Jonne Uronen vahvistaa kettujen maalivahtiosastoa

15.03.2024
Jonne Uronen torjui viime kaudella vastustajan paidassa (📸 Jukka Laitinen)

JJK:n maalivahtiosasto saa kokeneen vahvistuksen, kun 28-vuotias Jonne Uronen siirtyy Mikkelistä kettujen maalin suulle.

Vuonna 1995 syntynyt Jonne Uronen on Mikkelin Palloilijoiden kasvatti, joka nousi kaudella 2020 kasvattajaseuransa ykkösmaalivahdiksi ja pelasi kausien 2020 ja 2021 aikana lähemmäs 50 Ykkösen ottelua MP:n maalilla. Vaikka Uronen onkin kohdannut JJK:n useampaan otteeseen vastustajan riveissä, on nykyjoukkueessa tuoreelle kettuveskalle monta vanhaa tuttua, sillä Aatu Manninen, Reetu Räsänen ja Arjan Goljahanpoor ovat kaikki miehen entisiä joukkuekavereita sinipaidoista muutaman vuoden takaa.

Pääasiassa savolaisseuroja (MP:n lisäksi KuPS, SC KuFu-98, SavU, MiPK, Ri-Pa) urallaan edustaneella Urosella on ehtinyt kertyä välissä kokemusta myös ulkomaan kentiltä, sillä mies torjui toissakaudella palloja Ytterhogdals IK:ssa Ruotsin pohjoisen alueen 2. divisioonassa.

Kaudeksi 2023 Uronen palasi takaisin kasvattajaseuraansa, mutta joutui kovasta kilpailutilanteesta johtuen seuraamaan mikkeliläisten huippukauden pääasiassa niin sanotun penkkivahdin perspektiivistä ja uhkuu nyt intoa päästä jälleen tositoimiin.

– Käytiin Brianin kanssa muutamia keskusteluja alkuvuodesta. Hänen ideansa roolistani joukkueessa vastasi minun tavoitteitani, joten päätös siirtyä Jyväskylään tapahtui melko nopeasti.

Uronen on rauhallinen maalivahti, joka huokuu johtajuutta ja tarvittaessa myös ohjaa peliä äänekkäästi.

– Olen hyvin jalalla pelaava monipuolinen maalivahti, joka tuo joukkueeseen kokemusta ja rauhallisuutta sekä pallon kanssa että ilman.

– Liityn todella hyvillä fiiliksin mukaan nuoreen, mutta todella taitavaan joukkueeseen. Henkilökohtainen tavoitteeni on olla sarjan parhaita maalivahteja ja joukkueena haluan meidän taistelevan mestaruudesta ja samalla noususta Ykkösliigaan! Uronen vakuuttaa.

Urosen lisäksi JJK:lla on sopimukset kahden oman nuoren maalivahdin Jerry Kanasen (s. 2005) ja Joel Pasojan (s. 2006) kanssa. Kaiken kaikkiaan julkaistuja pelaajasopimuksia on nyt 24. Sopimustilanteen näet kokonaisuudessaan täältä.

Lauantaina vastassa KuPS Akatemia – ottelun alussa hiljainen hetki

Kettulauma pääsee kohtaamaan lauantain harjoitusottelussa Urosen entisen seuran, kun vieraaksi saapuu tulevan kauden vastustaja KuPS Akatemia. Ottelu pelataan Vehkahallissa klo 17:15 alkaen. Kamppailuun on vapaa pääsy.

JJK:n tavoitti tällä viikolla suruviesti seuran hallituksen jäsenen ja pitkäaikaisen tukijan Harri Hämäläisen poismenosta. Harrin muistoa kunnioittaen JJK pelaa ottelun surunauhoissa ja ottelun alussa vietetään myös hiljainen hetki.

JJK – KuPS Akatemia
la 16.3. klo 17:15
Vehkahalli

Vapaa pääsy!