Kettupaidat 4-2 -voittoon FC Blackbirdista

09.03.2020

JJK teki viikonloppuna parin viikon tauon jälkeen paluun pelikentille, kun lauantai-illan harjoitusottelussa kaatui 4-2 -lukemin viime kauden taistelukumppani ja Kettupaidoille tuttuja miehiä vilisevä paikallisvastustaja FC Blackbird.

Kentällä nähtiin jälleen kaksi toisilleen varsin tuttua joukkuetta, sillä vierasjoukkueenkin avausmiehistöstä suurimmalla osalla oli JJK-taustaa. Viime vuoteen verrattuna mustassa asussa pelanneen FC Blackbirdin avauksessa nähtiin uusina kasvoina mm. viime kaudella JJK:n B-nuoria kipparoinut Sampo Ruotanen sekä kettupuolustusta nopeudellaan kiusannut ja viininpunaisissa kaudet 2016-2017 pelannut hyökkääjä Toni Tahvanainen.

JJK:n kokoonpanossa ei juuri nähty suuria muutoksia talven aiempiin otteluihin, mutta treenimatsille tyypilliseen tapaan kamppailussa tehtiin kuitenkin useita vaihtoja. Ottelussa nähtiin myös yksi debyytti, kun juuri 16 vuotta täyttänyt maajoukkuemaalivahti Aleksi Partanen pääsi tekemään ensiesiintymisensä edustusjoukkueen maalilla, tultuaan tauolla vaihdosta sisään Matti Artimon tilalle. Reilun tunnin pelin jälkeen kentälle kirmasi puolestaan pitkän loukkaantumisensa selättänyt Vertti Lepo, jonka edellisestä ottelusta oli ehtinyt vierähtää reilun vuoden verran.

Ottelun ensimmäinen jakso oli varsin tasaista ja vauhdikasta vääntöä. JJK:n maalintekoyritykset päätyivät kuitenkin lähes poikkeuksetta vierasjoukkueen maalia ensimmäisellä jaksolla vartioineen Riku Uus-Leponiemen hyppysiin. Puolen tunnin kohdalla Kettupaidat olivat ensimmäistä kertaa lähellä siirtyä johtoon, kun Joel Pasanen tykitti Maxime Nzezan riistämän pallon tulisesti ylärimaan. Parin kuukauden jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt, 17-vuotias oikean laidan kiituri Pasanen aiheuttikin etenkin ensimmäisellä jaksolla useampaan otteeseen liukkaudellaan ongelmia FC Blackbirdin puolustukselle.

JJK:n ylärimalaukauksesta huolimatta FC Blackbird pääsi iskemään ottelun ensimmäisen osuman 34. minuutilla, kun vasemmalta laidalta noussut ex-kettupaita Samuli Hietamäki tarjoili Olli Koittolalle, joka ohjasi pallon suoraan ilmasta maalin perukoille. 40 minuutin kohdalla vierasjoukkue iski jälleen: Tahvanainen kirmasi JJK-puolustukselta karkuun ja tuikkasi pallon varmasti ohi vastaan tulleen Artimon.

JJK:n otteluissa on talven aikana toistunut varsin samanlainen kaava: luoduista maalipaikoista huolimatta viimeistely on vielä yskinyt, vierasjoukkue karkaa ensin johtoon ja kotijoukkue joutuu hakemaan voittoa takamatkalta halliten kuitenkin ottelun toista jaksoa mielin määrin. Näin kävi myös tässä kamppailussa. Kettupaitojen kirin aloitti aivan ensimmäisen jakson lopussa oikean laitapakin tontiltaan purkupalloon tälläämään päässyt Eduard ”Edu” Ciriaco, jonka pallo leijaili komeasti ohi Blackbird-veskan ja tipahti maalin takanurkkaan. Pelin toiselle jaksolle siirryttiin näin 1-2 -lukemissa.

Toisella jaksolla pelin hallinta siirtyi jälleen täysin Kettupaidoille, mutta vaihtojen ja väsymyksen myötä peli muuttui myös molempien joukkueiden osalta melko sekavaksi. Debyyttiotteluaan edustusjoukkueen maalilla pelannut Partanen oli suurimman osan jaksosta työttömänä, mutta vierasjoukkueen maalia toisen jakson ajan vartioinut 17-vuotias kettukasvatti Antto Mikkonen sen sijaan joutui olemaan hereillä. 49 minuutin pelin jälkeen JJK:n kiri tuotti tulosta: maalilla kytännyt Nzeza ohjasi Edun laukauksen etunurkasta sisään ja tasoitti lukemiksi 2-2.

Toisen jakson edetessä pidemmälle JJK kävi yhä lähempänä johto-osumaa. Ensin Lauri Paanasen syöttö löysi Robin Saastamoisen, joka pääsi vetopaikkaan, mutta puolustus ehti siivota pallon juuri ennen kuin se ylitti maaliviivan. Seuraavaksi Saastamoinen oli jälleen asialla, mutta Mikkonen esitti komean jalkatorjunnan pitäen lukemat vielä tasoissa. Vajaan 80 minuutin kohdalla tapahtui kuitenkin jälleen: Ville Kirvesoja pääsi katkoon, kuljetti pallon itse 16 metriin ja laukoi pelivälineen millintarkasti aivan oikeaan ylänurkkaan. Loppulukemat 4-2 pääsi puolestaan viimeistelemään 86. minuutilla irtopalloon ensimmäisenä ehtinyt Saastamoinen, joka ei enää maalinteossa erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti Mikkosen selän taakse.

Kettupaitojen harjoitusottelut jatkuvat viime kaudeksi Ykköseen nousseen MYPA:n vieraana ensi viikon lauantaina 14.3.2020, klo 17 alkaen Kouvolassa, Lehtomäen tekonurmella.

JJK - FC Blackbird: 4-2 (1-2)

0-1 Olli Koittola (Samuli Hietamäki), 34'
0-2 Toni Tahvanainen (Jesse Kopakkala), 40'
1-2 Eduard Ciriaco, 45'
2-2 Maxime Nzeza (Ciriaco), 49'
3-2 Ville Kirvesoja, 78'
4-2 Robin Saastamoinen, 86'

JJK:n avauskokoonpano:
Matti Artimo MV (46'), Jonne Porkka (73'), Joona Itkonen, Sami Nissinen (57'), Eduard Ciriaco, Ville Kirvesoja, Robin Saastamoinen, Lauri Paananen (65'), Eeli Liukkonen (46'), Joel Pasanen (79'), Maxime Nzeza (81')

Vaihtomiehet: Aleksi Partanen MV (46'), Rasmus Ervasti (46'), Juho Luoma (57'), Vertti Lepo (65'), Eero Torkkola (73'), Matias Sydänmaa (79'), Jaakko Björn (81')