JPS kukistui harjoitusottelussa selvästi lukemin 4-0

23.02.2020

Viime kaudella Kolmosessa kamppailleet JJK ja JPS kohtasivat harjoitusottelussa lauantai-iltana ennen talvilomille kirmaamistaan.

Kotijoukkue JJK vei ottelun nimiinsä lukemin 4-0 eikä antanut vierasjoukkue ”Jipsin” yllättää itseään. Kamppailun käsikirjoitus oli selvä alusta alkaen: JJK hallitsi palloa ja JPS oli vastaanottavana osapuolena. Kettupuolustus katkaisi tyylikkäästi lähes kaikki vierasjoukkueen maalintekoyritykset eikä nollapelin pelannut JJK-vahti Matti Artimo päässyt juurikaan tositoimiin koko ottelun aikana.

JPS:n maalia vartioinut ja neljän vuoden tauon jälkeen paluun pelikentille tehnyt kettukasvatti Teemu Myllymäki joutui sen sijaan venymään useampaankin torjuntaan ja katkoon pitäen joukkuettaan pystyssä läpi ottelun.

Ville Kirvesoja aloitti maalinteon laukomalla JJK:n 1-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu 17 minuutin verran. Myllymäki oli onnistunut estämään Kirvesojan kaksi aiempaa yritystä, mutta kolmannen mies tykitti voimalla sisään. Vajaan 40 minuutin kohdalla kulmapotkutilanteessa korkeimmalla käynyt Sami Nissinen siirsi puolestaan JJK:n 2-0-johtoon puskemalla viiden kuukauden pelitauon jälkeen kokoonpanoon palanneen ja vammastaan kuntoutuneen Mikko Mannisen kulman maalin perukoille. Ensimmäisen jakson loppuminuuteilla kotijoukkue lisäsi johdoksi jo 3-0, kun maalille noussut Kirvesoja iski pallon verkkoihin Maxime Nzezan tarjoilemasta keskityksestä.

Toisella jaksolla ei juuri muutoksia voimasuhteissa tapahtunut vaan JJK hallitsi edelleen kenttätapahtumia ja pelin jo pitkälti ratkettua ensimmäisellä jaksolla oli toinen puoliaika lähinnä pelailua, josta ei juuri jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Nzeza pääsi vielä pelin lopulla nikkaamaan loppulukemiksi 4-0 kierrettyään JPS-maalivahdin ja tuikattuaan pallon maaliin.

Voitetun pelin ja Mannisen kuntoutumisen pelikuntoon vastapainoksi kettuleiristä kuuluu myös ikävämpiä uutisia: JJK-hyökkääjä Niklas Kauppisen kausi on valitettavasti ohitse polvivamman vuoksi ennen kuin ehti edes alkaa. Paljon tsemppiä kuntoutukseen Nikke!

Kettupaidat vetäytyvät nyt talviloman viettoon ja pelikentille palataan harjoitusottelun merkeissä lauantaina 7.3., kun JJK saa Vehkahallissa vastaansa jälleen yhden paikallisseuran eli FC Blackbirdin klo 19:30 alkaen. Kyseisen ottelun jälkeen JJK aloittaa vieraspeliputkensa, jossa sarjakauteen valmistautuessa kohdataan vieraskentällä mm. Ilkka ”Ili” Mäkelän luotsaama MYPA, Ilves/2 ja MP.

JJK - JPS: 4-0 (3-0)

1-0 Kirvesoja, 17'
2-0 Nissinen (Manninen), 38'
3-0 Kirvesoja (Nzeza), 43'
4-0 Nzeza, 87'

JJK:n avauskokoonpano:
Matti Artimo MV, Eduard Ciriaco, Joona Itkonen, Sami Nissinen, Juho Luoma, Ville Kirvesoja, Robin Saastamoinen, Lauri Paananen, Jimi Kyytsönen, Mikko Manninen (46'), Maxime Nzeza

Vaihtomiehet: Eeli Liukkonen (46')