JJK-Lahti: Molemmat onnistuneet erikoistilanteissa

27.08.2010
JJK-Lahti: Molemmat onnistuneet erikoistilanteissa

JJK saa tänä iltana Harjulla vastaansa sarjajumbo FC Lahden, jonka ennestään nimekäs hyökkäyskalusto vahvistui viime viikolla maajoukkuekärki Berat Sadikilla. Vaikka Lahti on tehnyt liigassa vähiten maaleja, on sen hyökkäyspeliä kuitenkin syytä varoa.

– Siellä on todella hyvät yksilöt hyökkäsypäässä. Kärkipari Rafael-Sadik on sellainen, että siinä on kokoa ja näköä ja vaarallisuutta. Laidoilla on hyvin liikkuvia pelaajia ja jos vaikka Eerola ja Toivomäki pelaavat pakkeina, myös offensiiviset laitapuolustajat. Ja tietenkin, jos itse Kuningas on mukana, hän pystyy tekemään sitä hyökkäyspeliä ihan eri tavalla, valmentaja Jori Särkkä sanoo.

Särkkä varoittaa etukäteen erityisesti Lahden erikoistilanteista. Toisaalta myös JJK ratkaisi edellisen pelinsä nimenomaan niissä.

– Lahden kulmapotkut ja vapaapotkut ovat erittäin huomionarvoisia. Vanha totuus siitä, että tiukat pelit ratkeavat erikoistilanteisiin, pitää yhä paikkansa.

– Mekin toki olemme välillä onnistuneet niissä hyvin. Roolitus ja roolin mukainen toiminta ovat avainasemassa, mutta tietenkin kaikki on lopulta siitä kiinni millaisia palloja pystytään maalin eteen antamaan. Maalia pitää mennä niissä tekemään ihan tosissaan, ja vastaavasti omassa päässä on oltava hereillä ja puolustettava todella huolellisesti.

 

JJK – FC Lahti Harjulla tänään kello 19.