Kapteeni Robin Saastamoinen jatkaa JJK:ssa kaudella 2020

15.10.2019


Mahtavia uutisia kettuleiristä: Kolmosen maalipörssin kärkimies, kapteeni Robin Saastamoinen jatkaa JJK:ssa kaudella 2020

Syysloman kunniaksi kuuluu kettuleiristä upeita uutisia: ensimmäinen ja varsin toivottu kiinnitys Kettupaitaan kaudelle 2020 on päättyneellä kaudella joukkueessa kapteeninnauhaa kantanut Robin Saastamoinen. Sopimus sisältää option myös kaudesta 2021.

Lahden FC Reippaasta JJK:hon viime talvena siirtynyt, Veikkausliiga-kokemustakin kerännyt Saastamoinen on alunperin lähtöisin Mäntsälästä. Juniorivuosinaan Lahteen päätynyt Saastamoinen on pelannut FC Lahden, FC Lahti Akatemian, FC Kuusysin ja FC Reippaan paidassa. Kokemusta miesten peleistä ennen JJK:ta on kertynyt pääosin Kakkosesta, mutta myös Veikkausliigasta.

Vuonna 1993 syntynyt hyökkääjä kuului päättyneellä kaudella joukkueen kokeneempaan kaartiin ja oli samalla myös kettulauman tehomies 19 osumallaan, joka oikeutti sarjan maalipörssin jaetulle kärkisijalle. Harjun viheriöllä pelaamassaan ensimmäisessä ottelussa toukokuussa mies takoi heti peräti neljä osumaa KuKi:n verkkoon. Kesällä isäksi tullut Saastamoinen on tyytyväinen päättyneeseen kauteen ja jatko Kettupaidassa oli miehelle selvä päätös.

–  Oikein hyvällä fiiliksellä kyllä lähden jatkamaan JJK:ssa. Nyt tuntuu hyvältä vähän hengähtää kauden jälkeen ja viettää enemmän aikaa kotonakin pikku kaverin kanssa. Marraskuussa aloitetaan taas sitten täysillä valmistautuminen uuteen kauteen.

Päävalmentaja Basam Elfadl pitää Saastamoista erittäin tärkeänä palasena joukkuetta, jonka merkitys on paljon muutakin kuin vain olla maalintekijä.

–  Robin kasvoi kuluneen vuoden aikana meidän joukkueelle liideriksi kaikilla osa-alueilla ja kantoi suurta vastuuta läpi kauden. Olen enemmän kuin iloinen siitä, että Robin jatkaa kanssamme, mikä ei tosin yllätä kun on nähnyt hänen sitoutumisensa tähän jengiin. Kaikki peleissä käyneet katsojat ovat varmasti tänä vuonna todistaneet miehen hyvät otteet kentällä ja päässeet tuulettamaan hänen maalejaan. Robinin merkitys meidän jengille on kuitenkin niin paljon muutakin.

Saastamoinen kantoi kapteeninnauhaa Harjulla jokaisessa tämän kauden ottelussa

Kannattajien suosikiksi debyyttikaudellaan

JJK:n kannattajaryhmä Harjun Pojat on perinteisesti äänestänyt kauden päätteeksi oman valintansa kauden pelaajaksi ja tällä kertaa kannattajien valinta osui maalikuningas Saastamoiseen. Kapteenin asenne kentällä ja halu voittaa tekivät vaikutuksen jyväskyläläiskannattajiin ja Saastamoinen kasvoi myös kauden mittaan yhä paremmin rooliinsa kettulauman kipparina.
Harjun lehtereille löysi tänäkin vuonna Kolmosen mittapuulla ilahduttavan paljon väkeä ja lähes 500 katsojan yleisökeskiarvo on komea lukema. Saastamoinen antaa suuresti arvoa kotiyleisön tuelle.

–  Täytyy arvostaa sitä miten kannattajat pysyivät meidän tukena ja jaksoivat kannustaa läpi kauden alkuvuoden vaikeista ja sekavista hetkistä huolimatta. Toivottavasti ensi kaudella nähdään Harjulla vähintään yhtä usein kuin viime kaudella. Tehdään yhdessä ensi vuodesta vieläkin parempi!

Saastamoinen oli myös kannattajaryhmän valinta vuoden pelaajaksi

 

Artikkelin kuvat: Jussi Reinilä