Komea voitto sarjakärjestä kotikentällä

14.06.2015

2015-06-14_jjk-pk-35_0031

JJK otti hyvällä pelillä komean 2-1-voiton sarjakärki PK-35:sta Harjulla sunnuntaina!

Maalit nähtiin toisella jaksolla, kun ensin Antto Hilska vei isännät johtoon ja Pablo Couñago tasoitti parikymmentä minuuttia myöhemmin. Iiro Järvinen niittasi kuitenkin isäntien 2-1-voittomaalin komean vastaiskun päätteeksi.

Kärkiottelu lunasti odotukset, sillä Harjulla nähtiin hyvätasoinen ottelu kahden vahvan joukkueen välillä.  Avausjaksoa hallitsi PK-35, joka aloitti vahvasti ja saikin jo ensimmäisne vartin aikana vaarallisia tilanteita isäntiensä maalille. Janne Korhonen oli kuitenkin mies paikallaan ja piti maalinsa puhtaana.

JJK oli tyytyminen ensimmäisellä puoliajalla altavastaajan asemaan ja kyräilemään paikkoja vastaiskuille – Miikka Häkkisen maalilla ei kuitenkaan nähty kuin muutama paikanpoikanen.

Vierasjoukkue sen sijaan sai avausjakson parhaan paikkansa aivan puoliajan loppuhetkillä. Miguez Mateo pääsi varsin vapaasti kokeilemaan puskua lähietäisyydeltä, mutta kotijoukkueen onneksi pallo painui ohi maalin.

Toinen jakso näytti jatkuvan siitä, mihin ensimmäinen jäi: heti ensimmäisellä minuutilla PK sai JJK:n maalille vaarallisen tilanteen, jossa vaadittiin niin Korhosen torjuntoja kuin puolustuksen apuakin.

Kettupaidat kuitenkin selvittivät tilanteen kunnialla ja tämän jälkeen kentällä nähtiinkin aiempaa väkevämpi JJK. Pallo liikkui näppärästi pelaajalta toisella ja vierasjoukkue oli helisemässä aktiivisen isäntänsä kanssa. Palkkio tulikin, kun kymmenen minuuttia oli pelattu: tauolla kentälle tullut Jasin Abahassine latasi vedon kohti maalia ja Hilska ohjasi pallon lähietäisyydeltä ohi voimattomaksi jääneen Häkkisen – vapauttaen kettulauman riemukkaaseen juhlintaan!

2015-06-14_jjk-pk-35_0221

Maalin jälkeen JJK:lla oli vielä loistopaikat lisätä johtoaan, Häkkinen kuitenkin onnistui torjumaan niin Hilskan, Abahassinen kuin Robert Taylorinkin yritykset.

Vähitellen pelin painopiste alkoi siirtyä jälleen lähemmäs JJK:n maalia ja ajoittain koko kettulauma Hilskaa lukuunottamatta oli ryhmittynyt varjelemaan omaa maalia. Punamustien painostus tuotti tulosta 71. minuutilla, kun Couñago pääsi nostamaan pallon maaliin yli Korhosen.

JJK ei hätääntynyt, vaan jaksoi jatkaa kärsivällisesti odottaen paikkaa iskeä. Tuo paikka tulikin pian ja ottelun ratkaisu nähtiin reilut kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä – ja se nähtiin maailmanluokan vastaiskuna!

Upeaa kautta pelaava Iiro Järvinen oli käynnistämässä hyökkäystä syvällä keskikentällä PK:n maalipaikan jälkeen. Benno Hanslian vapautti komealla puolenvaihdolla oikealta laidalta vauhtiin Mikko Mannisen, joka luovi komeasti ylös laitaansa ja laittoi loistopassin maalin edustalle – jossa kolmekin Kettupaitaa oli rintamana rynnistämässä maalintekoon. Järvinen sai kunnian laittaa pallon pussiin – näin edelliskierroksella Porissa uransa ensimmäisen Ykkösen maalin tehnyt keskikenttälupaus jatkoi maalitehtailuaan.

PK ei pystynyt enää vastaamaan JJK:n 2-1-maaliin ja niin Kettupaidat ottivatkin erittäin maukkaan voiton vakuuttavaa kautta pelaavasta vantaalaisryhmästä. JJK kaatoi sarjakärjen nyt jo toistamiseen, sillä aiemmin piikkipaikalla ollut PS Kemi kaatui vieraskentällä niinikään vakuuttavalla esityksellä Aleksis Lehtosen maalilla.

Täysi pistepotti oli palkkio loistavasta taistelusta ja joukkuepelaamisesta, jonka kruunasivat kentän parhaana palkitun Korhosen komeat torjunnat – joskin myös vastapäinen kollega Häkkinen joutui maalillaan venymään etenkin Robert Taylorin tulisten vetojen eteen pariinkin otteeseen. PK-35 on tehnyt sarjassa selvästi eniten maaleja ja oli ennen ottelua myös päästänyt niitä vähiten. JJK pystyi suitsimaan PK:n kovan kärkikaluston ja toisaalta myös käytti paikkansa hyökkäyspäässä mainiosti.

2015-06-14_jjk-pk-35_0032

Kärki tiivistyi

Voitolla JJK nousi tasapisteisiin sarjaa johtaneen PK:n kanssa – vantaalaiset ovat kuitenkin edellä paremman maalieronsa turvin, joten JJK:n sijoitus on edelleen kolmas. Kaksikkoa pisteen edellä on PS Kemi, joka tasasi sunnuntaiottelussaan pisteet VIFK:n kanssa.

Neljäntenä oleva TPS on niinikään vain pisteen päässä, joten neljä ensimmäistä joukkuetta ovat vain kahden pisteen sisällä kun noin kolmasosa kautta on takana. Sarjan tasaisuudesta kertoo sekin, että yksikään joukkue ei ole enää tappioitta – vähimmillä häviöillä on edennyt JJK, joka on joutunut taipumaan vain kertaalleen.

JJK:n ottelut jatkuvat juhannuksen jälkeen, kun muutaman päivän sisään vieraaksi Harjulle saapuu ensin Haka torstaina 25.6. ja heti sunnuntaina 28.6. myös MP.

JJK - PK-35 2-1 (0-0)

Maalit:

1-0 55' Antto Hilska

1-1 71' Pablo Couñago

2-1 78' Iiro Järvinen

 

JJK:n kokoonpano: Janne Korhonen; Joona Itkonen, Matti Lähitie (v), Antto Tapaninen (v), Niko Markkula; Iiro Järvinen; Benno Hanslian, Aleksis Lehtonen (46' Jasin Abahassine(v)), Robert Taylor, Mikko Manninen (c); Antto Hilska (v).

 

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Jasin Abahassine, Aleksis Lehtonen (46') Jarkko Kosunen, Janne Kuhmonen, Honar Abdi, Teemu Vaarakallio.

 

Tähtipelaajat:

*** Janne Korhonen

 

Yleisöä: 1098