Kettupaitojen seuraavana etappina keskiviikkona Turku

07.06.2016

2015-05-31_jjk-tps_0229

JJK:n tie vie seuraavaksi Turkuun ja TPS:n vieraaksi.

Kettupaidat kohtaaavat TPS:n rästiottelussa – kauden avauskohtaamista siirrettiin toukokuulta kesäisempään ajankohtaan turkulaisten hankalan kenttätilanteen vuoksi.

Kummallakin on meneillään tiukka viikko: edellinen kierros pelattiin sunnuntaina ja seuraava on vuorossa puolestaan tulevana sunnuntaina. JJK vieraili Valkeakoskella, TPS puolestaan hieman pidemmällä reissulla Oulussa. JJK:n reissu päättyi pettymykseen, kun Haka kuittasi Benno Hanslianin varhaisen johtomaalin ja vei ottelun nimiinsä lopulta 3-2-lukemin.

– Se oli aika avointa peliä puolin ja toisin ja olisi voinut päättyä kummin päin vain. Haka sitten oli maalipaikoissaan meitä tehokkaampi ja vei siksi voiton, summaa Juha Pasoja kauden avaustappiota.

– Puolustukseen jouduttiin tekemään muutoksia ja kyllähän sekin kieltämättä pelissä vähän näkyi.

Niin Niko Markkula kuin Matti Kohonenkin joutuivat jättämään Haka-ottelun väliin sairastumisen takia. Severi Vielma kuntouttaa keväällä leikattua polveaan ja samoin yhä toipilaana on Jasin Abahassine, mutta muutoin isompia loukkaantumisia ei ole. Mikko Manninenkin selvisi KPV-ottelun ikävännäköisestä tilanteesta ilman isompaa vammaa – venähtäneen reiden arveltiin kuitenkin vaativan viikon-parin toipumisajan.

Tappoista huolimatta JJK jatkaa sarjataulukossa toisella sijalla maalieronsa turvin, vaikka Haka voittonsa myötä nousikin tasapisteisiin. Kettupaitojen vahvuuksiin jo viime kaudella toiminut puolustus on pitänyt jälleen hyvin ja päästettyjä maaleja onkin edelleen vain seitsemän. Myös tehoja on löytynyt, sillä JJK ei ole vielä kertaakaan jäänyt ottelussa maaleitta.

2016-05-27_jjk-kpv_0016

Saku Leppänen on kovassa vireessä: Valkeakoskella syntyi jo kauden neljäs maali.

TPS sijoittui viime kaudella pykälän JJK:n yläpuolelle kolmanneksi ja lähti jälleen kauteen vahvalla joukkueella – ja viime kauden tavoin yhtenä nousijakandidaattina. Kaudenalku on kuitenkin ollut tahmea: neljältä ensimmäiseltä kierrokselta plakkariin kertyi vain yksi tasapelipiste.

Turkulaiset ovat huipputasaisessa sarjassa edelleen putoamisviivan alla, mutta viimeisimmästä kahdesta ottelusta TPS on kuitenkin saalistanut maukkaat voitot: ensin kaatui kotikentällä FC Jazz selkein 5-1-lukemin ja sunnuntaina TPS haki maukkaan pistepotin vaikealta vierasreissulta Oulusta – Jyväskylässäkin varsin tutun Mikko Hyyrysen lisäajalla puskemalla maalilla. Takaiskuna ottelussa turkulaisille tuli Rasmus Holman ulosajo, joka tiesi luottopuolustajalle pelikieltoa JJK-kohtaamiseen.

Hyyrysen lisäksi TPS:n riveihin palasi tälle kaudelle toinen Jyväskylässä hyvin tuttu kasvo: useamman kauden Kettupaidassa pelannut Jani Virtanen. JJK:ssa etenkin yhteispelillään Mannisen kanssa ihastuttaneen keskikenttätaiturin pelaaminen on kuitenkin tällä kertaa epävarmaa.

Vastassa on kuitenkin viime kauden tapainen, vahva joukkue ja ottelut JJK:n ja TPS:n välillä ovat perinteisesti olleet tasaisia ja tasokkaita. Viime vuoden Turun reissulta on kettuleirissä hyvät muistot, kun isäntäjoukkue kaatui Antto Hilskan maalilla tiukassa ottelussa 0-1.

– Kummallakin on menossa tiukka viikko ja reissaamista takana. Haka-peliin nähden vaan enemmän tarkkuutta maalipaikoissa, niin eiköhän sillä voiteta peli ja tuodaan pisteet kotiin!

Ottelu alkaa Paavo Nurmi stadionilla klo 19:30 ja se on nähtävissä VeikkausTV:stä.

Seuraava_TVottelu_TPS-JJK

jjk-wwwbanneri-jjkacoulu-1000x371