Loistava avauspuoliaika Turussa riitti tasapelipisteeseen

28.09.2011

Kettupaitojen ensimmäinen puoliaika TPS:n vieraana sujui loistavasti ja JJK johti avauspuoliajan jälkeen Jani Virtasen ja Juha Pasojan maaleilla 0-2. Toisella puoliajalla pelin luonne kuitenkin kääntyi päälaelleen ja TPS nousi lopulta 90. minuutin osumalla tasoihin.

JJK:n molemmat maalit syntyivät kulmapotkujen jälkitilanteista. Ensimmäisessä Virtanen puski Tommi Karin tarjoileman keskityksen turkulaisnuottaan ottelun 15. peliminuutilla ja vain hetki ennen puoliajan päätöstä oli kapteeni Pasojan vuoro osua. Tarjoilusta vastasi Mikko Manninen.

Puoliaika oli kaikkineen Kettupaidoilta erittäin vahva. Laukaukset menivät vieraille 14-4, joskin myös Janne Korhonen maalilla joutui venymään parhaaseensa torjuessaan TPS-pakki Jere Urosen laukauksen.

Toinen puoliaika käänsi osat päälaelleen ja jakson edetessä TPS sai yhä voimakkaamman paineen JJK-päätyyn. Dennis Okaru iski kavennusosuman 73. peliminuutilla Korhosen torjunnasta tulleesta irtopallosta. Isännillä oli tilaisuutensa tasoitukseen muutamaankin kertaan, mutta draama venyi viime minuuteille saakka. Lopulta TPS:n yritys palkittiin ja Juho Lehtonen kuittasi loppunumerot 2-2 maalin edestä vain hetki ennen täyttä aikaa.

Tasapelin myötä asetelmat sarjataulukossa säilyivät sijojen 2-4 osalta ennallaan. Hongan hakiessa vierasvoiton Valkeakoskelta mitalitaistelu kuitenkin kiristyi kokonaisuutena entisestään. Inter on toisena 49 pisteessä, kun JJK:lla pinnoja on 47, TPS:lla 44 ja Hongalla 43.

Kettupaidat jatkaa kautta ensi sunnuntaina, kun vieraaksi Harjulle saapuu rakas vihollinen KuPS.