Katsaus menneisiin kohtaamisiin – mikä on mieleenpainuvin JJK-TPS-muistosi?

23.09.2015

2015-05-31_jjk-tps_0193

JJK ja TPS iskevät torstaina vastakkain Harjun stadionilla kauden 2015 kolmannen ja viimeisen kerran.

Ennen tätä joukkueet ovat kohdanneet sarjaotteluissa 15 kertaa – näistä kaksi siis kuluvalta kaudelta Ykkösessä, muut Veikkausliigassa. Ottelupari on ollut äärimmäisen tasainen!

Viidestätoista keskinäisestä ottelusta seitsemän on päättynyt tasan ja molemmat ovat voittaneet neljästi. Maaleja on tehtailtu keskimäärin 2,3 per ottelu – 34 viidessätoista pelissä. TPS on ollut niukasti tehokkaampi, sillä mustavalkopaidat ovat tehneet täysosumista 18, JJK puolestaan 16. Viimeisimmän näistä maaleista on viimeistellyt Antto Hilska, joka upotti osumallaan TPS:n heinäkuussa Yläkentällä JJK:n hakiessa upean vierasvoiton!

Otteluissa on nähty tietenkin myös lukuisia unohtumattomia hetkiä – komeiden maalien lisäksi dramatiikkaa ja tiukkoja tilanteita on riittänyt! On saatu myös todistaa komeita viimehetkien nousuja: esimerkiksi keväällä 2011 Kettupaidat nousivat Turussa 2-1-tapp0iasemasta 2-3-voittoon, kun ensin Mikko Manninen tasoitti 90.minuutilla ja Niko Markkula niittasi komealla rangastuspotkullaan voitto-osuman lisäajalla. Myöhemmin syksyllä taas TPS nousi Juho Lehtosen viimehetken maalilla tasoihin – ottelussa, jossa myös nykyinen kettukoutsi Juha Pasoja nähtiin maalinteossa!

Useampikin on kohdannut otteluissa myös vanhan seuransa: Mannisen lisäksi myös Babatunde Wusu ja Mikko Hyyrynen ovat ehtineet edustaa keskinäisissä kamppailuissa kumpaakin joukkuetta – ja tehneet myös maaleja molempien verkkoon. JJK:ta myös kipparoinut Hyyry saapuukin jälleen TPS:n riveissä vanhan kotiyleisönsä eteen ja saa vastaansa Manun muiden kotikylän poikien lisäksi!

Keräsimme alle nämä ja muutamia muita muistoja vuosien varrelta ottelukoosteiden muodossa – mutta mikä on Sinun mieleenpainuvin muistosi JJK:n ja TPS:n välisistä kohtaamisista?

Kerro se meille ottelun alkuun eli torstain 24.9. klo 18:30 mennessä tätä uutista Facebookissa kommentoimalla – tai ellet käytä Facebookia, sähköpostilla Jamille (jami.palsa@jjk.fi) otsikolla ”Paras JJK-TPS-muisto”! Parhaat palkitaan lipuilla kauden viimeiseen Harjulla pelattavaan Ykkösen kamppailuun: JJK – PK-35 lauantaina 10.10.

Monella on varmasti edelleen tuoreessa muistissa kauden 2009 kohtaaminen Harjulla, kun Tunde oli vielä turkulaisten riveissä – ja pisteet tasattiin lopulta varsin mieleenpainuvalla maalilla:

 

2011 esitettiin loppuhetkien nousuja – puolin ja toisin!

 

2012 Tunde osui Harjulla jälleen, tällä kertaa Kettupaidassa! Maalinteossa onnistui myös toistaiseksi keskinäiden kamppailuiden tuoreimman osuman tehtaillut Hilska, kun JJK piti pisteet kotiyleisön riemuksi:

 

Viimeksi Harjulla on pelattu kuluvalla kaudella toukokuussa, jolloin pisteet tasattiin ilman maaleja:

 

Kuinka käykään historian 16. sarjakohtaamisessa? Se selviää huomenna!

Tule kannustamaan oman kylän pojat voittoon, niskan päälle keskinäisissä otteluissa – ja askeleen lähemmäs paikkaa tulevan kauden Veikkausliigassa!

24092015-jjk-tps-ottelumainos-www