Komea vierasvoitto kotiintuomisina

14.07.2014

Hilu tuulettaa

JJK maksoi potut pottuina toukokuisesta tappiostaan ja haki komeat kolme pistettä HIFK:n vieraissa. Kettujen maaleista vastasivat Antto Hilska ottelun ensimmäisellä puoliajalla ja kapteeni Tommi Kari viimeisellä kymmenminuuttisella.

Tappiotta kotikentällään kaiken kautta marssinut HIFK lähti otteluun ennakkosuosikkina ja aloittikin vahvasti – alkuminuutit olivat isänniltä vahvaa painostusta ja Janne Korhonenkin pääsi torjuntatöihin. JJK selvisi rynnistyksestä kuitenkin kunnialla ja pikkuhiljaa myös vieraat pääsivät peliin mukaan saaden hyökkäyksiään käyntiin.

Ottelu jatkui hetken tasaisissa merkeissä ja kummatkin pitivät vastapuolen tarkasti pois maalipaikoilta. 19. minuutilla kuitenkin tapahtui!

Benno Hanslian teki vasemman laitapakin tontilta yhden mainioista nousuistaan ja keskitti. Puolustus sai blokattua ensimmäisen keskityksen, mutta Hanslian pelasi tilanteen hyvin loppuun asti ja toinen keskitys löysi rangaistusalueen rajalta Antto Hilskan, joka tempaisi komealla kääntölaukauksella pallon suoraan ilmasta ohi Lassi Hurskaisen!

Maalin jälkeen HIFK sai taas luotua enemmän painetta JJK:n päätyyn. Kettupaitojen puolustus toimi kuitenkin jämäkästi, eikä Korhosella ollut maalillaan hätää.

Reilun puolen tunnin kohdalla JJK suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Mikko Manninen joutui poistumaan vaihtopenkin puolelle. Manninen otti samalla kauden neljännen varoituksensa, joten näin Manu huilaa tulevan KTP-ottelun joka tapauksessa.

Mannisen tilalle kirmasi Topi Järvinen, jolle aukenikin lähes saman tien paikka lisätä Kettupaitojen johtoa. Hurskainen tuli maaliltaan kuitenkin hyvin vastaan ja tilanteesta oli lopulta seurauksena vain kulmapotku. Tauolle mentiin JJK:n 0-1-johdossa.

Toisella jaksolla HIFK jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä jäi ja piti paineen JJK:n päässä. Korhonen esitti parikin komeaa torjuntaa ja JJK:n yhden maalin johto piti – aina tunnin kohdalle asti.

61. minuutilla Eero Peltonen pääsi pallon kanssa boksiin ja onnistui nostamaan pallon aivan riman alle yli niin peittämään liukuneen Antto Tapanisen kuin vastaan tulleen Korhosenkin tasoittaen näin tilanteeksi 1-1.

Kuten jo ennen parin viikon taukoa Vuosaaressa nähtiin, ei Kettulauma nytkään masentunut takaiskusta. Hyökkäyksiä rakenneltiin sinnikkäästi ja Hurskainenkin joutui maalillaan torjuntatöihin pitääkseen tilanteen tasoissa.

2014-05-23_jjk-hifk_0017

85. minuutilla sitkeys palkittiin. Keskikentän keskustassa raatanut Tommi Kari alusti paikan avausmaalin tehneelle Hilskalle. Hilu näki vielä Karin olevan maalin edustalla paremmassa tekopaikassa ja kapteeni niittasi lähietäisyydeltä Hilskan syötöstä riemukkaan 1-2-johtomaalin Hurskaisen selän taakse!

Myöskään HIFK ei kuitenkaan halunnut luovuttaa pisteitä helpolla. Vielä lisäajalla oli puolestaan HIFK-kapteeni Esa Terävällä paikka tasoittaa ottelu toistamiseen, mutta kuti kolahti tällä kertaa tolppaan ja kettuleirissä voitiin huokaista helpotuksesta.

Vapauttava loppuvihellys kajahti hetkisen kuluttua ja niin JJK nappasi kauden toisen vierasvoittonsa! Ottelu oli pääpiirteittäin melko tasainen kamppailu, mutta Kettupaidat ansaitsivat voittonsa periksiantamattomalla koko joukkueen taistelullaan.

Tiukat ottelu sen kuin jatkuvat ja JJK:n seuraava kotiottelu pelataan jo keskiviikkona 16.7.  klo 18:30 kun aina aurinkoiselle Harjulle saapuu sarjakärki KTP. Tervetuloa!

HIFK - JJK 1-2 (0-1)

0-1 19' Antto Hilska

1-1 61' Eero Peltonen

1-2 85' Tommi Kari

JJK:n kokoonpano:

Korhonen; Hanslian, Tapaninen (76' Kuhmonen), van Gelderen, Velija (v); Abahassine, Kari, Taylor, Manninen (34' Järvinen) (v); Lehtonen (90' Leppänen), Hilska.