Kuuden pisteen megakamppailu iltavaloissa: JJK-TPS

23.09.2015

2015-05-31_0022

Ykkönen on edennyt jo loppusuoralleen ja edessä on JJK:n toiseksi viimeinen kotiottelu. Harjulla onkin luvassa upea futisilta, kun JJK ja TPS käyvät taistelua nousupaikoista!

JJK pelaa tällä hetkellä varsin ripeällä tahdilla, sillä viime viikolla oli ohjelmassa kaksi ottelua – kuten tälläkin viikolla. Kun vielä reilu viikko sitten lauantaina oli vieraspeli Kemissä, tulee Kettupaidoille viisi ottelua lyhyen ajan sisään.

Viime viikolla kotikentälle saapuivat EIF ja VIFK, jotka JJK hoiteli näytöstyyliin: tuloksena 5-1- ja 5-0-voitot. Tehomiehinä häärivät Robert Taylor ja Benno Hanslian, jotka viimeistelivät yhteensä maaleista peräti seitsemän. Esityksissä ei juuri moitteen sijaa ollut, eikä sitä päävalmentaja Juha Pasojakaan löydä.

– Kaksi peliä, kuusi pistettä ja maalit 10-1 – siinähän ne tärkeimmät. Tosi tärkeät kuusi pistettä meille, pysyttiin niillä hyvin nousukamppailussa mukana.

– Aikalailla pakkovoittoja nuo pelit meille olivat ja tyylikkäästi niistä hoidettiin kotivoitot, ei voi olla kuin tyytyväinen.

Hyvä palautuminen on tärkeää tiiviillä tahdilla pelatessa ja Pasoja onkin kierrättänyt pelaajia jonkin verran, ettei kuormitus kävisi kenellekään liian raskaaksi. Kettulauma on myös osoittanut olevansa fyysisesti hyvässä iskussa ja Paso toteaakin, että hyvältä näyttää viikon ensimmäisen ottelun alla.

– Palautuminen ja valmistautuminen on sujunut kaikin puolin hyvin ja miltei joka jätkä alkaa olla pelikunnossakin. Hyvästä tilanteesta päästään tämän viikon otteluihin, ei onnistumisen ainakaan valmistautumisesta pitäisi jäädä kiinni.

2015-09-19_jjk-vifk_0005

Kolme maalia viime viikolla iskenyt Benno on ollut huikeassa vireessä

Tasainen pari

Sekä JJK että TPS ovat mukana taistelemassa paikoista ensi kauden Veikkausliigassa. Tällä hetkellä PS Kemi johtaa sarjaa ja JJK on neljän pisteenpäässä karsijanpaikalla – ottelun muuta kärkinelikkoa vähemmän pelanneena. Kolmantena pisteen päässä kettulaumasta on PK-35, jonka takana TPS on neljäntenä. Ennen keskinäistä ottelua JJK:n ja TPS:n ero on kolme pistettä, tarjolla on siis Kettupaidoille sauma venyttää eroa turkulaisiin – ja turkulaisilla kuroa välimatka umpeen. Kyseessä on siis todellinen kuuden pisteen kamppailu!

Sunnuntaina vuorossa on puolestaan rästiottelu AC Oulua vastaan vieraskentällä – PS Kemin ottelutuloksesta riippuen JJK:lla on siis mahdollisuus nousta sarjakärkeenkin tällä viikolla. Kaikki on siis auki nousupaikkojen suhteen, eikä panoksia puutu loppukauden yhdestäkään ottelusta!

JJK:n ja TPS:n keskinäinen historia on kokonaisuudessaan hyvin tasainen – ja tasaista on ollut kuluvalla kaudellakin. Kahdessa aiemmassa ottelussa on nähty vain yksi maali, jonka Antto Hilska iski Oskari Forsmanin selän taakse heinäkuussa Turussa, josta tuomisina oli makoisa 0-1-voitto.

– TPS on melko samanlainen joukkue kuin me, he pystyvät pelaamaan hyvää jalkapalloa. Ihan niin puolustusvoittoisesti ei lähdetä nyt kuin Turussa, mutta siihen pitää olla valmistautunut, ettei TPS saa keskikenttänsä peliä pyörimään – he kuitenkin pystyvät rakentelemaan keskeltä peliä varsin tehokkaasti.

– Tarkka ja tasainen peli on varmasti tulossa, kuten viimeksikin Harjulla. Ensimmäisen maalin merkitys tulee olemaan suuri.

Pasoja on puhunut paljon latautumisen ja henkisen valmistautumisen merkityksestä. Saman teeman ympärille kiertyy sekin, millaisissa tunnelmissa valmentaja peliä seuraa.

– Jos jotain kentän reunalla jännitän, niin sitä, miten pojat ovat pystyneet latautumaan otteluun. Mutta se jännittää lähinnä silloin, kun olemme selkeitä ennakkosuosikkeja, ne ovat niitä korvien välin kannalta omalla tavallaan haasteellisimpia pelejä.

– Mutta esimerkiksi nyt ei tarvitse jännittää: vastakkain kaksi hyvää joukkuetta ja latautuminen on varmasti kunnossa jokaisella!

2015-09-19_jjk-vifk_0194

OP Kortteliliigan päättäjäiset

Otteluisäntänä toimii OP Keski-Suomi ja ottelun yhteydessä vietetäänkin myös OP Kortteliliigan kauden 2015 päättäjäiset. Harjulla nähdään siis myös paljon pieniä futareita!

Luvassa on tärkeä taistelu kahden kärkijoukkueen välillä, vieläpä tunnemallisissa iltavaloissa – kettukannattajia on odotettavissa jälleen paikalle runsain määrin, joten muistathan tulla ajoissa ja varautua myös turvatarkastukseen, jotta pahimmilta ruuhkilta vältytään!

Ykkönen: JJK – TPS, torstaina 24.9.2015 klo 18:30, Harjun stadion

24092015-jjk-tps-ottelumainos-www