JJK-Zeta: Tamásin hattutemppu siivitti Kettupaidat voittoon!

19.07.2012

JJK jatkoi hienoja euroesityksiään ottamalla UEFA Europa Leaguen toisen karsintakierroksen avanneessa kotiottelussaan värikkäiden vaiheiden jälkeen komean 3-2-voiton montenegrolaisesta FK Zetasta! Erityisen maukkaan voitosta teki se, että Kettupaidat nousivat kahdesti tappiotilanteesta tasoihin ja sitten voittoon!

Voiton takuumiehenä hääri liigastakin tuttu ratkaisija: Tamás Gruborovics teki kaikki kolme kotijoukkueen maalia! Ensimmäisen rangaistuspilkulta 27 minuutin jälkeen, toisen komealla vapaapotkulla 43 minuutilla ja kolmannen pelitilanteesta ohjattuaan Antto Hilskan vedon maaliin 47. minuutin kohdalla. Vierasjoukkueen maalit tekivät Boris Dosljak 17. ja Milos Radulovic 38. minuutilla.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen paikanpoikanen tuli JJK:lle vajaan vartin kohdalla, kun vajaa vartti oli pelattu. Vasemmalla laidalla hienosti uurastanut Mikko Innanen leikkasi keskelle ja laukoi, mutta laukaus painui ohi takatolpalta.

Seuraava vaaratilanne nähtiinkin JJK-maalilla – ja siitä Zeta kuittasi avausmaalinsa. Keskitys löysi boksista Zarko Koracin, joka jatkoi pallon vitosen viivalle ja paitsion rajamailla häärinyt Boris Dosljak pääsi liukumaan pallon maaliin.

Ennen seuraavaa maalia JJK joutui jo tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun Jani Virtanen käveli nivustaan pidellen pois kentältä. Jampan tilalle oikealle laidalle tuli Antto Hilska – joka pelasikin varsin mallikkaan ottelun.

JJK kuittasi Zetan avausmaalin 27. minuutilla. Babatunde Wusu syötti Patrick Poutiaisen vauhtiin vasemmalta laidalta ja montenegrolaispuolustus joutui siivoamaan pallon yli päätyrajasta. Seuranneessa kulmapotkutilanteessa Zarija Pelicic repi Jordi van Gelderenin kumoon ja irlantilaistuomari vihelsi pallon pilkulle! Pallon taakse asettui JJK:n vakiopilkunvetäjä Tamás Gruborovics, joka ei tälläkään kertaa erehtynyt, vaan tasoitti varmasti tilanteeksi 1-1!

Tasoituksen jälkeen mentiin hetki tasaisissa merkeissä – kunnes Zeta sai kulmapotkun 38. minuutilla. Toppari Milos Radulovic pääsi puskemaan pallon maaliin ja näin vieraat olivat jälleen johdossa. Johtoasema ei kuitenkaan tauolle asti kestänyt! Pari minuuttia ennen taukoa JJK sai vaparin, kun loistavasti syötön katkaissut Innanen jouduttiin sukittamaan kumoon pari metriä montenegrolaisten boksin rajalta. Pallon taakse asettui – jälleen – Gruborovics, joka latasi Zetan verkkoon maailmanluokan vapaapotkun! Kettupaidat olivat siis jälleen tulleet tasoihin! Tasatilanteessa mentiin myös tauolle.

JJK myös aloitti toisen puoliajan vähintäänkin väkevästi. Tuskin peli oli kunnolla ehditty saada käyntiin, kun unkarilaistaikuri oli viimeistellyt hattutemppunsa! Igor Vujacic pysäytti ohitseen pinkaisseen Niko Markkulan tirvaisemalla tätä nyrkillä kasvoihin. Zeta selvitti tilanteesta seuranneen vapaapotkun, mutta jälkitilanteesta Hilska vetää ja vedon ohjaa maaliin kukas muukaan kuin Tamás Gruborovics!

Tamásin viimeistelemä 3-2-maali jäi ottelun viimeiseksi, vaikka JJK olikin toisella jaksolla kokonaisuudessaan vahvempi. Maalitilanteita tosin nähtiin molemmissa päissä, mutta joko puolustus oli hereillä tai hyökkääjien viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Lopussa JJK koki vielä takaiskun, kun tuttuun tapaansa hienosti pelannut Patrick Poutiainen sai tällin nilkkaansa ja jouduttiin taluttamaan pois kentältä. Iloisempi tapahtuma puolestaan oli Turussa sunnuntaina liigadebyyttinsä tehneen JJK-kasvatti Eero Markkasen eurodebyyttiminuutit, kun tämä tuli lisäajalla Innasen tilalle.

Euro-ottelut jatkuvat ensi viikolla Montenegrossa pelattavalla vierasottelulla, jonne JJK pääsee lähtemään mainiosti johtoasemasta!

JJK – FK Zeta 3-2 (Gruborovics 27′ rp, 43′, 47′ – Dosljak 17′, Radulovic 38)

Korhonen; van Gelderen, Reintam, Pasoja, Markkula; Innanen (86′ Turpeenniemi), Tuomanen, Poutiainen, Virtanen (25′ Hilska); Gruborovics, Wusu (90′ Markkanen).