Kettupaidat kaatoivat GrIFK:n ja nousivat jälleen sarjakärkeen

10.09.2016

2016-09-10_jjk-grifk_0038

JJK kaatoi kotikentällään GrIFK:n 4-2-lukemin ja nousi jälleen sarjakärkeen! Maalintekijöinä olivat kotijoukkueelta Saku Leppänen, Toni Tahvanainen sekä kahdesti osunut Gaël Etock. Vieraiden kummastakin kavennusosumasta vastasi Claudio Matrone.

Vierasjoukkue aloitti pirteästi ja sai ensimmäisen kulmapotkunsakin jo kolmannella minuutilla. Suurempaa hätää kotijoukkueelle ei kuitenkaan tullut ja pian peli kääntyikin odotetusti JJK:n hallinnaksi.

Hallinta johti avausmaaliin jakson puolivälissä, kun Saku Leppänen niittasi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Settyslas Loutelamio laittoi pallon maalin edustalle ja joukkueiden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa voittomaalin iskenyt Leppänen kuritti siis jälleen GrIFK:ta, nyt kauden seitsemännellä maalillaan!

JJK:lla oli avausjaksolla paikkoja myös lisäosumiin, mutta Leppäsen maali jäi kuitenkin ensimmäisen puoliajan ainoaksi. Myös GrIFK oli vain senttien päässä tasoituksesta, kun Lassi Luodon kaukolaukaus kolahti ylärimaan ja siitä aivan maaliviivan tuntumaan – kotijoukkueen onneksi ei kuitenkaan maaliin.

Kettupaidat janosivat lisämaaleja ja niitä myös syntyi. Toista puoliaikaa oli takana vain viisi minuuttia, kun puujalan saaneen Tomi Petrescun tilalle tauolla tullut Samu Suoraniemi laittoi oikealta laidalta nappikeskityksen boksiin ja Gaël Etock viimeisteli kauden viidennen osumansa!

Lisää oli luvassa reilun tunnin jälkeen. JJK jatkoi painostamista ja tällä kertaa hyvin vasemmalla pelannut kaksikko Honar Abdi-Loutelamio toimitti pallon maalin edustalle, josta Etock iski illan toisen maalinsa! Kamerunilainen on tehnyt nyt jo kuusi maalia kahdeksassa pelaamassaan ottelussa.

2016-09-10_jjk-grifk_0032

Isäntien viimeisen maalin iski 72. minuutilla Toni Tahvanainen miltei ensitöikseen kentälle tultuaan. Kärkimies viimeisteli Etockin syötöstä vuorenvarmasti 4-0-maalin ja GrIFK vaikutti olevan lopullisesti nujerrettu. Myöhemmin Tahvanainen kolisteli vielä maalikehikoita pariinkin otteeseen.

Myös vierailta löytyi kuitenkin tehokas vaihtomies, kun Claudio Matrone kävi iskemässä kaksi maalia parin minuutin sisään viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Maalit jäivät kuitenkin laihaksi lohduksi vieraille, kun JJK palasi voittojen tielle 4-2-lukemilla!

Kun samalla TPS hävisi ja AC Oulu pelasi tasan, nousi JJK jälleen kahdella pisteellä kaksikon ohi sarjakärkeen! Seuraavaksi Kettupaitojen pelit jatkuvat jälleen kotikentällä, kun kovaan iskuun äitynyt FF Jaro saapuu JJK:n vieraaksi reilun viikon päästä maanantaina 19.9.!

JJK - GrIFK 4-2 (1-0)

Maalit:

1-0 18' Saku Leppänen

2-0 51' Gaël Etock

3-0 66' Etock

4-0 72' Toni Tahvanainen

4-1 83' Claudio Matrone

4-2 85' Matrone

 

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala; Honar Abdi, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula; Tommi Kari (c) (80' Järvinen), Saku Leppänen; Settyslas Loutelamio, Gaël Etock, Tomi Petrescu (46' Suoraniemi); Jasin Abahassine (69' Tahvanainen).

 

Vaihdossa: Severi Ikäheimo (mv), Matti Kohonen, Samu Suoraniemi (46'), Toni Tahvanainen (69'), Iiro Järvinen (80'), Benno Hanslian, Samu Nieminen,

 

Tähtipelaajat:

*** Gaël Etock

** Claudio Matrone

* Saku Leppänen

 

Yleisöä: 1479

jjk-loppukaudenkotiottelut-kotisivubanneri