KSML: ”SPL on väärä taho sanelemaan Veikkausliigan asioita”

07.05.2010

Keskisuomalainen: ”SPL on väärä

taho sanelemaan Veikkausliigan asioita

JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen ja  entinen jääkiekkopomo Urpo Helkovaara keskustelevat perjantain Keskisuomalaisessa SPL:n keväällä tekemästä sarjauudistuspäätöksestä, jolla vaikutettiin suuresti jalkapallon ylimmillä sarjatasoilla operoivien seurojen toimintaedellytyksiin.

Helkovaara edustaa Ilkka Kulmalan kirjoittamassa artikkelissa kokemuksensa kautta näkemystä siitä, kuinka vastaava tilanne hoidettiin aikanaan maan mahtilajissa.

– Nyt kiekkopuolella ymmärretään hyvin, että liitto hoitaa kansainvälisen toiminnan ja alemmat sarjatasot. Ammattilaissarja SM-liiga sen sijaan päättää omista tekemisistään. Miten se voisi ylipäätään muuten toimiaikaan, Helkovaara kysyy jutussa.

Liigaseuroissa on herättänyt närää erityisesti se, etteivät ne koe tulleensa kuulluiksi päätöstä tehtäessä. Vesalainen toteaa Keskisuomalaisen haastattelussa, että seurat kuulivat uudistuksesta yhtä aikaa median kanssa. Helkovaara tyrmää menettelyn epäluottamuslauseena.

– Palloliitto on väärä taho sanelemaan yksipuolisesti, mitä Veikkausliigassa pitää tehdä. SPL ei kanna päätöksistään minkäänlaista taloudellista riskiä. Taloudellinen vastuu on aina viime kädessä seuroilla. Ei voi olla niin, että osakeyhtiöt sivuutetaan siinä vaiheessa, kun tehdään liigaa koskevia päätöksiä.

Urheilujärjestökonkarilla on kuitenkin sanansa sanottavana myös Veikkausliigaseurojen toiminnasta.

– Turha odottaa muilta tahoilta kunnioitusta, jos porukka ei kunnioita itse itseään. Liigaseurojen on  aika määritellä, mitä ne yhdessä haluavat. Muussa tapauksessa käy niin, että mitä syvemmälle kumarrat, sitä enemmän sinua lyödään.