JJK voittoon lisäajan maalilla Närpiössä

16.10.2021

JJK haki täyden pistepotin kauden viimeisestä vieraspelistään Närpes Kraftin kustannuksella maalein 1-2. Voitolla JJK vahvisti asemiaan sarjan kakkospaikalla, kun enää yksi kierros on pelaamatta.

Ottelusta ei ennakkotiedoista poiketen ollut saatavilla lähetystä netin kautta, joten kerrataanpa ottelun kulkua hieman paikalla olleiden silminnäkijähavaintoihin perustuen.

JJK hallitsi peliä, mutta syvällä ja tiiviisti puolustanut kotijoukkue Närpes Kraft pääsi kuin pääsikin iskemään ottelun avausosuman 7. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta paitsiolta haiskahtaneen tilanteen seurauksena. Vierasjoukkue jaksoi kuitenkin painostaa loppuun asti ja nousikin lopulta rinnalle ja ohi.

Ville Kirvesoja tasoitti ensin lukemat laukomalla 83. minuutilla tulisesti vapaapotkun maalivahdin käsien läpi verkon perukoille. Kamppailun lisäajalla debyyttiotteluaan JJK:n edustusjoukkueessa pelannut Olli Eskelinen puolestaan iski Kettupaidat johtoon voitto-osumaksi jääneellä maalilla Matias Sydänmaan huipputarjoilusta. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Sydänmaalle, joka haastoi puolustajan, pääsi ohitse ja tarjoili takaviiston syötön vitosen viivalle, josta Eskelinen pääsi ohjaamaan pallon alakulmaan.

Kettupuolustuksessa jälleen täydet minuutit luutinut Tuomas Koivisto oli syystäkin tyytyväinen tärkeisiin pisteisiin.

– Tämän päivän peli oli taas odotetun vaikea vierasreissu. Peli oli sinällään koko ajan meillä kontrollissa, mutta maalipaikkojen luominen tiivistä puolustusta vastaan oli vaikeaa, eikä sitä auttanut yhtään vastustajan heti alussa tekemä maali, joka vaikutti myös selvältä paitsiolta. Loppua kohti vastustaja kuitenkin väsyi ja saimme murrettua heidän puolustuksensa kahteen kertaan. Vaikka olikin vaikea matsi niin on kyllä huikea fiilis ottaa viimeiseltäkin vierasreissulta kolme pistettä ja jatkaa voittoputkea! Koivisto myhäilee.

– Peli oli pitkälti meidän myllytystä ja vastustajalla oli suurin osa miehistä käytännössä omalla rangaistusalueellaan lähestulkoon koko pelin ajan. Kraftin maalivahti (Karl-Filip Eriksson) pelasi hyvän peliä ja liimasi useat meidän maalintekoyrityksistä, mutta onneksi saatiin tarvittavat osumat maaliinkin asti, vapaapotkusta JJK:n avausosuman tykittänyt Kirvesoja kommentoi pelin jälkeen.

JJK:n lisäajan voitto-osumasta vastasi kesken kauden Kettupaitaan AC BARCA:n miehistöstä siirtynyt hyökkääjä Olli Eskelinen. Eskelinen on KuPS:n kasvatti, jolla on kertynyt aiempaa Kakkosen kokemusta KuFu:n riveistä. Jyväskylään sittemmin muuttanut kärkimies ehti iskeä kauden alkupuoliskolla riistaveteläisten paidassa jo kymmenen osumaa ja JJK:n Kolmosen miehistöön elokuussa siirryttyään onnistui myöskin heti maalinteossa. Kolmosen kauden päätyttyä viikko sitten pääsi Eskelinen nyt vihdoin kerryttämään minuutteja myös edustusjoukkueen pelissä ja lopputuloskin oli erityisen makea.

– Ei ollut varmasti lähellekään kauden parasta peliä tänään, mutta koko joukkue jaksoi painaa loppuun asti ja saimme tarvittavat maalit lopussa ja niiden myötä tärkeät pisteet takaisin Jyväskylään! Hyvä fiilis oli tehdä debyytti edustusjoukkueessa ja pelata pienen tauon jälkeen taas Kakkosta. Tärkeä voitto ja voittomaalikin sattui vielä itselle niin ei olisi parempaa debyyttiä voinut toivoa JJK:ssa! Eskelinen iloitsee.

JJK tarrasi voitolla yhä tiukemmin kiinni sarjan kakkossijaan, kun yksi kierros on vielä pelaamatta. Kettupaidat ovat sarjassa toisena ja kolmantena oleva Hercules jäi voiton myötä kolmen pisteen päähän.

Kausi päättyy ensi sunnuntaina 24.10., kun JJK isännöi Harjulla pietarsaarelaista JBK:ta klo 14 alkaen. Kamppailun otteluisäntinä toimivat LähiTapiola ja SAK.

Ottelutapahtuman yhteyteen Harjun stadionille on järjestetty myös koronarokotuspiste, jossa on mahdollisuus ottaa itselleen koronarokote mikäli ensimmäinen tai toinen rokoteannos on yhä ottamatta. Rokotettavaksi tuleva saa pääsylipun myös itse otteluun. Lisätietoja Harjun rokotepisteestä alkavalla viikolla.

Närpes Kraft - JJK 1-2 (1-0)

Maalit:

1-0 7' Åbonde
1-1 83' Kirvesoja
1-2 90+1' Eskelinen (Sydänmaa)

 

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Juho Luoma (C), Tuomas Koivisto, Tatu Hoffren, Jonne Porkka, Ville Kirvesoja, Roope Salo (67' Savela), Eeli Liukkonen, Eduard Ciriaco, Tuomas Koppelomäki (67' Eskelinen), Matias Sydänmaa

Vaihdossa: Joni Heikkinen (mv), Luka Savela (67'), Olli Eskelinen (67'), Artturi Paavola