KuPS-JJK: ”Voittoa haetaan kovalla työnteolla”

26.08.2012

Kauden 2012 Veikkausliigaa on takana 22 ottelun verran eli kaksi kolmasosaa. JJK:lla on jälleen edessään vierasmatka kuopioon – samoin kuin kauden avauskierroksella huhtikuussa. Tuolloin tuloksena oli 2-2-tasapeli, kun JJK nousi komeasti tasoihin viime minuuttien Lasse Linjalan ja Babatunde Wusun maaleilla.

 

JJK pelasi tiukkatahtisen heinäkuun, kun kotoisen liigan lisäksi Kettupaidat pelasivat neljän ottelun verran UEFA Europa Leaguen karsintoja. Eurotaipaleen päätyttyä JJK otti kaksi komeaa voittoa TPS:sta kotona ja FF Jarosta vieraskentällä, kunnes MYPA Pekka Sihvoloineen oli tyly vieras Harjulla vieden pisteet mukanaan 0-3-lukemin. Edelliskierroksella erilaisten poissaolojen vaivaama JJK joutui taipumaan myös HJK:lle Helsingissä 2-0-lukemin. Hallitseva mestari oli ankara isäntä ja rankaisi armotta ensimmäisen puoliajan harvoista todellisista vaaranpaikoistaan.

 

– Siinä taas huomattiin, että nukahdella ei saa. Peli kestää 90 minuuttia ja lisäajan päälle ja keskittyminen on oltava kunnossa koko sen ajan, sanoo Jori Särkkä.

 

– Edellinen KuPS-peli oli tästä myös hyvä esimerkki. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista, mutta hetken herpaantuminen kostautui heti. Loppujen lopuksi numerot repesivät rumemmiksi, mitä koko pelin perusteella olisi ollut syytä, Särkkä viittaa Harjulla pelattuun KuPS:n 1-5-voittoon.

 

JJK on ajautunut sarjataulukossa alempaan keskikastiin ja tämänhetkinen 27 pisteen saldo oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Taulukon häntäpäähän jo alkukaudesta jumiutunut, mutta viime aikoina piristynyt KuPS hengittää niskaan jo kahden pisteen päässä kahdeksantena. Takkuisen alkukauen jälkeen KuPS:lla on nyt alla yhden maalin voitot sekä FC Lahdesta että VPS:sta. RoPS:sta siirtynyt Ebrima Sohna on osoittautunut mainioksi hankinnaksi ja tehnyt hyvää jälkeä savolaisten keskikentällä.

 

– KuPS on löytänyt pelihuumorin ja hyvän vireen. Täysi päivätyö saadaan heidän kanssaan tehdä.

 

Työntekoa tarvitaankin jokaiselta, jotta keltamusta lauma kaatuu.

 

– Ei tässä vain ole mitään poppakonsteja, kaikki lähtee nöyrästä työnteosta – siihen on oltava jokaisen valmiita. Jokaisen on myös otettava vastuu omasta tekemisestään kentällä, vain kukin itse voi vaikuttaa siihen, miten pelaa. Kun jokainen paiskii sovitun suunnitelmamme mukaan töitä, pystymme pelaamaan yhtenäisenä joukkueena ja silloin voimme voittaa tässä liigassa kenet vain.

 

Joukkueiden tämänhetkinen sijoitus sarjataulukossa ei miellytä kummassakaan leirissä ja Kettupaidat janoavatkin nyt pisteitä, joiden myötä äärimmäisen tasaisessa taulukossa pääsisi kipuamaan ylöspäin.

 

– Tuskinpa kukaan pelaajista sarjataulukkoa ulkoa opettelee, mutta kyllähän kaikki sen tiedostavat että pisteitä on nyt saatava – ja niitä lähdemme hakemaan. Ennen kaikkea tulosta ja pisteitä, Särkkä painottaa.

 

– Meillä on myös kalavelkoja maksettavana KuPS:lle tuosta edellisestä kohtaamisestamme. Ei kukaan halua hävitä näitä otteluita. Kuopiosta on nyt liigassa alla pari aika värikästä tasuria, jotka ovat myös olleet osoitus siitä, että kyllä meillä on henkistä kanttia – olemme nousseet siellä tasoihin useammankin kerran.

 

JJK saa HJK-ottelussa pelikiellossa olleet Juha Pasojan ja Jukka-Pekka Tuomasen takaisin kokoonpanoon, tällä kertaa pelikiellossa sen sijaan on puolustaja Jordi van Gelderen. KuPS:lta puolestaan korttimääränsä takia sivussa on laitamies Miikka Ilo.

 

 

 

Waari keskittyy syyskiireidensä keskellä vain kotiotteluihin – Waarin analyysista saadaan nautiskella jälleen ensi viikon JJK-Haka-kotiottelun alla. Waarin kelkkaan voi hypätä myös twitterissä: https://twitter.com/KettuWaari