Klubi 04 – JJK päättyi pistejakoon – Jossiteltavaa jäi molemmille

03.09.2018

Klubi 04 ja JJK tasasivat pisteet lauantai-iltana lukemin 2-2. JJK:lta osuivat Felix Gustavsson sekä Mikko Manninen.


Tasapeli ei ilahduttanut suuremmin kumpaakaan joukkuetta, kuten ei viime kohtaamisenkaan tasapeli. Kuva Harjulta 29.6., jolloin ottelu päättyi 1-1. 

JJK matkasi lauantaina kliseisesti sanottuna todelliseen kuuden pisteen otteluun Helsinkiin Klubi 04:n vieraaksi. Klubi 04 oli ennen ottelua JJK:n perässä kolmella pisteellä, kun taas JJK:n takamatka AC Kajaaniin oli kolme pistettä. Ketut joutuivat lähtemään vierasotteluun hieman rikkonaisella miehistöllä, sillä puolustuksesta puuttuivat pelikiellossa ollut Jarkko Heimonen sekä vaivojen vuoksi Väinö Vehkonen ja Honar Abdi. Myöskään Ilveksestä ei apuja saatu. Felix Gustavsson oli onneksi tervehtynyt pelikuntoon ja hän aloittikin toppariparina Gentrit Kovaqin kanssa.

Ottelun alussa JJK sai aikaan muutaman hyvän mylläkän kotijoukkueen maalille. Ketut pyrkivät horjuttamaan nuorta Klubi-miehistöä etenkin erikoistilanteilla, joita ensimmäisen vartin aikana JJK:lle syntyikin useita. Klubi 04 pyrki iskemään yllättävänkin suoraviivaisesti JJK-puolustuksen selustaan. Kevin Kouassivi-Benissan pääsi laukomaan vaarallisesti 15. peliminuutilla tällaisen pitkän avauksen seurauksena, mutta Paavo Valakari torjui kulmapotkuksi. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Klubi 04:n hyökkääjä Rony Huhtala pääsi vastaavan pitkän avauksen seurauksena läpiajoon, mutta Valakari piti maalinsa puhtaana hienolla vastaantulolla.

17. peliminuutilla JJK sai loistopaikan Samu Suoraniemen keskityksestä, mutta maalivahti Rasmus Leislahti oli tiellä Saku Leppäsen volleyssa. Ensimmäisen 20 minuutin aikana molemmilla joukkueilla oli siis mainiot paikat siirtyä johtoon. Seuraava 20 minuuttia mentiinkin melkolailla tasatahtia. JJK loi pitkän pyörityksen ottelun 30.-31. peliminuuteilla Klubi 04:n boksin ympärille, mutta laukausta ei saatu aikaiseksi tiiviin puolustussumpun läpi.

Seuraava maalipaikka siunaantuikin vasta 41. peliminuutilla Klubi 04:lle ja toistamiseen ottelussa Rony Huhtalalle, mutta tällä kertaa ohjaus maalin edestä meni takatolpan ohi. 43. peliminuutilla JJK sitten iski erikoistilanteesta, jotka ottelussa ehdottomasti olivatkin fyysisemmän ja pidemmän vierasjoukkueen ase. Patrik Alaharjula hankki vapaapotkun keskialueelta, Leppänen lähetti korkean, mutta tarkan keskityksen boksiin. Leislahti yritti nyrkkeineen palloon, mutta korkeimmalla oli Felix Gustavsson, joka nikkasi pallon tyhjään verkkoon. JJK 0-1 johtoon, ja samoissa lukemissa mentiin ottelun tauolle! Gustavssonille maali oli kauden ensimmäinen.


Felix Gustavsson iski kauden ensimmäisen osumansa.

Toisen puoliajan alku olikin melkoista ilotulitusta. Kun pelikello näytti 51. minuuttia, JJK pyrki jälleen horjuttamaan helsinkiläisiä erikoistilanteella, tällä kertaa pitkällä rajaheitolla. Leppänen heitti boksiin, irtopallon otti kontrolliinsa Gustavsson, joka syötti takaisin Leppäselle. Hänen vasemman jalan keskitys epäonnistui hieman, mutta putosi Leislahden nyrkkeilystä suoraan Mikko Mannisen jalkoihin. ”Manu” pamautti epäröimättä volleysta vasurillaan, pallo etukulmasta sisään ja JJK 0-2 johtoon! Pelaaja-päävalmentaja Manniselle osuma oli kauden neljäs.

JJK:n toisen maalin jälkeen Klubi 04 rokotti kuitenkin lähes välittömästi, ottelun 55. minuutilla. Vasen puolustaja Tuomas Ollila avasi keskustaan Eetu Vertaiselle. 14 ottelua Veikkausliigaa tällä kaudella HJK-paidassa pelannut ja niissä kaksi maalia viimeistellyt Vertainen ohitti vastaan tulleen JJK-topparin ja kiskaisi pallon 18-metristä varmasti JJK-maalin takakulmaan. Lukemat 1-2 kieltämättä komealla ja röyhkeällä suorituksella.

