Kausi 2018 pakettiin lauantaina AC Oulun vieraana

26.10.2018

JJK ja AC Oulu kohtaavat lauantaina Oulussa Raatin stadionilla kauden 2018 viimeisessä ottelussa!


JJK ja AC Oulu kohtasivat viimeksi 18. elokuuta.

JJK matkaa lauantaina pohjoisen suuntaan, kun se kohtaa kauden 2018 viimeisessä ottelussa AC Oulun. Ottelu käynnistyy jo klo 13:00.

Kuluvalla kaudella AC Oulu on ollut ikävä vastustaja JJK:lle, sillä se on voittanut kaksi aiempaa kohtaamista lukemin 2-1. Juhannuksen alla Oulussa pelatussa ottelussa Alberto Alvarado Morin iski oululaisten molemmat osumat, joista jälkimmäinen syntyi vasta lisäajalla, 90+5. minuutilla rangaistuspotkusta. Kauden useista maalin tappiosta yksi kirvelevemmistä siis. JJK-silmin hienoin anti tuossa ottelussa oli 15-vuotiaan Nooa Laineen uran ensimmäinen maali miesten Ykkösessä.

JJK:ta kurittanut Morin lienee Ykkösen kauden 2018 maalikuningas, sillä hän on iskenyt 15 osumaa. Ennen viimeistä ottelukierrosta lähimmät uhkaajat ovat 11 maalissa.

AC Ouluhan on  JJK:n tapaan ollut liikkeellä oman Älä Kiusaa -kampanjansa myötä. Niinpä elokuussa Harjulla pelattiin joukkueiden välinen Älä Kiusaa -teemaottelu. Tuossa matsissa JJK meni Mikko Mannisen komealla soololla johtoon heti alkuminuuteilla. Jere Aallikko kuitenkin tasoitti ja toisella puoliajalla vierasjoukkue karkasi voittoon brasilialaisen Jairin rankkarimaalilla. JJK on siis hävinnyt AC Oululle kuluvalla kaudella kahdesti yhden maalin erolla ja niin, että oululaisten voittomaali on syntynyt rangaistuspilkulta.


Elokuun kohtaaminen Harjulla oli samalla Älä Kiusaa -teemaottelu.

JJK:n putoaminen Ykkösestä ratkesi viime lauantaina AC Kajaanin hakiessa Harjulta pisteet. Myöskään AC Oululla ei päätöskierroksen ottelussa ole sen suurempaa panosta, vaikka joukkueen sijoitus saattaakin sijoituksella suuntaan tai toiseen muuttua. Tällä hetkellä oululaiset ovat sarjataulukossa neljäntenä.

Molemmat joukkueet haluavat luonnollisesti päättää kautensa iloisissa merkeissä, vaikka urheilullisesta tavoitteestaan molemmat jäävätkin. AC Oulu tavoitteli nousua Veikkausliigaan, mutta heikko alkukausi vei mahdollisuudet. Kettupaitojen katseet totta kai olivat muualla kuin sarjan häntäpäässä, mutta sitä ei auta nyt surkutella. Kausi taistellaan loppuun asti kunniakkaasti, ja sitten joukkue vetäytyy marraskuun ajaksi ansaitulle lomalle.

Oululaisille lisävirtaa otteluun antanee Markus ”Mako” Heikkisen jäähyväiset. Tässä kuussa 40-vuotta täyttänyt, huikean pitkän kansainvälisen uran tehnyt Heikkinen lopettaa pelaajauransa ja jatkaa AC Oulussa urheilutoimenjohtajana. Juniorivuosinaan Heikkinen pelasi useamman kauden ajan Jyväskylässä JJK:n edeltäjässä JYP-77:ssa. Ammattilaisena Heikkinen on pelannut muun muassa Itävallan ja Skotlannin pääsarjoissa sekä Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Suomen maajoukkueessa pelejä kertyi yli 60. AC Oulun haastattelussa Heikkinen kertoo urastaan ja nostaa sen aikaisista valmentajista esiin muun muassa Jyväskylässä häntä luotsanneen Markku Kekäläisen. Kyseisen haastattelun voit katsoa youtubesta, linkki tässä: https://www.youtube.com/watch?v=Fb5VuBqCBJs

JJK haluaa omalta osaltaan lähettää terveiset Makolle upean uran johdosta ja toivottaa onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin!

Kauden 2018 miesten Ykkösen päätöskierros: AC Oulu – JJK Raatin stadionilla lauantaina 27.10. klo 13:00.