Kettutoppari Reintam debytoi Viron A-maajoukkueessa huomenna

24.05.2011

3-mikk-reintam-jjk2011JJK-toppari Mikk Reintam edustaa Viroa huomisessa maaottelussa Baskimaata vastaan. Reintam on vasta toinen A-maajoukkuetasolle valittu JJK-pelaaja. Kyseessä on juuri 21 vuotta täyttäneen Reintamin ensimmäinen miesten maaottelu.

– En odottanut valintaa ollenkaan, joten olin todella yllättynyt. Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta, Mikk sanoo.

Kyseessä on erityinen näyttöpaikka, sillä miehelle on ilmoitettu, että mikäli hän onnistuu huomisessa pelissä, on hänellä mahdollisuus tulla valituksi Viron kesäkuisiin EM-karsintaotteluihin Italiaa ja Färsaaria vastaan.

Tammikuun puolivälissä JJK:n kanssa kolmevuotisen sopimuksen allekirjoittanut Reintam on viihtynyt kaupungissa ja seurassa mainiosti. Toistaiseksi tilillä on neljä Veikkausliigaottelua, joissa tallinnalainen on luutinut kaikissa täydet minuutit.

– Tykkään Jyväskylästä ja joukkueesta todella paljon. Kaupunki on mulle juuri sopivan kokoinen, kaikki löytyy mitä tarvitsee ja etäisyydet ovat lyhyet. Harjulle ja keskustaan on kotoa kolmen minuutin matka.

– Meillä on todella hyvä joukkuehenki, jokainen taistelee oman pelipaikkansa, mutta myös joukkueen puolesta. Siksi me varmaankin pärjätään nyt niin hyvin. Omat pelini ovat mielestäni menneet koko ajan parempaan suuntaan. Toistaiseksi paras oli peli Kuopiota vastaan, se oli tärkeä voitto sarjataulukon ja fanien kannalta, Reintam sanoo.

Veikkausliigaan ja JJK:in siirtyminen pitkällä sopimuksella ei ollut aivan yksinkertainen ratkaisu. Reintam joutui jättämään kesken opintonsa Virossa. Lopulta päätöksen ratkaisi halu kehittyä pelaajana.

– Halusin tarttua mahdollisuuteen päästä parempaan liigaan. Veikkausliiga on toistaiseksi vastannut aika hyvin odotuksiani. Peli on nopeatempoista, osa joukkueista pelaa pitkää palloa ja osa yrittää hyökätä maata pitkin, niin kuin me.