Kauden avausvoitto Ilveksen kustannuksella

27.05.2017

2017-05-27_0062

JJK otti 3-1-lukemin kauden 2017 avausvoittonsa Veikkausliigassa! Maalinteossa onnistuivat JJK:lta Severi Vielma uransa ensimmäisellä Veikkausliiga-osumalla sekä Gaël Etock kahteen kertaan. Ilveksen kavennuksen iski Tuco rangaistuspotkusta.

Avauspuoliaika oli isänniltä vahva ja vaikka Ilves pääsi muutamaan vaaralliseen hyökkäykseen, pystyi JJK pitämään peliä hyvin kontrollissa.

Jasin Abahassine palasi pitkän poissaolonsa jälkeen pelikentälle ja suoraan avauskokoonpanoon pelaten näin uransa ensimmäisen ottelun Veikkausliigassa. Jaska aloittikin liigataipaleensa ryminällä – kärkimies sai varoituksen jo ottelun toisella minuutilla kohdeltuaan kaltoin keltapaitojen Tuure Siiraa. Abahassine itse purki tilanteesta seuranneen vapaapotkun – ja JJK pystyikin purkamaan hyvin Ilveksen luomat tilanteet kerta toisensa jälkeen.

Kettupaitojen 1-0-maali oli todellinen topparikolmikon taidonäyte. JJK sai vapaapotkun verrattain kaukaa, kun Abahassinea rikottiin ja pallon taakse asettui Tomi Petrescu. Petrescun pallo löysi boksista Samu Niemisen, jonka pudotuksen puolestaan jatkoi rinnallaan Felix Gustavsson – suoraan Severi Vielmalle, joka niittasi pallon Mika Hilanderin selän taakse!

Kettupaitojen johtomaalin jälkeen Ilveskin pääsi paremmin peliin mukaan ja myös JJK:n päässä nähtiin muutamia tilanteita. Kettupaidat selvittivät kuitenkin ne ja vajaan puolen tunnin kohdalla isännät iskivät toistamiseen.

Abahassine syötti omalta kenttä puoliskolta vauhtiin Honar Abdin, joka teki komean esityön harhauttaen Ilves-puolustusta – noston Gaël Etockille boksiin ja Kale taiteili pallon jo toista kertaa vierasjoukkueen maaliin!

Ilves sai avausjakson vaarallisimmat paikkansa aivan puoliajan lopussa. 41.minuutilla Ilves sai vapaapotkun aivan JJK:n rangaistusalueen rajalta, kun Tommi Kari hidasti vaarallisessa hyökkäyksessä olleen Paul Emile Tendengin menoa sääntöjenvastaisin ottein. Youness Rahimin vapari jäi kuitenkin suoraan muuriin ja lopulta Abahassine purki pallon jälkitilanteesta.

Hetken päästä taas Ilves pääsi jälleen vaaralliseen hyökkäykseen, Jere Pyhäranta torjui ja selvitti tilanteen yhdessä Niemisen kanssa. Näin JJK pääsi viettämään taukoa 2-0-johdossa.

2017-05-27_jjk-ilves_0017

Toisen puoliajan kuva oli selkeä: Ilves piti palloa ja etsi paikkoja iskeä tiiviin kettupuolustuksen läpi. JJK puolestaan kyräili paikkoja vastaiskuille. Pariin otteeseen pallo jäi vaarallisesti pyörimään JJK:n rangaistusalueelle ja kertaalleen Pyhäranta torjui loistavasti vedon kulmapotkuksi, mutta lopulta JJK sai tilanteet selvitettyä.

Vierasjoukkue saikin runsaan määrän erikoistilanteita, mutta ei onnistunut niistä rokottamaan. 84.minuutilla kavennus kuitenkin nähtiin, kun Antti Munukka vei pallon rangaistuspilkulle Patrick Poutiaisen käsivirheen seurauksen. Tucon rangaistuspotku oli varma ja tilanteena näin 2-1.

Ilveksen takaa-ajo kuitenkin hyytyi pian. 88.minuutilla Ilves sai yhden monista kulmapotkuistaan – se purettiin ja Tommi Kari vapautti Etockin karkumatkalle. Etock ei läpiajostaan erehtynyt vaan viimeisteli varmasti vapauttavan 3-1-maalin!

2017-05-27_jjk-ilves_0039

JJK:n hieno taistelu tuotti näin toivotun tuloksen ja kauden ensimmäisen voiton. Pelit jatkuvat Harjulla jo keskiviikkona, kun vastaan asettuu KuPS!

JJK - Ilves 3-1 (2-0)

1-0 11' Severi Vielma

2-0 29' Gaël Etock

2-1 84' Tuco rp.

3-1 88' Etock

JJK:n kokoonpano: Jere Pyhäranta, Severi Vielma, Samu Nieminen, Felix Gustavsson, Samu Suoraniemi (v), Tommi Kari (c) (v), Patrick Poutiainen, Honar Abdi (72' Tapaninen), Gaël Etock, Jasin Abahassine (v) (63' Tahvanainen), Tomi Petrescu (v) (80' A.Manninen).

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Ville Kirvesoja, Matti Kohonen, Antto Tapaninen (72'), Toni Tahvanainen (63'), Aatu Manninen (80').