Kotiinpaluuottelussa vastassa HJK sunnuntaina

18.08.2017

2017-08-13_0259

Kolmen Vaajakoskella pelatun kotiottelun jälkeen JJK palaa jälleen Harjulle – ja kovassa matsissa palaakin, kun vieraaksi saapuu HJK!

JJK hyvästeli Vaajakosken liikuntapuiston parhaalla mahdollisella tavalla: riemukkailla voitonjuhlilla! Ottelusta PS Kemiä vastaan ei puuttunut draamaa ja suuria tunteita. Ensin loukkaantumisensa jälkeen paluun avauskokoonpanoon tehnyt Matti Lähitie vei isännät johtoon reilun tunnin pelin jälkeen kulmapotkun jäljiltä Tommi Karin nappikeskityksestä komealla ja harvinaisella puskumaalillaan – topparin edellisestä osumasta liigakentillä on ehtinyt vierähtää jo yli vuosikymmen.

Rasmus Karjalainen hiljensi kuitenkin kotiyleisön tasoittamalla pelin 89.minuutilla komealla vapaapotkuosumalla. Lähitie myös loukkasi itseään vapariin johtaneessa tilanteessa ikävän näköisesti, mutta selvisi tilanteesta lopulta ilman isompia vaurioita.

Kettupaidat kuitenkin taistelivat loppuun asti ja se tuottikin tulosta: juuri varsinaisen peliajan täyttyessä Patrick Poutiainen prässäsi keskikentällä ansiokkaasti ja sen seurauksena Mikko Manninen sai napattua pallon Kettupaidoille. Poutiainen lähti saman tien pystyyn, Saku Leppänen syötti Manniselta saamansa pallon nopeasti Poutiaiselle – ja lopulta Gaël Etock iski komeasti rakennellun hyökkäyksen pääteeksi JJK:lle 2-1-voittomaalin!

Näin JJK pääsi juhlimaan säilymiskamppailun kannalta tuikitärkeitä kolmea pistettä, joiden myötä ero karsijan paikalla olevaan HIFK:n kaventui jälleen viiteen pisteeseen.

2017-08-13_0022

Sarjakärkenä kaiken kautta majaillut HJK puolestaan sai edelliskierroksella melkoista shokkihoitoa, kun RoPS haki Emeka Ezen maalilla voiton Helsingistä ja aiheutti näin HJK:lle kauden ensimmäisen kotitappion. Tappio oli Klubille ylipäänsä vasta kauden toinen: edellisen ja ensimmäisen kerran HJK hävisi toukokuun alkupuolella Vaasassa VPS:n vieraana.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa JJK:n vieraillessa kesäkuussa Telia 5G-Areenalla HJK oli vahva isäntä ja otti alivoimastaan huolimatta selvän voiton. Harjulla kauden kotiavauksessa JJK puolestaan sai pidettyä pitkään pelin tasaisena: HJK meni kyllä johtoon jo alkuhetkillä, mutta tuolloin SJK:sta lainalla ollut Elias Ahde tasoitti pelin tunnin kohdalla. HJK meni kuitenkin lopulta tuolloinkin menojaan ja vei pisteet selkein lukemin.

Sarjakärki saapuu Harjulle jälleen ennakkosuosikkina, mutta nyt voiton makuun päässyt kettulauma on kuitenkin valmiina käymään ennakkoluulottomasti vieraidensa kimppuun takaisin omalle kotikentälle päästyään! Vaikka tasaisuuden ja ehjien 90-minuuttisten puute on ollut Kettupaitojen ongelmana pitkin kautta, osoittavat esimerkiksi tasapelit sarjakakkosina olleita KuPS:a ja VPS:aa vastaan, että JJK pystyy yhtenäisenä pysyessään laittamaan ahtaalle ja nollaamaankin myös kärkipään joukkueita.

PS. Ennen sunnuntain liigamatsia myös lauantaina on kettuperheessä kotipelipäivä, kun Villiketut saavat Viitaniemessä Kakkosen matsissa vieraakseen KajHan klo 17 alkaen!

JJK - HJK HARJULLA klo 18:30