Kesäkuun ensimmäisessä ottelussa suuntana Pori

06.06.2015

2015-05-31_0027

Kesäkuu startataan otteluiden osalta Porissa, kun JJK matkaa sunnuntaina FC Jazzin vieraaksi.

Toukokuu lopeteltiin Harjulla, kun Kettupaidat isännöivät TPS:aa kuun viimeisenä päivänä. Ottelu oli tasainen ja tarkka ja siitä kiitoksena molemmat kuittasivat pisteen 0-0-tasatuloksella.

– Numerot aika pitkälti kertovat, missä onnistuttiin hyvin ja missä vähän heikommin: pelattiin hyvä ottelu puolustussuuntaan, ei Tepsillä lopulta montaa paikkaa ollut. Viimeistely sitten taas jätti parantamisen varaa – vaikka ei se paljosta kiinni jäänyt, Juha Pasoja ruotii.

– Haasteena onkin nyt se, miten saadaan hyvistä hyökkäyksistä palkinto maalien muodossa.

Lähtökohtana on kuitenkin pitää nollat omassa päässä. JJK on pelannut nyt putkeen neljä ottelua tappioitta ja niistä kolme viimeisintä päästämättä maaliakaan – putkille lähdetään luonnollisesti hakemaan jatkoa.

– Ennen kaikkea meidän pitää puolustaa niin, että ei lahjoiteta maalipaikkoja vastustajalle. Ihan hyvin puolustus on alkukaudella toiminut ja niin sen tietenkin pitääkin, jos taulukon kärkipäässä meinaa olla.

– Jos aikoo menestyä, on pelattujen otteluiden lukumäärän oltava isompi kuin päästettyjen maalien, Pasoja naurahtaa.

Jazz oli JJK:lle vaikea vastus viime vuonna: ensimmäisessä kohtaamisessa Harjulla Kettupaidat veivät pisteet Antto Hilskan maalilla, Porissa pisteet tasattiin JJK:n hallinnasta huolimatta 1-1 ja syksyisessä kohtaamisessa putoamiskamppailussa ollut Jazz puolestaan kiri takamatkalta ohi ja otti 1-3-vierasvoiton.

– Vaikea peli tulossa. FC Jazz ei loppujen lopuksi ihan hirveästi ole muuttunut viime kauteen verrattuna. Etenkin heidän kulmapotkujensa kanssa meidän on oltava todella tarkkana, ne ovat vaarallisia, Pasoja terottaa.

– Kenttäkään ei ilmeisesti erityisen hyväkuntoinen ole, mutta se on tiedostettu ja otettu huomioon.

JJK:n tilanne loukkaantumisten suhteen on hyvä: Robert Taylor ja Janne Kuhmonen palasivat kokoonpanoon TPS pelissä, nyt myös Aleksis Lehtonen on pelikuntoinen – niinpä sairastuvalla ovat enää Tommi Kari ja Severi Vielma, joiden paluu kentille on myös odotettavissa tuonnempana kesäkuussa.

Ykkösen seitsemäs kierros: FC Jazz – JJK, sunnuntaina 7.6. klo 18:30, Porin stadion

harpo-pori-away-ilmo-07062015