Kausi päätökseen sunnuntaina

23.10.2021

JJK saa kauden päätöskierroksella vieraita Pietarsaaresta. Ottelu JBK:ta vastaan potkaistaan käyntiin klo 14.

Jakobstads Bollklubb eli JBK on kuulunut 2000-luvulla Miesten Kakkosen vakionimiin ja kahdella edellisellä kaudella (2019 ja 2020) pietarsaarelaiset ovat napanneet kauden päätteeksi omassa lohkossaan nelossijan, joten kyseessä on tasaisesti viime vuosina suorittanut joukkue. Kuluneella kaudella JBK on jatkanut tasaista menoaan ja se löytyy viimeiselle kierrokselle lähdettäessä sarjataulukon sijalta kuusi.

Vaikka JBK:lla on takanaan pitkä seurahistoria, joukkueet ovat kohdanneet vuosien saatossa sarjapelien merkeissä vain kahdesti, sillä JJK:n edellisellä Kakkosen visiitillä 2000-luvun alkupuolella olivat joukkueet sijoiteltuna aina eri lohkoihin.

Miesten Ykkösen kärkipäässä pelaavan FF Jaron farmisopimusseurana JBK on peluuttanut kauden aikana varsin laajaa rinkiä pelaajia, sillä kaiken kaikkiaan nelisenkymmentä miestä on kerryttänyt minuutteja Kakkosessa. Myös kotijoukkue JJK on päässyt lähestulkoon samoihin lukemiin peluutettuaan kauden aikana isoa joukkoa omia junioreitaan.

JBK:n pelaajalistan nimekkäin mies lienee joukkueensa kapteeni, 33-vuotias Jaro-ikoni Jonas Emet, jolla on vyöllään pari sataa Veikkausliiga-ottelua, joissa keskikenttämies on iskenyt peräti 43 maalia. Emet nimettiin kuitenkin syksyllä Pietarsaaren Kaupunginhotellia hallinnoivan Comfort Family Hotel Oy Ab:n toimitusjohtajaksi ja siviilielämän kiireet ovat pitäneet keskikenttäpelaajan poissa pelikentiltä syksyn ajan. Pietarsaarelaisten parin viime kauden tehokkaimman maalintekijän Kevin Larssonin siirryttyä syksyllä toisen Kakkosen seuran Pargas IF:n miehistöön, on maalintekovastuu jakautunut tasaisemmin pelaajien kesken. JBK saapuu Harjulle kahden ottelun voittoputkessa ja kyseisissä otteluissa se on onnistunut maalinteossa peräti kahdeksan kertaa, joten kettupuolustus saa tehdä sunnuntaina kovan päivätyön pitääkseen pietarsaarelaishyökkääjät kurissa.

Kausi 2021 paketoidaan kotiyleisön edessä sunnuntaina

JJK lähtee viimeiseen otteluunsa brittivalmentaja Stephen Clarkin alaisuudessa neljän pelin voittoputkessa sen kukistettua viime kierroksella Närpes Kraftin vieraskentällä viime hetken voittomaalilla lukemin 1-2. JJK hallitsi peliä, mutta syvällä ja tiiviisti puolustanut kotijoukkue Närpes Kraft pääsi kuin pääsikin iskemään ottelun avausosuman kulmapotkun jälkitilanteesta paitsiolta haiskahtaneen tilanteen seurauksena. Vierasjoukkue jaksoi kuitenkin painostaa loppuun asti ja nousikin lopulta rinnalle ja ohi.

Ville Kirvesoja tasoitti ensin lukemat laukomalla 83. minuutilla tulisesti vapaapotkun maalivahdin käsien läpi verkon perukoille. Kamppailun lisäajalla debyyttiotteluaan JJK:n edustusjoukkueessa pelannut KuPS-kasvatti Olli Eskelinen puolestaan iski Kettupaidat johtoon voitto-osumaksi jääneellä maalilla Matias Sydänmaan huipputarjoilusta. JJK tarrasi voitolla yhä tiukemmin kiinni sarjan kakkossijaan, kun yksi kierros on vielä pelaamatta. Kettupaidat ovat sarjassa toisena ja kolmantena oleva Hercules jäi voiton myötä kolmen pisteen päähän.

JJK kohtasi JBK:n viimeksi pietarsaarelaisten kotikentällä heinäkuun alussa. Kotijoukkue vei tuolloin hyvätasoisen kamppailun maalein 1-0 ja aiheutti Kettupaidoille toisen koko kauden aikana kärsityistä kahdesta tappiosta. JBK katkaisi samalla JJK:n yli 500 minuuttia kestäneen komean nollapeliputken.  Ottelun ensimmäinen puoliaika oli JJK:n hallussa kokonaisuudessaan vaikka vaarallisimmat maalipaikat jäivätkin uupumaan. Toiselle puoliskolle JBK nosti kuitenkin prässitasoa ja aggressiivisuutta. Peli tasoittui ja loppua kohden alkoi kääntymään selvästi kotijoukkueen suuntaan. JBK:n maali syntyi lopulta kulmapotkutilanteesta pallon jäätyä porukan keskelle, josta Jonathan Nylund suti sen sisään. Loppukympillä JJK sai vielä kohtuullisen kirin pystyyn ja Eduard Ciriaco puski kertaalleen pallon myös ylärimaan, mutta sen lähemmäksi tasoitusta ei lopulta päästy. Kettupaidat haluavatkin nyt päästä maksamaan kalavelkoja ja jatkaa Harjulla tappiottomana.

– Pietarsaaressa oli kyllä viimeksi tiukka matsi ja harmittaa, ettei sieltä saatu silloin pisteitä mukaan. Huomenna lähdetään ottamaan revanssia! JBK on siinä mielessä vaikea vastustaja, että heillä on sekä hyviä puolustajia että hyökkäykseenkin paljon annettavaa. Hyvin täytyy meidän pelata, mutta kyllä luotto on kuitenkin kova siihen, että pisteet jää tänne ja huomennakaan Harjulla ei hävitä, keskikenttämies Eeli Liukkonen ennakoi.

JJK – JBK || 24.10. klo 14 || Otteluisäntinä LähiTapiola ja SAK

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

HUOM! Sisäänkäynti otteluun vain Ihantolantien ylemmästä portista (ns. pääportti)