KuPS vei jälleen Väli-Suomen herruuden

13.08.2010

JJK ei pystynyt vieläkään ottamaan Veikkausliigapisteitä KuPS:lta. Kuopiolaiset hakivat Harjulta 1-3 (0-1) voiton perjantai-illan jännitysnäytelmässä.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon jo vartin pelin jälkeen, kun Miikka Ilo päätti nopean KuPS-hyökkäyksen terävästi taka-alakulmaan.

Avausjakso oli lievää kuopiolaishallintaa, ja erityisesti Dickson Nwakaemen taituruus tuotti kettupaitojen puolustukselle ongelmia. Kotijoukkueen parhaat tilanteet osuivat Mika Lahtiselle, jonka ohjaus kolahti ylärimaan, sekä Mikko Hyyryselle, jonka pusku hyvästä paikasta suuntautui Mikko Vilmusen syliin.

Myös KuPS:lla oli paikkansa, joista vaarallisimman Juha Pasoja siivosi maaliviivalta.

Toiselle jaksolle JJK tuli kotiyleisön tukemana vahvasti. KuPS iski kuitenkin jälleen vastaan, Nwakaeme niputti JJK-puolustuksen ja tarjosi seuran tuoreelle hyökkääjähankinta Dudulle avopaikan maalin eteen. 0-2 syntyi ottelun 57. peliminuutilla.

Takaisku ei lannistanut isäntiä, vaan kovalla asenteella läpi ottelun taistellut joukkue pystyi luomaan tihenevää painetta KuPS:n maalille.

Harjun 4468-päinen yleisö räjähti seitsemän minuuttia myöhemmin, kun hetkeä aiemmin vaihdosta sisään tullut Zakaria Abahassine ohitti laidassa KuPS-puolustajan ja toimitti matalan keskityksen maalille. Vilmunen arvioi keskityksen väärin ja Tommi Kari sijoitti pienestä kulmasta pallon tyhjään maaliin.

Isäntien taistelu sai lisäpontta, kun KuPS:n Patrice Ollo ajettiin toisen varituksen myötä ulos vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Abahassine, Latikka ja Pasoja epäonnistuivat parhaissa tasoituspaikoissa, ja lisäajalla vieraiden vaihtomies Petri Oravainen niittasi ottelun ampumalla pallon pitkän kuljetuksen päätteeksi JJK-maalin vasempaan alakulmaan.

JJK vei ottelun laukaukset nimiinsä 23-12, osumat maalia kohtikin isännille 8-5. Pisteet silti jälleen kerran sarjan kakkospaikalle nousseelle KuPS:lle maalein 1-3.