Kolmas kerta toden sanoo?

08.10.2022
Kuva: Pääseekö kettulauma vihdoin juhlimaan nousua? (📸Jussi Reinilä)

Kettupaidat isännöivät lauantaina jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa oululaista Herculesta klo 16:30 alkaen. JJK lähtee kamppailuun vain voitto mielessään, sillä nappaamalla täydet pisteet se varmistaisi lohkon voiton ja sen myötä sarjanousun Miesten Ykköseen!

Lauantain vastustaja, sarjakolmonen Hercules on C-lohkon viime vuosien menestyneimpiä nippuja ja on ollut vakionimi kärkikolmikossa jo useamman vuoden ajan. Alun perin Oulun yliopiston tekniikan opiskelijoiden perustama Hercules tekee tiivistä yhteistyötä alueen junioriseurojen Tervarit Junioreiden, Ajax-Sarkkirannan ja Haukiputaan Pallon kanssa, jotka muodostavat pelaajapolun alkuosan.

Peter Ebbe Tønderin miehistön kausi on ollut hyvistä tuloksista huolimatta haastava ja vaihtuvuus pelaajistossa viime kauteen verrattuna on ollut suurta. Kauden aikana se onkin tilanteesta johtuen ajanut sisään useampia pelaajia niin sanotusti valtakunnalliselle tasolle. Herculeksessa puhaltavat myös uudet tuulet, sillä tanskalaisvalmentaja Tønder on jo ilmoittanut lähdöstään kauden jälkeen ja hänet korvaa ensi kaudella penkin päässä vasta 25-vuotias Rasmus Jansson.

Joukkueen ehdoton maalipyssy on ollut OTP:ssä ja OLS:ssa Kakkosta aiemmin pelannut ja ”Herccuun” tälle kaudelle siirtynyt Jyri Vääräniemi, joka on viimeistellyt kauden aikana peräti 13 osumaa, toiseksi eniten koko sarjassa. Vääräniemi iski hatullisen maaleja juuri edelliskierroksella Herculeksen hakiessa täydet pisteet Kokkolan vierailulta maalein 2-4.

Kuva: Ville Kirvesoja pommitti komealla kaukovedolla pallon Hercules-maaliin kesäkuussa

Seitsemän pisteen erolla runkosarjan voiton vieneellä JJK:lla on takanaan kaksi tuloksellisesti vaikeaa ottelua runkosarjan kahdelta viimeiseltä kierrokselta. Lauantaina kettumiehistöllä onkin käsissään niin sanotusti kolmas ottelupallo, sillä Vaasassa kärsitty kauden avaustappio ja viime viikonlopun 0-0 tasapeli Närpes Kraftin kanssa siirsivät nousujuhlia, eikä nousulle ole vielä saatu lopullista sinettiä.

Vierasjoukkue Kraft oli tullut Jyväskylään selvästi mielessään JJK:n nollaaminen ja joukkue noudatti valittua taktiikkaansa läpi ottelun. Viiden alakerralla pelannut närpiöläismiehistö valui käytännössä kahdeksalla miehellä omaan boksiinsa eikä antanut JJK:lle tilaa edetä siellä. Kettupaidat saivat tästäkin huolimatta kuitenkin luotua muutamia vaarallisiakin tilanteita, mutta maalivahti Karl-Filip Eriksson pelasi hyvän pelin ja nappasi useamman ison torjunnan.

JJK ja Hercules ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: syyskuussa JJK haki tärkeät kolme pistettä Oulusta Robin Saastamoisen puskumaalilla ja kesäkuussa Harjulla pelatun mittelön JJK vei peräti 4-0. JJK pääsee kauden kolmanteen Hercules-kamppailuun vahvalla miehistöllä ja on saanut pelikiellosta vapautuneen Aatu Mannisen lisäksi ilahduttavasti kokoonpanoonsa mukaan myös vammoistaan kuntoutuneita pelureita.

Lauantain ottelu Herculesta vastaan on JJK:n ensimmäinen kolmen pelin mittaisessa jatkosarjassa. Ensi viikolla matkustetaan Ouluun sarjanelosen OLS:n vieraaksi ja jatkosarja saadaan päätökseensä Jyväskylässä lauantaina 22.10., kun Kettupaitojen pahin uhkaaja VIFK vierailee Harjun sametilla.

JJK – Hercules || la 8.10.22 klo 16:30 || liput: portilta tai ennakkoon jjk.fi

Kausikortteihin sisältyy pääsy myös jatkosarjan kotiotteluihin