Kylmää vettä ryöppysi lisää kettupaitojen niskaan pian tästä, juuri ennen tunnin täyttymistä. Klubi 04 voitti irtopallon keskialueella ja pääsi nopeaan vastaiskuun huonosti organisoitua JJK-puolustuslinjaa vastaan. Enoch Banza lähetti oikealta sivurajalta pitkän syötön pystyn, Eetu Vertainen pinkoi karkuun ja siirsi maalin eteen Kouassivi-Benissanille, jolla oli helppo työ lakaista pallo tyhjään JJK-verkkoon. Tilanne tasan 2-2 alle 10 minuuttia JJK:n 0-2 maalista.


Mikko Manninen osui vasurillaan, kuten osui joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa.

Tasoitusmaalin jälkeen sai JJK rivinsä takaisin järjestykseen ja paikat siirtyä uudelleen johtoon. 62. peliminuutilla JJK:lle vihellettiin vapaapotku noin 20 metristä, mutta tällä kertaa Leppäsen vapaapotku karkasi yli maalin. 64. peliminuutilla Leppänen lähetti jälleen yhden sivuvapaapotkun kierteisenä Klubi 04:n boksiin ja Severi Vielma sai hieman päätään väliin. Tällä kertaa Leislahti oli kuitenkin hereillä torjuen pallon kulmapotkuksi.

Ottelun viimeiseksi vartiksi ote kääntyi sen sijaan kotijoukkueelle. 86. peliminuutilla Huhtala pääsi puolittaiseen läpiajoon nopeasti pelatun vapaapotkun jälkeen, mutta kärkipelaajan laukaus viuhui jälleen takatolpan ohi. Lähimmäksi todennäköistä voittomaalia Klubi 04 pääsi 89. peliminuutilla, kun Banza ajoi boksiin oikealta laidalta, syötti maalin eteen ja Vertainen pamautti ruuhkan keskeltä tolppaan.


Muun muassa Kevin-Kouassivi Benissan oli paha pideltävä JJK-puolustukselle. Tässä hän kilpajuoksussa Honar Abdin kanssa Harjulla 29.6.2018.

Lopulta ottelu päättyi kuitenkin tasalukemiin 2-2, mikä jätti varmasti ikävän sivumaun molemmille. Klubi 04:llä oli paikkansa voittomaalin, mutta joukkue pysyi sarjajumbona, kolme pistettä kettupaitojen takana. Tämä on tietenkin hyvä asia JJK:n kannalta, mutta toisaalta AC Kajaani voitti oman pelinsä. Näin ollen JJK:lla matkaa pois putoajan paikalta on nyt viisi pistettä.

Ottelun jälkeen haastattelussa JJK:n päävalmentaja Janne Korhonen harmitteli loukkaantumisia, joiden vuoksi kettupaitojen puolustuslinjan kokoonpano on vaihtunut jatkuvasti ottelusta toiseen.

-Puolustuslinjan yhteispeli on ollut hankalaa, koska pelaajat ovat pakosta vaihtuneet paljon. Puolustimme molemmat takaiskumaalien tilanteet todella huonosti, Korhonen sadatteli.

Menneitä virheitä on turha enää harmitella, mutta niistä pitäisi ottaa pikaisesti opiksi, kuten taasen totesi Felix Gustavsson ottelun jälkeen. Omissa käsissä sarjapaikka on yhä, mutta täysiä kolmen pisteen potteja tarvitaan. Ensi sunnuntaina odottaa kova haaste, kun vieraaksi saapuu yllättävä sarjakärki, EIF Tammisaaresta.

JJK-EIF on Hope-hyväntekeväisyysottelu! Tuohon otteluun ilmainen sisäänpääsy kaikille katsojille, jotka ottavat osaa Hope ry:n keräykseen. Keräykseenhän voi ottaa osaa lahjoittamalla urheiluvälineitä, -urheiluvaatteita tai lahjakortin (esim. urheilutapahtumaan tai uimahalliin). Hope ry on vapaaehtoisjärjestö, joka tekee työtä vähävaraisten tai kriisin kokeneiden lasten ja perheiden harrastusmahdollisuuksien tukemiseksi. Lisää JJK-EIF Hope-hyväntekeväisyysottelusta ja keräykseen osallistumisesta voit lukea tästä: http://www.jjk.fi/uutiset/jjk-eif-hope-teemaottelu-nain-sinakin-voit-tarjota-yha-useammalle-lapselle-mahdollisuuden-harrastaa/

Alla vielä maalikooste sekä tilastot lauantain ottelusta Klubi 04 – JJK!

Klubi 04 - JJK 2-2 (0-1)

Maalit:

0-1, 43', Felix Gustavsson

0-2, 51', Mikko Manninen

1-2, 55', Eetu Vertainen

2-2, 59', Kevin Kouassivi-Benissan

Varoitukset:

Klubi 04: Rony Huhtala

JJK: Tommi Kari, Paavo Valakari, Felix Gustavsson

JJK:n avauskokoonpano: Paavo Valakari (mv); Samu Suoraniemi, Felix Gustavsson, Gentrit Kovaqi, Severi Vielma; Tommi Kari (C), Saku Leppänen, Settyslas Loutelamio (75 min), Mikko Manninen; Jasin Abahassine, Patrik Alaharjula (75 min).

Vaihdossa: Vertti Lepo (75 min), Nooa Laine (75 min), Sami Nissinen, Eeli Liukkonen, Aatu Manninen, Aati Riihimäki (mv).