Jyväskylän Kortteliliiga palkittu Vuoden Grassroots-seurana

31.10.2016

kortteliliiga-grassroots-captains-ball-28102016 Jyväskylän Kortteliliiga on palkittu Palloliiton vuotuisessa Captain’s Ball-gaalassa Vuoden Grassroots -seurana!

Viime viikon lopulla pidetyssä Captain’s Ball-gaalassa palkitaan jalkapallovuoden parhaimmistoa niin pelaajien, valmentajien kuin muiden toimijoidenkin osalta. Kortteliliigan valinnasta perusteluissa sanottiin seuraavaa:
”Jyväskylässä on muutamana vuonna järjestetty Kortteliliiga pojille ja tytöille kolmen seuran yhteistyönä. Kortteliliiga-yhteistyö on parantanut alueella koko jalkapalloperheen yhteishenkeä ja lisännyt aktiivista vuorovaikutusta seurojen välillä. Yhteinen kortteliliiga on ollut merkittävä ja onnistunut esimerkki seurojen välisestä yhteistyöstä.”

JJK:n osalta Kortteliliigaa mukana suunnittelemassa ja järjestämässä ovat olleet Timo Soininen, Jarkko Jokiranta, Caius Forsberg sekä Patrik Färm.

– Kortteliliigassa haluamme tarjota laadukasta, erinomaisesti organisoitua ja edullista matalan kynnyksen toimintaa kaikille lapsille. Yhdessä olemme onnistuneet tekemään Kortteliliigasta Jyväskylän liikuntavimman liikuntamuodon, kiteyttää Forsberg.

– Tästä valtava kiitos yhteistyöseuroille sekä kaikille isille ja äideille, jotka ovat auttaneet toiminnassa vuosien varrella!

Soininen puolestaan katsoo lyhyesti Kortteliliigan lähihistoriaan.

– Vuonna 2010 JJK:n osalta tuli eräänlainen uusi alku ja jouduimme aloittamaan lähes tyhjästä ja kiireellä. JyPK tuki loistavasti ottelutapahtumien järjestämisessä ja osoitti meille jopa useita reippaita valmentajia, kiittelee Soininen.

– Pelaajamäärä lähti mukavaan kasvuun kausina 2011-12. JyPK-yhteistyötä ottelutapahtumissa kehitettiin edelleen ja aloitettiin valmennussuunnittelu JyPK:n korttelin valmennusohjelmilla, lisää puolestaan Jokiranta.

Kortteliliiga tarjoaa pienille futarinaluille ensimmäisen jalkapallojoukkueen ja organisoidun jalkapalloharrastuksen alun. Samalla Kortteliliiga on myös ensimmäinen askel valmentajan uralla monelle nuorelle valmentamisesta kiinnostuneelle.

– On ollut hienoa aloittaa oma ura valmentajana Kortepohjan korttelijoukkueessa vuonna 2011, toteaa Färm.

– Pääsin sitä myötä mukaan JJK:hon ja oppisopimuksen kautta pian myös päätoimiseksi valmentajaksi! Kiva, että vieläkin saa nauttia Kortteliliigan vipinästä, vaikka nykyään ikäluokkajoukkueiden vastuu onkin jo päätehtävä.

2016-09-10_jjk-grifk_0014

Kerran kaudessa kettuperheen pienimmät eli kortteliliigalaiset marssivat Harjulle edustusjoukkueen otteluun ja saavat myös läpyt edarin pelaajilta.

Myös FC Vaajakoskessa ja JyPK:ssa ollaan Kortteliliiga-toimintaan tyytyväisiä.

– FCV on saanut kehitettyä ja laajennettua toimintaansa yhteistyön avulla. Olemme olleet mukana vuodesta 2013 asti ja joka vuosi lisää pelaajia on tullut mukaan toimintaan. FCV on samalla vahvistanut asemaansa Vaajakosken alueen suurimpana liikuttajana, kertoo vaajakoskelaisten Liisa Liekkinen.

– Kortteliliigayhteistyö poikii koko ajan uusia yhteistyömuotoja seurojen välille. Yhdessä olemme vahvempia!

JyPK:n Ari Laiho taas on ollut Kortteliliigassa mukana alusta asti.

– Olemme onnistuneet hyödyntämään kulloisenkin tilanteen mukaisia vahvuuksiamme ja tukemaan toisiamme. Jokaiseen yhteiseen kauteen lähtiessä olemme huomanneet, että yhdessä saavutamme  enemmän, Laiho sanoo.

– Ainoana kaikki vuodet mukana olleena on hienoa todeta, kuinka sama mukava kehityssuunta jatkuu, vaikka tekijät JJK:ssa vaihtuvatkin. Uutta energiaa tulee muualta ja silloin sitä saa itsekin!

Soininen tiivistää, että yhteistyössä on selkeästi voimaa ja vahvuuksia.

– Kaikkien seurojen identiteetti säilyy ja jopa vahvistuu yhteistyön myötä. Saamme toisiltamme edelleen oppia ja voimaa. JyPK:n omien tyttöjen vahva valmennuspanos on pikkuhiljaa tulossa myös JJK:n rutiiniksi ja vahvuudeksi.

Lämpimät onnittelut hienosta tunnustuksesta!