KuPS kaatui komeasti – hyvä JJK!

26.08.2012
Veikkausliigan juhlapäivän ottelu KuPSin ja JJK:n välillä oli nimensä mukaista juhlaa ainakin keskisuomalaisnäkökulmasta katsoen. JJK kaappasi elintärkeät kolme pistettä mukaansa vauhdikkain 2-3 (1-3) lukemin ja kuittasi samalla kalavelat savolaisilta. Voitto oli JJK:n liigahistorian toinen Järvi-Suomen derbyssä joten nyt saa hymyillä!
Ottelu alkoi vauhdikkaimmalla mahdollisella tavalla, kun JJK sai kaksi kulmapotkua heti ensimmäisen peliminuutin sisällä. Tällä kertaa toinen kerta toden sanoi kun Mannisen antaman kulmapotkun nikkasi eteenpäin Samu Nieminen ja Gruborovics pääsi puskemaan avausmaalin savolaisverkkoon.
Kanarialinnut eivät nopeasta kettumaalista hätkähtäneet, vaan saivat tasattua lukemat viiden peliminuutin kohdalla Antti Hynysen toimesta. Hätkähtämättömyys vastustajan maaleihin jatkui onneksi myös JJK:n puolella, sillä pelikellon näyttäessä 25 minuuttia kettupuolustuksen pitkä pallo pomppasi onnekkaastikin Innaselle joka ei epäröinyt laukoa Kettupaitoja vierasjohtoon.
Vauhdikas tahti jatkui ja seuraavaa kettuosumaa ei tarvinnut odottaa kuin puolen tunnin kohdalla. Janne Saksela teki komean nousun ja keskitti maalille, Eero Korte pääsi laukomaan kuudeltatoista ja Gruborovics otti kudin haltuunsa, upottaen kääntölaukauksella jo illan toisen osumansa.
Ensimmäiset puoliskon värikkäät tapahtumat saivat toisenlaista jatkoa heti perään kun kuopiolaisten tuore vahvistus Ebrima Sohna nappasi punaisen kortin kulmatilanteessa rapattuaan kettuvahti Janne Korhosta. Puoliajalle asteltiinkin mukavissa 1-3 lukemissa komeasti vierasjohdossa ja yhden miehen ylivoimalla.
Toinen puolisko ei tarjonnut pelillisiä hienouksia kummaltakaan osapuolelta. JJK rakenteli muutamia lupaavia tilanteita, mutta vastaavasti passivoitui välillä tarpeettomasti ja yhdestä herpaannuksesta 79. minuutilla vajaamiehisen KuPSin Etchu Tabe pääsikin kaventamaan.
Kettujen onneksi viimeinen kymmenminuuttinen ei kuitenkaan synnyttänyt paniikinpoikasta omassa päässä vaan Ketut saivat päinvastoin rakennettua hyviä mahdollisuuksia lisäosumiinkin. Kuparista ei enää kuitenkaan rikottu neljättä kertaa joten maalirikas 2-3 jäi loppulukemiksi.
JJK nousi mukavasti 30 pisteeseen tasaisessa sarjassa ja tappelee seuraavan kerran lisäpisteistä viikon päästä sunnuntaina 2.9. kun Valkeakosken Haka saapuu Kettujen vastustajaksi Harjun ELY-stadionille. Tervetuloa kannustamaan JJK kotivoittoon!
KuPS vs. JJK 1-3 (1-3)
KuPS: 5′ Hynynen. JJK: Gruborovics 2′, 30′, Innanen 25′
JJK: Korhonen, Markkula, Nieminen, Pasoja, Saksela, Turpeenniemi (76′ Hilska), Korte, Tuomanen, Manninen, Gruborovics, Innanen (88′ Markkanen)
Reintam, Järvinen, Latikka, Hilska, Markkanen, Szerovay

JJK kaatoi KuPSin

Nyt ei kaatunut Manu vaan KuPS. Hyvä Ketut!

Veikkausliigan juhlapäivän ottelu KuPSin ja JJK:n välillä oli nimensä mukaista juhlaa ainakin keskisuomalaisnäkökulmasta katsoen. JJK kaappasi elintärkeät kolme pistettä mukaansa vauhdikkain 2-3 (1-3) lukemin ja kuittasi samalla kalavelat savolaisilta. Voitto oli JJK:n liigahistorian toinen Järvi-Suomen derbyissä joten nyt saa hymyillä!

Ottelu alkoi vauhdikkaimmalla mahdollisella tavalla kun JJK sai kaksi kulmapotkua heti ensimmäisen peliminuutin sisällä. Tällä kertaa toinen kerta toden sanoi kun Mikko Mannisen antaman kulmapotkun nikkasi eteenpäin Samu Nieminen ja Tamás Gruborovics pääsi puskemaan avausmaalin savolaisverkkoon.

Kanarialinnut eivät nopeasta kettumaalista hätkähtäneet, vaan saivat tasattua lukemat viiden peliminuutin kohdalla Antti Hynysen toimesta. Hätkähtämättömyys vastustajan maaleihin jatkui onneksi myös JJK:n puolella, sillä pelikellon näyttäessä 25 minuuttia kettupuolustuksen pitkä pallo pomppasi onnekkaastikin Mikko Innaselle joka ei epäröinyt laukoa Kettupaitoja vierasjohtoon.

Vauhdikas tahti jatkui ja seuraavaa kettuosumaa ei tarvinnut odottaa kuin puolen tunnin kohdalle. Janne Saksela teki komean nousun ja keskitti maalille, Eero Korte pääsi laukomaan kuudeltatoista ja Gruborovics otti kudin haltuunsa, upottaen kääntölaukauksella jo illan toisen osumansa.

Ensimmäisen puoliskon värikkäät tapahtumat saivat toisenlaista jatkoa heti perään kun kuopiolaisten tuore vahvistus Ebrima Sohna nappasi punaisen kortin kulmatilanteessa rapattuaan kettuvahti Janne Korhosta. Puoliajalle asteltiinkin mukavissa 1-3 lukemissa, komeasti vierasjohdossa ja yhden miehen ylivoimalla.

Kettujen onneksi viimeinen kymmenminuuttinen ei kuitenkaan synnyttänyt suurempaa paniikinpoikasta omassa päässä aivan viimeisiä minuutteja lukuunottamatta vaan Ketut saivat päinvastoin rakennettua hyviä mahdollisuuksia lisäosumiinkin. Kuopiolaisverkkoja ei kuitenkaan heiluteltu enää neljättä kertaa joten maalirikas 2-3 jäi lopputulokseksi.

KuPS vs. JJK 2-3 (1-3)

KuPS: 5′ Hynynen, 79′ Tabe. JJK: Gruborovics 2′, 30′, Innanen 25′

JJK: Korhonen, Markkula, Nieminen, Pasoja, Saksela, Turpeenniemi (76′ Hilska), Korte, Tuomanen, Manninen (90′ Latikka), Gruborovics, Innanen (88′ Markkanen)