Kahden ottelun viikko alkaa vierailulla Arto Tolsa Areenalle Kotkaan

28.05.2018

JJK matkaa maanantai-illaksi perinteikkäälle, vuoden 1952 Helsingin olympialaisia varten rakennetulle, Arto Tolsa Areenalle eli Kotkaan. Siellä kettupaidat kohtaavat kauden viidennessä ottelussaan KTP:n.


Viimeksi JJK ja KTP ovat kohdanneet kaudella 2016. Kuvassa JJK:n Mikko Manninen laukoo ja KTP:n veräjänvartijana seisoo nykyinen JJK-maalivahti Jere Pyhäranta.

JJK:lla on edessään kahden ottelun viikko, joka alkaa tänään vierasreissulla Kotkaan. Siellä isäntänä maanantai-illan ottelussa toimii yhden kauden tauon jälkeen paluun Ykköseen tehnyt KTP. Perjantai-iltana pelataan jälleen Harjulla, kun kesäkuu starttaa huikealla HIFK-matsilla!

JJK:n maalivahti Jere Pyhärannalle Arto Tolsa Areena on erityisen tuttu paikka, sillä hän edusti kotkalaisseuraa kaudet 2015 ja 2016 ennen siirtymistään kettupaitoihin.

KTP:n piti alunperin pelata tänä suvena Kakkosessa, johon kotkalaiset putosivat Ykkösestä kauden 2016 päätteeksi. Viime kaudella KTP yritti tosissaan paluuta Ykköseen, mutta hävisi nousukarsintaotteluissa AC Kajaanille. Lopulta KTP kuitenkin sai paikkansa Ykkösessä Palloliiton täydennysmenettelyn myötä, sillä alunperin Ykkösen seuroihin kuulunut Oulun Palloseura ei täyttänyt lisenssikomitean kriteerejä.

KTP on aloittanut kautensa voitolla, tasapelillä ja kahdella tappiolla. Ainoan voittonsa kotkalaiset ovat ottaneet viime syksynä joukkuetta nousukarsinnassa löylyttäneestä AC Kajaanista. Tasapelin se pelasi Klubi 04:ää vastaan. Tappiot KTP on kärsinyt EIF:n ja AC Oulun vieraana.

JJK:lle maanantai-illan kamppailu on näin ollen todella tärkeä. Kettupaidat ovat neljän ottelukierroksen jälkeen Ykkösessä ainoana joukkueena ilman voittoa kahden tasapelin ja kahden tappion myötä. Voitolla JJK nostaisi asemiaan sarjan häntäpäästä kohti keskikastia ja ohittaisi sarjataulukossa ainakin illan isännän, KTP:n.


Viime maanantaina, FF Jaroa vastaan, ottelun alku oli JJK:lta vahva – tässä juhlitaan Patrik Alaharjulan 2-0 osumaa.

-Hyvällä fiiliksellä lähdetään Kotkan reissulle. Meillä on hyvä treeniviikko alla ja uskotaan vahvasti, että pystytään nyt pelaamaan ehjä 90-minuuttinen, JJK:n päävalmentajista Mikko Manninen kertoo.

-Jaroa vastaan viime ottelun alussa nähtiin, mihin me parhaimmillaan pystytään. Meidän pitää olla rohkeita ja rentoja, niin saadaan ihan varmasti myös hyvä lopputulos, Manninen muistuttaa.

KTP:n riveissä pelaa yksi jyväskyläläisille erityisen tuttu mies, nimittäin kärkipelaaja Aleksis Lehtonen. 20-vuotias Lehtonen on JJK:n kasvatti, joka edusti kettupaitoja viimeksi Ykkösessä kaudella 2016. Tuolloin Lehtonen pelasi JJK:ssa 10 ottelua lainalla SJK:sta. Viime kaudella hän edusti Tampereen Ilvestä. Nyt alkukaudesta Lehtonen on pelannut avauskokoonpanossa jokaisessa KTP:n ottelussa.


Kuvassa nykyisin KTP:tä edustava Aleksis Lehtonen harhauttelee JJK-paidassa kesäkuussa 2016 AC Oulua vastaan.

Maaleja KTP on tehnyt alkukaudella vain yhdessä ottelussa neljästä, eli ainoassa voitossaan, joka päättyi AC Kajaanin vieraana KTP:n eduksi 1-3. Tuolloin maalinteossa onnistuivat brasilialaiset Filipe Monteiro De Mello ja Jean Carlo Generoso da Silva sekä Aleksi Pahkasalo. De Mello edusti viime kaudella Ykkösessä FC Honkaa ja EIF:ää, da Silva taasen FC Honkaa ja Gnistania.

KTP:n päävalmentajana ensimmäistä kauttaan toimii seuran valmennuspäällikön tehtävistä nostettu Jari-Pekka Gummerus.

JJK:n avauskokoonpanossa tuskin nähdään suuria muutoksia edellisiin otteluihin verrattuna. Nuoreen kaartiin lukeutuva, 2000-syntynyt Vertti Lepo palaa loukkaantuneiden kirjoista kokoonpanoon. Lisäksi Severi Vielma ja Mikko Ala-Porkkunen ovat palanneet joukkueharjoituksiin ja lähestyvät kovaa vauhtia täyttä pelikuntoa.

KTP – JJK maanantaina 28.5. klo 18:30 Arto Tolsa Areenalla Kotkassa. Kuten kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2018, tämänkin matsin näet Elisa Viihteeltä, jonka sivuille voit klikata tästä!