Kari: ”En keksi mitään syytä, miksei Harjulle kannattaisi tulla!” – JJK-VIFK lauantaina

18.09.2015

2015-09-15_jjk-eif_0076

Kettupaidat lähtevät hakemaan lauantaina viikon toista kotivoittoaan, kun vieraaksi saapuu VIFK.

Kuluvan viikon ensimmäisestä ottelusta tuloksena olivat murskajaislukemat, kun EIF kaatui 5-1-lukemin. JJK taistelee edelleen täysin rinnoin paikasta tulevan kauden Veikkausliigassa, joten pistepotti oli tärkeä ja lauantaina jatkoa lähdetään hakemaan niin täysille pistepoteille kuin hyville peliesityksillekin – tällä kertaa vaasalaisten kustannuksella.

Pitkän poissaolonsa jälkeen elokuussa kentille palannut kettukippari Tommi Kari oli syystäkin tyytyväinen kahden kotikamppailun välissä.

– Tiistailta komea voitto alla! Hyvä, että saatiin paljon maalejakin ja onnistumisia useammalle jätkälle.

– Vielä vähän on itsellä töitä tehtävänä, että pääsee takaisin ihan parhaaseen kuntoon – vaikka paljon sen eteen on töitä jo tehtykin. Pelikunnossa kuitenkin jo, mikä tärkeintä.

Kari itsekin oli avauspuoliajalla muutaman sentin päässä maalinteosta, kun komea kaukokuti kolahti yläriman kautta maalin yli.

– Ei se lopulta jäänyt kaivelemaan, kun ilmankin voitettiin reippaasti. Mutta kyllä se siinä hetkessä kieltämättä otti päähän, kun tilanne oli vasta 1-0 silloin.

– Selkeä voitto teki kyllä hyvää hankalamman PS Kemi-pelin jälkeen. Siinäkään pelissä ei oltu erityisen huonoja, kemiläiset olivat vain parempia.

JJK porskutti kesällä kaksitoista ottelua tappioitta, kun ensimmäisen ja toisen häviön välillä vierähti kolmisen kuukautta. Viime aikoina askelmerkkejä on taas jouduttu hakemaan, kun hyvää ottelua on seurannut heikompi – ja taas parempi.

– Tasaisuutta on viime aikoina puuttunut ja ollaan kyllä paljon mietitty, mistä se johtuu. Loukkaantumiset varmaan selittävät osan sikäli, että kokoonpano ei ole viime aikoina päässyt vakiintumaan ja kyllähän se pidemmän päälle vaikuttaa peliin, jos kaverit vierellä vaihtelevat.

– Meillä on onneksi se hyvä puoli, että vaikka loukkaantumisia tulee, löytyy myös korvaavia pelaajia. Siinä on sitten valmennukselle mietittävää, kun on paljon hyviä pelaajia ja vain osa mahtuu kerralla kentälle – nyt alkaa kuitenkin melkein joka jätkä olla kunnossa.

Nyt vastaan asettuva VIFK kamppailee häntäpäässä sarjapaikastaan. Tällä hetkellä vaasalaiset ovat putoamisviivan alla ja tarvitsevat kipeästi täysiä pisteitä, mikäli mielivät jatkaa Ykkösessä tulevallakin kaudella.

– VIFK tulee varmasti erilailla peliin kuin EIF – he tuskin prässäävät, vaan vetäytyvät tiukasti puolustusasemiin ja hakevat sitä kautta pisteitä. Siitä tuleekin meille kärsivällisyystreeni: miten saada tiivis paketti murrettua.

– Meillä on onneksi vahvat laidat, joten eiköhän sieltä saada paikkojakin luotua.

2015-08-27_jjk-mp_0012

”Pojilla mahdollisuudet mihin vain”

JJK:n joukkue on äärimmäisen omavarainen, kun miltei jokainen pelaaja on kettukasvatti. Tommi itse on heistä yksi ja kuuluu nyt 28-vuotiaana joukkueen konkariosastoon. Kapteeni kertoo olevansa suorastaan häkeltynyt nuoremmista joukkuetovereistaan.

– Ei voi kuin ihmetellä, miten kypsiä nämä jätkät ovat niin ihmisenä kuin pelaajanakin. Itse kun olin vähän alta parikymppinen, lähinnä kaivoin nenää ja juoksin vaan johonkin suuntaan kentällä – nyt sen ikäiset pelaajat ovat paljon kypsempiä ja taitavampia. Jos olin aikoinaan ikäluokkani parhaita, nyt en mahtuisi varmaan edes piirisarjaan.

– Meillä on semmoisia poikia, että jos vain pää ja kroppa pysyy kasassa, heillä on mahdollisuudet ihan mihin vain.

Kippari epäilee, ettei taitopuolella pysty nuorempiaan opastamaan – mutta asenteen puolesta kenties.

– Nämä on niin taitavia, että ei kyllä kylmää yhtään syöttää ahtaaseenkaan väliin – sen tietää, että pojat pystyy ne tilanteet hoitamaan. Ja onhan se kiva, että kun itse heittää jonkun pomppuisen syötön, niin saa takaisin ihan täydellisen passin, Kari virnuilee.

– Mutta jos mä jotain pojille voin vielä opettaa, niin ehkä sen, miten tilanteisiin mennään!

2015-08-27_jjk-mp_0199

Kaikki Harjulle!

Oman kylän kettulauma pelaa upeaa kautta ja on ollut tiukassa kärkikamppailussa mukana käytännössä koko kauden. Kun kuusi kierrosta on jäljellä, on kaikki vielä auki – ja omissa käsissä.

Miksi siis Harjulle kannattaa lauantaina tulla?

– Täällä nähdään raikasta futista ja hyviä pelaajia – niin hyviä, että kaikkia tuskin muutaman vuoden päästä enää Suomessa nähdään, vaan pitää katsella tv:stä!

– Iltavalot luovat tunnelmaa, sarjatilanne on hieno eikä panoksia todellakaan puutu – oikeastaan en keksi yhtään syytä, miksi Harjulle ei kannattaisi tulla!

Ykkösen 23. kierros, JJK – VIFK, lauantaina 19.9. klo 16, Harjun stadion

15092015-jjk-eif-ottelumainos-www

JJK_012