JJK nuorten maajoukkuemiehistä koostuvan Klubi 04:n vieraaksi

04.05.2018

JJK matkaa sunnuntaina Helsingin Töölöön Klubin vieraaksi. Kyseessä on Ykkösen kauden toinen ottelu ja vastustajana HJK:n reservijoukkue Klubi 04.

Kettulaumahan aloitti kautensa kotiottelulla Viitaniemessä sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa Kokkolan KPV:tä vastaan. Maalittomasta tasapelistä huolimatta nähtiin viime lauantaina kiihkeä ja maalipaikkojen määrällä mitattuna kutkuttava ottelu, johon mahtui muun muassa kaksi missattua rangaistuspotkua.

-Pelattiin sarjan ennakkosuosikkia vastaan pirteästi ja aggressiivisesti. Alkujännitys sarja-avauksessa on luonnollista, mutta sen jälkeen saatiin pelistä hyvä ote. Pidettiin KPV pois vaarallisilta paikoilta. Erittäin hyvä startti kauteen, tiivistää kettulauman toinen pääkäskijöistä, Janne Korhonen.

Janne Korhosen (kuvassa) ja Mikko Mannisen urakka JJK:n päävalmentajina alkoi mainiosti!

JJK:n sunnuntainen vastustaja Klubi 04 aloitti kautensa 0-2 kotitappiolla Pietarsaaren Jaroa vastaan. Jos JJK kuuluu pelaajamateriaaliltaan Ykkösen nuorekkaisiin joukkueisiin – keski-ikä noin 22-vuotta – on Klubi 04 tässä vertailussa omilla luvuillaan. Jaroa vastaan Klubi 04:n avauskokoonpanon keski-ikä oli hiukan alle 18-vuotta.

Viimeksi HJK:n reservijoukkue pelasi Ykkösen tasolla kaudella 2010. Viime syksynä Klubi 04 teki paluun Ykköseen sijoituttuaan Kakkosen A-lohkossa toiseksi ja sen jälkeen tehtyään selvää jälkeä nousukarsinnoissa FC Viikingeistä.

Klubi 04:n päävalmentajana toimii tällä kaudella Mikko Mannila, joka valmensi viime kaudella HJK:n B-juniorit Suomen mestaruuteen. Valmennusryhmässä toimii lisäksi entinen Suomen maajoukkueen huippupelaaja, pitkän pelaajauran ulkomailla ja Veikkausliigassa tehnyt Mika Väyrynen. Klubi 04:n roolina on toimia etenkin emoseura HJK:n kasvattajana; osa pelaajista harjoittelee tälläkin kaudella ja saa satunnaisesti peliminuutteja HJK:n Veikkausliiga-ryhmässä.

– Meillä on taitava, liikkuva ja innokas joukkue. Meillä on tietyiltä osin täysin erilainen rakenne joukkueessa kuin muilla. Meillä on todennäköisesti jossain vaiheessa kauden aikana avauskokoonpanossa kaikki 16-19-vuotiaiden maajoukkuepelaajia ja sieltä löytyy äärimmäisen mielenkiintoisia pelaajia. Tämä on välisteppi kohti suurempia tavoitteita ja ammattiin valmistautumista, kommentoi Klubi 04:n päävalmentaja Mannila joukkueensa lähtökohtia Ykkösen kausiennakossa.

Nuorten maajoukkueryhmistä tuttuja nimiä Klubi 04:n kokoonpanossa ovat muun muassa laituri Jyri Kiuru ja toppari Kalle Katz. Sen sijaan Enoch Banzalla on jo kokemusta Veikkausliigan peleistäkin.

-Klubi 04 on täynnä pallollisesti taitavia, vikkeliä kavereita. Mutta meillä on suunnitelmat olemassa ja luottavaisin mielin voidaan vierasotteluun lähteä, Korhonen tuumii.

JJK-puolustus, kuten kuvassa oleva laitapakki Samu Suoraniemi, saa olla tarkkana teknisten Klubi 04:n huippulupausten kanssa.

JJK:n kokoonpano ei kuluvan viikon aikana ole kokenut kolhuja, päinvastoin. Hyökkääjä Patrik Alaharjula on toipunut mukaan treenivahvuuteen, ja hänet nähtäneen sunnuntain ottelussa ainakin vaihtopenkillä. Myös nuori, vasta B-juniori-ikäinen keskikenttämies Nooa Laine lähtee luultavasti kettulauman matkaan Klubia vastaan.

Yhteistyöseura Ilveksestä JJK:n mukana harjoitusottelussa MyPaa vastaan nähtiin maalinteossakin onnistunut Niklas Jokelainen. KPV-ottelussa viikko sitten Ilveksestä mukana oli laitahyökkääjä Jusif Ali. Molemmat kuitenkin pelasivat torstai-iltana avauskokoonpanossa Ilveksen Veikkausliiga-ryhmässä, joten sunnuntaina JJK-paitaan liittyy Tampereen suunnalta uusi kasvo, keskikenttämies Eero Hyökyvirta.

19-vuotias Hyökyvirta siirtyi Ilvekseen täksi kaudeksi. Viime kaudella Hyökyvirta pelasi 18 ottelua Ykkösessä Gnistanin paidassa. Sunnuntain vastustaja on Hyökyvirralle sikäli hyvin tuttu, että HJK:n kasvatti pelasi Klubi 04:n väreissä Kakkosta kausilla 2015 ja 2016.

Klubi 04:n ja JJK:n välinen ottelu siis Helsingissä Telia 5G Areenalla sunnuntaina 6.5. klo 18:30. JJK:n vierasotteluita voit seurata Elisa Viihteen kautta. Elisa Viihde Sport -paketin voit tilata hintaan 7,90 € / kuukausi. Elisa Viihde Sportin kautta näet jokaisen Ykkösen ottelun tällä kaudella. Palveluun voit tutustua tarkemmin tästä linkistä: https://elisa.fi/sport/.