JJK:ssa valmistaudutaan tulevaan kauteen maltilla

24.04.2020

JJK:ssa eletään monen muun urheiluseuran tapaan odottavissa, mutta maltillisen optimistissa tunnelmissa tulevan kauden osalta.

Kakkosen kausi oli alun perin määrä startata huhtikuun loppupuolella, mutta vallitsevan tilanteen johdosta myös Palloliiton alainen kilpailutoiminta on ollut toistaiseksi keskeytettynä maaliskuusta alkaen. Kettuleirissä on kääritty hihat ja tehty taustalla paljon töitä sen eteen, että ollaan valmiita aloittamaan pelitoiminta, kun sen aika on.

– Me olemme odotelleet ihan maltilla tilanteen kehittymistä ja seuranneet valtionhallinnon ohjeita tiiviisti alusta alkaen. Emme halua ottaa mitään riskejä myöskään pelaajien ja toimijoiden turvallisuuden suhteen, joten terveys edellä ehdottomasti on tässäkin asiassa nyt edettävä. Ensi viikon maanantaina seuraavan kerran kokoontuva Palloliiton liittohallitus käsittelee kokouksessaan tätä asiaa, jonka jälkeen tiedämme todennäköisesti taas lisää, JJK Jyväskylä ry:n puheenjohtaja Tom Nevanpää arvioi.

Vesalainen

Aiemmin keväällä julkaistu Kakkosen sarjaohjelma tullaan tekemään Palloliiton toimesta kokonaan uusiksi, joten myös sarjajärjestelmään tulevat muutokset ovat mahdollisia ja jopa todennäköisiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. JJK:n myynti- ja markkinointijohtajan Joni Vesalaisen mukaan seurassa on tehty aktiivisesti suunnitelmia tulevan kauden ottelutapahtumia varten:

–  Meillä ollaan nyt varauduttu ja valmistauduttu siihen, että meillä on valmiudet järjestää tapahtumia tilanteen sallimalla tavalla siinä vaiheessa, kun kausi päästään turvallisesti aloittamaan. Olemme miettineet eri vaihtoehtoja ja esimerkiksi pelien striimaukseen meillä on jo valmius olemassa. Emme halua siis tässä vaiheessa spekuloida mahdollisilla yleisömäärillä.

JJK:n edustusjoukkueen yhteinen joukkueharjoittelu on ollut keskeytettynä lähes puolentoista kuukauden ajan ja sinä aikana on harjoittelu hoidettu omatoimisesti. Päävalmentaja Basam Elfadlin mukaan haastavasta ja erilaisesta tilanteesta huolimatta valmistautuminen on sujunut hyvin.

– Meillä on itse asiassa joukkueessa olosuhteet huomioon ottaen ihan hyvä ja odottava fiilis. Yhteisiä treenejä ei ole ollut vaan jokaiselle pelaajalle on tehty henkilökohtainen omatoimisen harjoittelun ohjelma, jota he noudattavat. Paljon on katseltu pelivideoita ja pidetty mm. pelipaikkakohtaisia videopalavereita. Tottakai meillä on kaikilla kova palo päästä taas kentälle, mutta tilanne on kuitenkin kaikille sama, joten samalta viivalta lähdetään siinä mielessä myös tuleviin peleihin, Elfadl puntaroi.

JJK tiedottaa tulevista otteluista, kun otteluohjelma ja aikataulut sen suhteen selviävät. Kausikorttilaisia lähestytään lähipäivinä myös sähköpostitse, joten seuraathan postiasi.