JJK-Stabaek: ”Tekee hyvää kaikille!”

04.07.2012

Odotettu päivä on täällä: JJK on valmis tekemään historiaa ja astelemaan ensmmäistä kertaa keskisuomalaisessa urheiluhistoriassa euronurmille, kun torstaina pelataan UEFA Europa Leaguen ensimmäisen karsintakierroksen ottelu JJK:n ja norjalaisen Stabaek Fotballin välillä. Sääkin hellii urheiluväkeä sopivasti ja viime aikoina ollaan saatu nauttia Suomen kesästä parhaimmillaan. JJK:n valmentaja Jori Särkkä on euro-ottelun kynnyksellä hyvissä tunnelmissa.

 

– Aurinko paistaa ja nurmi vihertää! Kesä on tehnyt Harjun nurmellekin selvästi hyvää, se on niin hyvässä kunnossa nyt, Särkkä kehuu.

 

– Ja edessä on ensimmäinen euro-ottelu. Kansainvälinen ottelu tekee hyvää kaikille täällä: joukkueelle, organisaatiolle – koko seuralle! Tähän on pitkään tähdätty ja nyt se on käsillä, itsekin vuosikymmeniä jyväskyläläisen jalkapallon eteen töitä tehnyt Särkkä tunnelmoi.

 

– Luonnollisesti etenkin pääosan esittäjille eli pelaajille tämä on loistava tilaisuus ja he varmasti nauttivat tästä.

 

Euroopan kentillä pelaaminen on jyväskyläläisittäin harvinaista herkkua ja pelaajistakin vain muutamilla on euro-otteluita tilillään.

 

– Varmasti pelissä on nyt extralatausta. Pitää kuitenkin myös huolehtia siitä, ettei lataus mene yli, Särkkä muistuttaa.

 

– Keskittymisen on pysyttävä tiukasti oikeissa asioissa – ja oikeaan aikaan. Niin pelaajilla kuin valmentajillakin.

 

JJK:n viime aikaiset esitykset Veikkausliigassa ovat olleet takkuisia, mutta liiga on jätettävä nyt hetkeksi tyystin pois mielestä. Europa League tarjoaa mahdollisuuden uuteen alkuun, siellä kun kaikki joukkueet aloittavat nyt puhtaalta pöydältä.

 

– Meidän on uskallettava pelata rennosti ja rohkeasti ja pidettävä myös lataus hallinnassa. Pitää pystyä noudattamaan sitä, mitä ollaan sovittu – pystyttävä pelaamaan, kuten olemme suunnitelleet.

 

Jos on JJK:n alkukausi jättänyt tuloksellisesti parantamisen varaa, sitä on jättänyt myös vastustaja Stabaekin kauden alku – joukkue kun on tällä hetkellä Norjan Tippeligaenissa vihoviimeisenä.

 

– Vastustaja tulee varmasti hakemaan tulosta. Molemmat haluavat saada tästä otteluparin ensimmäisestä ottelusta hyvän tuloksen, Särkkä toteaa.

 

– Mitä olemme heidän otteitaan liigassa katselleet, niin he ovat enemmän vetäytyneet ja odotelleet vastaiskuja. Mutta toisaalta huomenna on aivan uusi peli ja uudet kujeet, joten vasta huomenna nähdään, miten he meitä vastaan tulevat pelaamaan. Luvassa on varmasti tiukka ottelu, jossa pienet asiat ratkaisevat. Pieniin perusasioihin on keskityttävä huolella.

 

Jyväskyläläisyleisö on seissyt loistavasti joukkueensa takana viime kierrosten pelillisestä takkuamisesta huolimatta ja myös huomiselle on odotettavissa täysi tupa.

 

– Nämä ovat tiukkoja otteluita ja kotiyleisön tuki on meille nyt erityisen tärkeää. Aktiivinen ja kannustava kotiyleisö on meille tärkeä ja antaa meille virtaa!

 

UEFA Europa Leaguen ottelu JJK – Stabaek (Norja) Harjun ELY-stadionilla torstaina 5.7. klo 19:00 – saat ostettua lippusi kätevästi Lippupalvelun verkkopalvelusta klikkaamalla tästä! Pääsylippuja myynnissä myös Jyväskylän Kävelykadulla klo 11-16 sekä Intersport Tourulassa klo 10-16. Tervetuloa Eurooppaan!