikallisuus ja omavaraisuus hakee vertaistaan näin korkealla sarjatasolla. Kauan saa etsiä, että löytyy vastaavaa!