Kirvesoja jatkaa – Veeti Paanaselle sopimus

28.04.2022

Aivan kauden kynnyksellä saadaan kettuleiristä vielä varsin odotettuja huippu-uutisia: Ville Kirvesoja jatkaa JJK:ssa myös kaudella 2022. Omista nuorista sopimuspelaajien joukkoon nousee Veeti Paananen.

Ville Kirvesoja on solminut kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen JJK:n kanssa ja vahvistaa näin kettujen keskikenttää myös tällä kaudella. 25-vuotias oma kasvatti teki paluun viininpunaiseen paitaan parin Mikkelin Pallo-Kissoissa vietetyn kauden jälkeen kaudelle 2020 ja oli isossa roolissa myös viime kaudella, kun JJK saavutti lohkossaan toisen sijan.

Yksi viime kauden ikimuistoisimpia hetkiä koettiin Harjulla FC Vaajakoskea vastaan pelatussa loppukesän derbyssä, kun painavasta kaukolaukauksestaan tunnettu Kirvesoja upotti lisäajalla komean vaparimaalin paikallisvastustajan verkkoon ja JJK nappasi voiton myötä niin sanotusti kaupungin herruuden jo toisena vuonna peräkkäin.

JJK on asettanut tälle kaudelle selkeäksi ykköstavoitteekseen sarjan voiton ja sen myötä nousun Ykköseen. Yksi iso asia, mihin tätä tavoitetta tukemaan on tälle kaudelle panostettu, on valmennus. Edustusjoukkueen peräsimeen vastuuvalmentajaksi rekrytoitiin jo hyvissä ajoin viime syksynä SJK-taustainen Toni Lehtinen, joka sai aisaparikseen jyväskyläläisille tutun miehen Jori Särkän ja myös viimeksi kaudella 2018 JJK:n edustusjoukkueen valmennustiimiin kuulunut Antti ”Lude” Luhta palasi tiimiin. Joukkueen fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina jatkaa puolestaan kaudelle 2020 kettuperheeseen liittynyt J-P Puranen. Joukkueenjohtajalegenda Tapani ”Valttu” Korhosen ohella joukkueen arjen sujuvuudesta huolehtii tulevalla kaudella Mikko Saarikko.

Kirvesoja on ollut tyytyväinen uudistuneen valmennuksen tuomiin tuuliin ja vaatimustason nousuun.

– Koen, että joukkueessa on tällä hetkellä oikein hyvä ja odottava tunnelma. Toni ja koko muu valmennustiimi on tuoneet paljon hyviä uusia asioita ja ammattimaisuutta meidän treeniarkeen. Vaikka pre-season onkin ollut välillä taas hieman katkonainen ja pelejä on peruuntunut, ollaan saatu kuitenkin hyvä ja nousujohteinen harjoituskausi vedettyä ja ollaan valmiita myös sarjapelien alkuun, Kirvesoja vakuuttaa.

Kirvesojan viime kausi oli varsin onnistunut ja mies pelasikin kahta kamppailua lukuun ottamatta kaikki ottelut hieman rikkonaisemman edelliskauden jälkeen. Siviilielämän kiireet tulevat aiheuttamaan Kirvesojalle omat haasteensa alkavalla kaudella, mutta jatko Kettupaidassa oli kuitenkin työkuvioiden selvittyä lopulta helppo päätös.

– Vaikka olenkin harjoitellut käytännössä koko kevään normaalisti jengin mukana, täytyi työkuvioiden takia sopimuskuvioita hieman sumplia. Työt on nyt pääosin Tampereella, mutta koska molemminpuolinen halu jatkolle silti oli, saadaan kuvio varmasti onnistumaan. Tampere-Jyväskylä välin junamatka tulee varmasti tutuksi kesän aikana!

– Viime kaudella SJK Akatemia oli meitä parempi, mutta mielestäni täysin ansaitusti oltiin kakkossijalla kauden päätteeksi. Runko on pysynyt hyvin kasassa ja on taas vuoden valmiimpi, johon ollaan saatu vielä lisäyksenä muutama kova vahvistus. Joka pelipaikalle on hyvää kilpailua ja luulen, että yksi meidän vahvuus kesällä onkin materiaalin laajuus ja laatu. Muita kärkinelikon jengejä en lähtisi arvailemaan, mutta esimerkiksi Oulun jengit ovat varmasti kovia vastustajia tänäkin vuonna, Kirvesoja ennakoi.

Veeti Paananen nousee sopimuspelaajien joukkoon

Vuonna 2004 syntynyt oma kasvatti Veeti Paananen liittyy sopimuspelaajien joukkoon. Hyökkääjän ja laiturin pelipaikoilla pääasiassa operoiva Paananen nappasi ensimmäisen avauksen paikkansa miesten sarjoissa eilen, kun JJK/2 kohtasi sarja-avauksessaan Kuopion Elon. Nuorukainen myös kiitti vastuusta iskemällä kamppailun avausosuman jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Muuramen Yrityksessä jalkapallouransa aloittanut Paananen on edustanut JJK:ta kaudesta 2014 asti. ”Vedun” vahvuuksia ovat omien sanojensa mukaan laukaus sekä kaksinkamppailutilanteet.