JJK pelaa Harjulla ensi kaudellakin – evakkoaika lyhenee

21.12.2016

2016-08-03_0005

JJK on päättänyt yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa, että Harju pysyy JJK:n kotikenttänä myös tulevalla kaudella.

Harjua remontoidaan tulevana kesänä vuoden 2018 Kalevan kisoja varten ja kenttäremontin takia JJK ei pysty pelaamaan kaikkia kotiotteluitaan Harjulla. Siksi suunnitelmissa oli, että JJK pelaisi koko kauden 2017 Viitaniemen kentällä.

”Nisulan montun” kunnostaminen Veikkausliigan olosuhdevaatimusten tasolle vaatisi kuitenkin melko mittavat kunnostutyöt, sillä Viitaniemeen pitäisi saada selkeästi lisää katsomokapasiteettia sekä muita tiloja. Parhaillaan kentällä on jää, jolla JPS pelaa omat Bandyliigan kotiottelunsa ja kunnostustyöt päästäisi aloittamaan vasta JPS:n kauden loputtua. Loppujen lopuksi tultiinkin siihen tulokseen, että Viitaniemen olosuhteita ei ehdittäisi saada liigakelpoisiksi vaaditulla aikataululla.

Evakkoaika lyhenee

Aiemmin ennakoitiin jo, että Harjun stadion olisi käyttökiellossa kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti, jolloin myös JJK joutuisi kotikentältään evakkoon kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi. Lopulta on kuitenkin todettu, että JJK:n kotiotteluita voidaan pelata remontin ollessa meneillään ja Kettupaidat joutuvat kotikentältään evakkoon vain suunnilleen heinäkuun ajaksi. Todennäköisesti evakkokentällä ei siis tarvitse pelata montaakaan kotiottelua.

Evakko-ottelunsa JJK tulee pelaamaan Vaajakoskella. Vaajakosken stadionilla ei ole lämmitystä eikä valaistusta, mutta kesällä pelatessa niistä ei muodostu ongelmaa.

20160810_jjk-haka-214

”Hyvä, että päätös saatiin”

JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen on ymmärrettävästi tyytyväinen, että pelipaikkakysymykseen saatiin lopullinen vastaus.

– Kaikkein tärkeintä on se, että asia saatiin jollain tavalla päätökseen – nyt päästään keskittymään jälleen täysillä varsinaiseen kauden suunnitteluun. Tottakai meille on oikein hyvä vaihtoehto, että voimme pelata valtaosan kaudestamme Harjulla, kuten ennenkin. Harju on kuitenkin jo valmiiksi liigalisenssin olosuhde-ehdot täyttävä stadion. Parin tai muutaman pelin ajaksi Vaajakoskelle siirryttäessä ei myöskään tarvita niin suurta muutto-operaatiota kuin pidemmäksi ajaksi Harjulta lähteminen olisi vaatinut.

Vaikka Viitaniemen kenttää ei ehditä kunnostaa Veikkausliiga-areenaksi tulevalle kaudelle, saatetaan se hyvinkin nähdä JJK:n kotikenttänä myöhemmin.

– Viitaniemen jalkapallo-olosuhteiden kehittäminen nousi kuitenkin vakavasti keskusteluun ja kaupunki on kiinnostunut ajatuksesta, että Viitaniemeen rakennettaisi jossain vaiheessa oikea jalkapallostadion. Ja kyllähän sinne varmasti saisikin hyvän ja erittäin tunnelmallisen futisstadionin, joka palvelisi myöskin jääpalloa talvisin, Mönkkönen toteaa.

 Onhan Sinulla jo oma kettukausarisi?

Nyt siis myös kausikorttilaiset tietävät, millaiset katsomot ensi kaudella: valtaosa kaudesta pelataan Harjun tuttujen katsomoiden edessä ja Vaajakoskella katsomot ovat hyvin samankaltaiset. Näin ollen pääkatsomokausarilaiset saavat paikat Harjun ja Vaajakosken katetuista pääkatsomoista, aurinkokausikorttilaisille taas löytyvät niinikään omat katsomonsa molemmilta stadioneilta.

Vielä tänään ehdit ostaa omasi edullisen jouluiseen hintaan – ja kaikki joulukuussa korttinsa ostaneet saavat kauden 2017 Kettukalenterin kaupan päälle! Kaikki kausikortit löytyvät tuttuun tapaan verkkokaupastamme: http://www.jjk.fi/kauppa/

paakatsomokausikortti-banneri-versio-x