Kausi käyntiin maanantaina Seinäjoella

16.05.2021

Kettupaidat pääsevät vihdoin potkaisemaan Kakkosen kautensa käyntiin SJK Akatemian vieraana Seinäjoen OmaSP Stadionilla maanantaina klo 18:30 alkaen. Myös sopimusrintamalta kuuluu: omat kasvatit Matias Sydänmaa ja Joona Salo liittyvät sopimuspelaajien joukkoon.

JJK:n kausi käynnistyy maanantaina SJK Akatemian vieraana Seinäjoella. Kettupaitojen kauteen valmistautumisessa on ollut tänä keväänä harvinaisen paljon käänteitä: sarjaohjelma on mennyt joukkueen osalta uusiksi jo pariinkin kertaan ja viime viikolla uutisoitiin myös päävalmentajan vaihtumisesta juuri kauden kynnyksellä, kun kokenut ja JJK:n varsin hyvin tunteva Stephen Clark otti kettulauman komennukseensa.

Maanantain ottelu on JJK:lle ensimmäinen uuden valmentajan alaisuudessa ja myös vastustaja on uusi, sillä joukkueiden välillä ei keskinäisiä kamppailuja tilastohistoriasta löydy. Veikkausliiga-joukkue SJK:n reservijoukkueena toimiva SJK Akatemia nousi 2019 kauden päätteeksi suvereenilla esityksellä Ykköseen, mutta nuorelle nousijajoukkueelle sarja osoittautui lopulta liian kovaksi ja paluu Kakkoseen oli edessä yhden kauden visiitin jälkeen. Muiden reservijoukkueiden tapaan SJK Akatemian kokoonpanoa on vaikea ennustaa ja se saattaa vaihdella huomattavastikin ottelusta toiseen, kuten viime kaudella saatiin huomata mm. KuPS:n reservijengi KuFu98:n ja JJK:n välisissä kohtaamisissa. Maanantainen vastustaja kuuluu joka tapauksessa sarjan ennakkosuosikkeihin ja sillä on riveissään useita taitavia, nuoria pelaajia, joiden kanssa kettupuolustuksen on syytä olla tarkkana.

SJK Akatemialle ottelu on kauden toinen, sillä se kohtasi avauskierroksella vieraskentällä pietarsaarelaisen JBK:n. Tuosta ottelusta joukkue joutui kotimatkalle tyhjin käsin, sillä JBK oli vahvempi maalein 3-2. SJK:n esitys oli tappiosta huolimatta hyvä, joten seinäjokelaisilla on varmasti kova halu avata pistetilinsä kotiyleisön edessä. SJK Akatemian rivistöstä löytyy myös pari mielenkiintoista JJK-kasvattia, 16-vuotiaana Miesten Ykköstä kettupaidassa pelannut Nooa Laine sekä alun perin Multialta kotoisin oleva ja pari vuotta sitten Seinäjoelle muuttanut puolustaja Kaarlo Rintamäki.

JJK:n avausottelu Kemi City FC:tä vastaan siirtyi puolestaan vierasjoukkueen alueen matkustusrajoituksista johtuen, joten maanantain kamppailu on vasta tämän kauden ensimmäinen ja edellisestä harjoitusottelustakin on ehtinyt kulua jo yli kolme viikkoa. Kyseinen harjoitusottelu oli kuitenkin lupauksia herättävä, sillä JJK:n isännöimä kamppailu Ykkösen MP:tä vastaan Viitaniemessä päättyi 1-1-tulokseen. Kettupaitojen komean tasoitusosuman tykitti Eeli Liukkonen suoraan vaparista.

Yksi edellisen kamppailun positiivisimpia asioita oli parin kuukauden verran sivussa olleen Joel Pasasen paluu pelikentille, mutta vastaavasti sairastuvan puolelle joutui Tuomas Koppelomäki, joka huilaa vielä ainakin maanantain ottelun MP-pelissä päähän saamansa osuman vuoksi. Kotijoukkue piti vierailijansa hieman vahingossa syntynyttä maalia lukuun ottamatta pois kaikkein vaarallisimmilta tekopaikoilta ja maalia vartioinut Aati Riihimäki pelasi myös vahvan ottelun.

– Huomisesta kamppailusta tulee varmasti mielenkiintoinen peli! Vastassa on nuori jengi, joka on täynnä teknisesti taitavia tyyppejä, mutta uskon, että pystytään vastaamaan heidän tarjoamaan haasteeseen tosi hyvin. Iso juttu päästä vihdoin aloittamaan kausi ja SJK on hyvä mittari heti tähän alkuun. Seinäjoki tulee varmasti olemaan koko kauden vaikeimpia paikkoja raapia pisteitä, mutta meillä on todella vahva luotto siihen, että kettulauma saa paluumatkalleen mukaan kaikki kolme pistettä! Riihimäki ennakoi.

