Kolmen kotiottelun putki käyntiin! – Vieraaksi sarjakärki KPV

26.06.2018

JJK:n kolmen kotiottelun putki ja Ykkösen toinen ottelukierros käynnistyvät illalla. Vieraaksi klo 18:30 alkavaan otteluun saapuu Kokkolan KPV.


JJK ja KPV kohtasivat kauden avauksessa Viitaniemessä 28. huhtikuuta.

Ykkösen toinen ottelukierros käynnistyy tänä iltana. JJK saa vieraakseen Kokkolasta KPV:n. Samat joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa. Tuolloin pelattiin Viitaniemen tekonurmella ja pisteet tasattiin 0-0 tuloksella. Maaliton tasapeli jätti selvästi enemmän hampaankoloon kettupaidoille, sillä KPV:n maalivahti, ex-JJK veskari, Teppo Marttinen pysäytti ensimmäisen puoliajan lopulla kaksi rangaistuspotkua. Myös toisella puoliajalla JJK missasi muutaman mainion maalipaikan.

Sen jälkeen KPV on osoittanut, miksi se ennen kauden alkua nostettiin suurimmaksi nousijasuosikiksi. Joukkue on 17 pisteellä (5 voittoa, 2 tasapeliä, 2 tappiota) sarjan kärjessä tasapistein Helsingin HIFK:n kanssa. Kokkolalaisten tappiot ovat tulleet kärkiottelussa HIFK:ta vastaan sekä FC Hakan vieraana. Viimeisimmässä ottelussaan viime keskiviikkona KPV voitti FC KTP:n lukemin 1-0.

KPV:n kovin maalipyssy alkukaudesta ei tule kenellekään yllätyksenä. Kalle Multanen on tehtaillut viisi osumaa. Multanen pelaa KPV:ssä ensimmäistä kauttaan. Ennen siirtymistään vihreäpaitaan hän voitti Ykkösen maalikuninkuuden FC Hakan paidassa kolme kertaa eli kausilla 2014, 2015 ja 2017.

Maalivahti Marttisen lisäksi KPV:ssä pelaa kaksi muutakin JJK-kasvattia; keskikenttämiehet Patrick Poutiainen ja Aram Hasanzada. Heistä ”Patu” on viimeistellyt alkukaudesta yhden osuman.


Kuvassa ex-JJK Patrick Poutiainen ja Saku Leppänen hymyssä suin ennen joukkueiden huhtikuun lopun kohtaamista.

KPV:lle tutuin mies nyky-JJK:ssa on toppari Felix Gustavsson, joka edusti KPV:tä yhden kauden ajan ennen siirtymistään Jyväskylään viime kaudeksi. Nyt Gustavssonilla ja muulla puolustuskalustolla on iso tehtävä KPV:n Multasen ja esimerkiksi kaksimetrisen Henri Myntin pimentämisessä. Kaudella 2008 Veikkausliigan maalikuninkuuden Tampere Unitedin paidassa voittanut kokenut Myntti kykenee yhtälailla pelaamaan topparina taikka hyökkääjänä.

Mikäli JJK onnistuu pitämään puolustuksensa tiiviinä, on sarjakärjen kaatamiseen täydet mahdollisuudet. Maaleja JJK teki ensimmäisellä ottelukierroksella kaksi enemmän kuin KPV. Tässä jälleen yksi osoitus, kuinka tasainen sarja tämän kauden Ykkönen on. Useimmin JJK:sta ovat osuneet kärkipelaaja Patrik Alaharjula (4 maalia) sekä keskikenttämies Saku Leppänen (3 maalia).

Viimeisimmässä JJK:n ottelussa AC Oulun vieraana kettujen puolustus piti muutoin loistavasti, mutta AC Oulu iski kaksi erikoistilannemaalia. Erityisen kirveleväksi 2-1 tappio muodostui, sillä oululaiset saivat voittomaaliin johtaneen rangaistuspotkun, kun ottelua oli pelattu jo peräti 90+4 minuuttia.

On selvää, että JJK haluaa aloittaa kapuamisen sarjan hänniltä nopeasti. Nyt edessä on tärkeä kolmen kotiottelun putki! KPV-kohtaamisen jälkeen edessä ovat ottelut JJK-Klubi 04 perjantaina 29.6. ja JJK-FF Jaro keskiviikkona 4.7. Mutta nyt ajatukset tähän iltaan!

Tervetuloa siis kannustamaan JJK:ta sarjakärjen kaatamisessa ja ensimmäisen kotivoiton metsästämisessä! Tiistai-illan ottelu käynnistyy tuttuun tapaan kello 18:30!