Kettulauma keskittyneenä KPV:n kimppuun

01.10.2016

2016-05-27_jjk-kpv_0027

Ykkönen on edennyt jo loppusuoralle ja edessä on enää viimeinen, ratkaiseva rutistus!

Kun enää viimeiset kolme kierrosta on pelaamatta, johtaa JJK sarjaa neljän pisteen erolla toisena olevaan TPS:n. Kolmantena on AC Oulu kahden pisteen päässä turkulaisista ja oululaisten perässä puolestaan on FF Jaro kahden pisteen päässä. Nyt JJK saa kotikentällä vastaansa KPV:n, joka on taulukossa viidentenä – neljän pisteen päässä Jarosta ja kahdentoista pisteen päässä sarjakärki JJK:sta.

KPV kohtasi edellisellä kierroksella FF Jaron Pohjanmaan derbyssä ja pisteet matkasivat Pietarsaareen 0-3-tuloksella. Sitä ovat edeltäneet 0-0-tasapeli AC Oulun kanssa ja dramaattisten vaiheiden jälkeen tullut 2-3-voitto TPS:n vieraana.

JJK on hyvässä syysvireessä: takana on kolme perättäistä voittoa maalisuhteella 9-4. Edellisellä kierroksella kaatui FC Jazz vieraskentällä 1-2-tuloksella, sitä ennen taas FF Jaro ja GrIFK joutuivat toteamaan Harjulla isännät vahvemmiksi ja poistumaan tyhjin käsin. Kettupaidoille tyypilliseen tapaan ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta: kolmessa viimeisimmässä ottelussa JJK on tehnyt yhdeksän maalia ja maalinteossa on onnistunut seitsemän eri Kettupaitaa.

Edellisessä ottelussa verkkoja heiluttivat voittomaalin runnonut kapteeni Tommi Kari sekä Saku Leppänen, joka on kettulauman paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan. FC Jazz on ollut Kettupaidoille aina hankala vastustaja ja niin nytkin – pisteet eivät tulleet helpolla.

– Osattiin odottaa, että siitä tulee meille taas vaikea peli – ja niin tulikin. Saatiin kuitenkin tarvittava, eli kolme pistettä ja se olikin ainoa, millä oli merkitystä, toteaa Juha Pasoja.

Porissa maalinteossa onnistuneet miehet osuivat myös JJK:n ja KPV kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Harjulla, kun JJK vei puhtaan 3-0-voiton. Kolmannen maalin viimeisteli tuolloin Niko Markkula rangaistuspotkusta.

– Molemmat pelit KPV:ta vastaan on olleet tiukkoja ja tasaisia. Kotipelin käytännössä ratkaisivat Sakun ja Tommin komeat kaukolaukaukset – mutta myös palloa on hallittu sekä kotipelissä että vieraspelissä, varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

2016-05-27_jjk-kpv_0016

Saku Leppänen on Kettupaitojen tämän kauden maalitykki.

Viimeksi joukkueet kohtasivatkin heinäkuun lopussa Kokkolassa. JJK meni tuolloin Benno Hanslianin maalilla 0-1-johtoon, mutta Irakli Sirbiladze vei isännät lopulta aina voittoon asti puskemalla 2-1-voittomaalin aivan loppuhetkillä, kun JJK joutui taistelemaan vajaamiehityksellä Topi Järvisen vakavaksi osoittautuneen loukkaantumisen takia.

– Toisen puoliajan edetessä KPV sai käännettyä peliä paremmin omille vahvuuksilleen ja luomaan painetta meidän päätyyn. Ja kun lopussa jouduttiin vajaalle ”JR:n” ikävän loukkaantumisen vuoksi, siitä tuli selviytymistaistelua – josta ei sitten aivan selviydytty. Todennäköisesti tasakentällisillä oltaisiin saatu taisteltua mukaan se tasapelipiste.

– Se oli kuitenkin myös KPV:n hyvyyttä, että saivat käännettyä pelin itselleen omien vahvuuksiensa kautta. Ne vahvuudet meidän on nyt saatava nollattua, jos halutaan pisteitä.

Nyt JJK:lla onkin revanssin paikka – ja hakusessa tärkeät pisteet. Voitto veisi kettulaumaa jälleen harppausta lähemmäksi Veikkausliiga-paikkaa. Kettuluotsi toteaa, että paras keino herkullisessa sarjatilanteessa on keskittyä tiukasti siihen, mitä itse tekee.

– Mitään muuta ei pidä miettiä kuin omaa seuraavaa suoritusta – seuraavia treenejä, seuraavaa peliä. Se on keino, jolla keskittyminen pysyy oikeissa asioissa eikä myöskään jännitys kasva liikaa. Jos ajatus alkaa liikaa laukata, kasvaa myös jännitys, ja se sotkee helposti asiat.

– Ei tuo sarjatilanne kuitenkaan ole näkynyt treeneissä minkäänlaisena muutoksena. Ollaan tehty jo tähän asti kovasti töitä ja nyt on vielä nämä kolme viimeistä peliä aikaa nauttia sen työn tuloksista.

Syksyn peleille tyypilliseen tapaan korttitilien täyttymisen vuoksi sivussa on yksi jos toinenkin – Niko Markkula kärsi pelikieltoa edellisessä ottelussa, tällä kertaa puolestaan Iiro Järvinen on sivussa samasta syystä.

Kiinnostus Kettupaitojen loisto-otteita kohtaan on ymmärrettävästi valtaisaa ja Harjulle onkin tulossa runsaasti väkeä! Paikalla kannattaa siis olla ajoissa – katso tästä lisäinfoa!

jjk-wwwbanneri-jjkkpv210-1000x371