Luottavaisin mielin kohti avausottelua

Kuntoutettavien pelaajien lista on JJK:lla edelleen melko pitkä, joten aivan ykköskokoonpanoa ei avausotteluun vielä saada liikkeelle. Siitä huolimatta Clark joukkoineen lähtee pelireissulle hyvillä mielin.

– Odotan todella kovaa matsia. SJK Akatemian joukkue koostuu taitavista, nuorista pelaajista, jotka liikuttelevat palloa nopeasti. Vaikka meillä onkin vastassa sarjan ennakkosuosikki lähdemme otteluun itsevarmoina – valmiina taistelemaan ja tuomaan pisteitä kotiin. Olemme käyneet treeneissä läpi sitä, kuinka pelaamme pallollisena ja pallottomana. Joukkuehenkemme on vahva ja minulla on täysi luotto meidän huomiseen joukkueeseen! Clark ennakoi.

Yksi vaivojaan kuntouttavien pelaajien eli niin sanotun FC J-P:n rivistöstä kentän puolelle päässyt pelaaja on Niklas Kauppinen, joka on tehnyt pikkuhiljaa paluuta täyteen pelikuntoon toivuttuaan reilu vuosi sitten kärsitystä polvivammasta, joka piti miehen sivussa koko viime kauden. Kaudella 2019 Kauppinen oli yksi Kettupaitojen tehokkaimmista maalintekijöistä iskien pelaamassaan 17:sta ottelussa peräti 12 osumaa. Kauppinen on Riihimäen ja Clarkin tapaan hyvillä fiiliksillä pelipäivän aattona.

– Huomiseen peliin lähdetään hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä. Jokaisella on sellainen näyttämisenhalu, että me pystytään tähän, vaikka preseason onkin ollut todella vaikea. Huomenna tulee olemaan kovatempoinen peli ja meidän pitää näyttää vastustajalle, että halutaan voittoa enemmän niin tuodaan pisteet kotiin. Nyt viimeiset viikot ollaan saatu pumpattua hyvää fiilistä joukkueen sisällä ja on kiva lähteä treeneistä kotiin, kun Porkan Jonnekin hymyilee! Kauppinen virnistää.

SJK Akatemia – JJK:n maanantaina 17.5. klo 18:30, OmaSp Stadionilla. Yleisöä otetaan sisään rajoitetusti, liput myynnissä portilla. Peli on katsottavissa suorana maksullisen Spiideo-livestreamin kautta. Voit ostaa lähetyksen täältä hintaan 4,90€.

Myös JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua osoitteessa: twitter.com/jjk1923

Sydänmaa kirmaamassa Vehkahallissa kohti vastustajansa maalia (kuva: H. Stier/HESTI.fi)

Kettukasvatit Sydänmaa ja Salo sopimuksiin

JJK on solminut pelaajasopimukset kahden oman kasvatin, Matias Sydänmaan ja Joona Salon kanssa. Vuonna 2003 syntyneet pelaajat pelasivat viime kaudella JJK:n B-nuorissa. Salo on edustanut JJK:ta 6-vuotiaasta saakka ja alun perin Petäjäveden Petäjäisissä jalkapalloilun aloittanut Sydänmaa aloittaa puolestaan jo yhdeksännen kautensa Kettupaidassa.

Hyökkääjän paikalla operoiva Sydänmaa iski viime kaudella B-nuorten otteluissa yhdeksän ja Miesten Nelosessa seitsemän osumaa, mutta loukkaantumishuolet ovat pitäneet miehen pois kentiltä talven ajan. Salo on keskikentän keskustassa viihtyvä pelaaja, jolle ei vielä ole kertynyt aiempaa kokemusta aikuisten sarjoista.

Matias Sydänmaa, s. 2003
Pelipaikka: hyökkääjä
Vahvuudet omin sanoin: maalinteko ja 1v1 pelaaminen
Aiemmat seurat ennen JJK:ta: PetPet

Joona Salo, s. 2003
Pelipaikka: keskikenttä
Vahvuudet omin sanoin: pelin havainnointi ja laadukas syöttötaito
Aiemmat seurat ennen JJK:ta:  –

Kotiavaus ensi viikon sunnuntaina Harjulla

JJK pääsee avaamaan vihdoin myös kotiottelut ensi viikon sunnuntaina 23.5., kun se isännöi Harjulla vaasalaisjoukkue VIFK:ta klo 17:00 alkaen. Otteluun saadaan tämän hetkisen tiedon mukaan ottaa myös katsojia erityisiä turvajärjestelyitä noudattaen ja se näytetään viime kauden tapaan suorana JJK TV:n ilmaislähetyksenä osoitteessa ksml.fi. Lisää infoa ottelutapahtumasta tulossa ensi viikolla, seuraathan seuran tiedotuskanavia. Kausikorttilaisten sisäänpääsy on etusijalla, mikäli kauden aikana yleisömäärää rajoitetaan. Kortteja on yhä saatavilla osoitteessa: jjk.fi/kausikortti