JJK:lle UEFA-lisenssi – historialliset UEFA Europe League-ottelut lähestyvät !

26.04.2012

JJK sai myöhään keskiviikkoiltana iloisia – joskaan ei yllättäviä – uutisia, kun seuralle myönnettiin UEFA-lisenssi kaudelle 2012 – 2013. JJK siis täyttää mainiosti UEFA:n vaatimukset kaikilta osin – näin myös varmistui, että olosuhteiden puolesta Kettupaidat saavat pelata UEFA Europe Leaguen kahden ensimmäisen karsintakierroksen kotiottelunsa komeasti uusitulla Harjun stadionilla. Heinäkuussa tullaankin siis Harjun sametilla tekemään historiaa, kun ensimmäistä kertaa Keski-Suomessa pelataan jalkapallon europelejä!

 

UEFA-lisenssin vaatimukset ovat Veikkausliigan lisenssivaatimuksia tiukemmat ja saadakseen lisenssin JJK joutuikin ensimmäisen kerran esimerkiksi tekemään junioritoiminnastaan tarkan selvityksen, jota liigalisenssiin ei vaadita. Myös talousseurannan ja budjetoinnin osalta vaaditaan UEFA:n lisenssiin huomattavasti seikkaperäisempää raportointia kuin Veikkausliigan lisenssiin.

 

Kaupungin viime vuosina tekemistä hienoista panostuksista huolimatta Harjun stadionilla pelataan Veikkausliigaa edelleen poikkeusluvalla, joten olosuhteiden UEFA-kelpoisuus on sikälikin hienoa.

 

JJK:n hallituksen jäsen Lassi Hietanen iloitsee luonnollisesti lisenssiprosessin odotetusta päätöksestä.

 

– Tietenkin olen iloinen, että saamme pelata Harjulla – ja että kaikki raportit ja selvitykset, joita tässä on kasattu melkoisen suuret määrät viime aikoina, tuottivat toivotun lopputuloksen, Hietanen myhäilee.

 

 

Ensimmäinen vastus selviää kesäkuussa

 

JJK:n ensimmäinen karsintavastus selviää maanantaina 25.6.2012 käytävässä arvonnassa. Ensimmäisen karsintakierroksen ottelut pelataan 5.7. sekä 12.7.2012, joista aiempi todennäköisesti tulee olemaan JJK:n kotiottelu.

 

Nyt kun varmistui, että karsintaottelut voidan pelata Harjulla, voidaan myös aloittaa lipunmyynti kotiotteluihin. Koska UEFA:n alaisiin otteluihin voidaan ottaa sisään vain saman verran katsojia, kun stadionilla on kuppipenkkejä, tulee euro-otteluiden katsojakapasiteetti olemaan liigaotteluita alhaisempi.

 

Kausikorttilaisilla on ennakko-osto-oikeus UEFA Europe Leaguen kotiotteluihin – joten vain kausikortin ostamalla voit varmistaa paikkasi historiallisiin europeleihin! Esimerkiksi tulevan maanantain VPS-ottelu on loistava tilaisuus ostaa oma kausikortti!

 

Lisätietoja lipunmyynnin käytännön järjestelyistä kerromme lähipäivinä.

 

harju-panorama-01052011

    Harjun sametilla kirmataan heinäkuussa historiallisten europelien merkeissä!

 

 

TM